FirmaFlagi – Jenkkifutista ilman kontaktia

FirmaFlagi on Jyväskylän seudun lippupallon harrastesarja jossa joukkueet muodostetaan yritysten, yhteisöjen ja kaveriporukoiden keskuudesta.

Mikä Flagi?

5 vs 5 lippupallo eli flag football on amerikkalaisesta jalkapallosta kehitetty laji, josta on poistettu kontakti. Jäljelle jää joidenkin mielestä koko pelin suola: Eteenpäin heittopeli ja pallon kanssa juoksutaiturointi. Laji soveltuu erinomaisesti jos tavoitteena on monipuolinen kuntoliikunta.

Pelaajalla on lippuvyö, jossa on muoviset liput lantion molemmin puolin. Lipun irrottaminen, liputtaminen, korvaa amerikkalaisessa jalkapallossa käytettävän taklaamisen. Tämän vuoksi lippupallo sopii kilpaurheilun lisäksi hyvin sekä koulupeliksi että vapaa-ajan harrastukseksi.

Koska pelikenttä on pienempi kuin amerikkalaisessa jalkapallossa, voidaan lippupalloa pelata myös sisätiloissa. Joukkueessa on 5 pelaajaa ja sitä voi mainiosti pelata myös sekajoukkuein. Lippupallo on hienoimmillaan huippunopea taktiikkapeli, jossa vaaditaan saumatonta yhteistoimintaa koko joukkueelta. Sitä voi pelata tytöt ja pojat, naiset ja miehet pelata yhdessä. Ja ennen kaikkea se on hauskaa!

Lippupallo debytoi olympialajina Los Angelesissa 2028

Tutustu pelitaktiikoihin ja syvenny sääntöihin täällä.

Mikä FirmaFlagi?

Jyväskylän seudun yritysten firmaliiga järjestetään lähtökohtaisesti sekajoukkuein ja pelataan huhti-toukokuussa 2024. Joukkueen saa kasaan viidellä pelaajalla, suositeltava määrä on kuitenkin 7-12. Valmennus ennen pelejä ja pelivälineet kuuluvat pakettiin. Myös kaveriporukat voivat osallistua. Runkosarjassa jokaisella joukkueella on 6-8 peliä. Osallistumismaksu on 590€ per joukkue alv0%

Kysy lisää tai ilmoittaudu mukaan: firmaflagi@jkljaguars.fi

Katso video lippupallon perussäännöistä