- Ajankohtaista, jaguars, miehet

Jaguarsin kauden 2023 alustava kokonpano julkaistu – Taivassalo palaa Jyväskylään Steelersin riveistä

Jaguarsin miesten joukkue on palaamassa ryminällä miesten kakkosdivisioonaan. Koronan johdosta joukkueen pelaajatilanne mahdollisti osallistumisen viime vuonna vain 7 vs 7-sarjaan, mutta tällä offseasonilla rajoitukset eivät ole haitanneet uusien pelaajien rekrytointia.

– Syksyn Try outeista mukana on jatkanut yhdeksän uutta tulokasta. Kiekkoa seuraaville Ville-Veikko Pohjanvirran ja Santeri Venäläisen nimet saattavat olla tuttuja. Lisäksi monta viime kauden väliin jättänyttä pelaajaa palaa joukkueeseen nyt kun palaamme 11 vs 11-futiksen pariin. Jyväskylässä meillä on nyt tasan 30 pelaajaa ringissä, joukkueenjohtaja Eetu Mälkiä kertoo.

Taivassalo, Kelander ja Serra Jaguarsiin

Jaguarsiin palaavia pelaajia ovat myös Mikael Taivassalo ja Jarno Kelander. Taivassalo toimi viime vuonna Suomen mestaruuden voittaneen Kuopio Steelersin pelinrakentaja Joye Bradleyn varamiehenä. Steelers varmisti useammassa ottelussa voiton turvallisella piste-erolla, jolloin myös Taivassalo sai peliaikaa otteluiden toisella puoliajalla. Ensimmäinen Vaahteraliigatouchdown syntyi elokuussa Porvoon Butchersia vastaan.

– Sain paljon oppia monista asioista, joita pystyn hyödyntämään jatkossa. Ensi kesänä tavoitteena on antaa kaikki kentällä ja tuoda kakkosdivisioonan mestaruus Jyväskylään, Taivassalo kommentoi paluutunnelmiaan.

Myös sisempänä laitahyökkääjänä pelannut Jarno Kelander palaa kasvattajaseuraansa. Vuosina 2020 ja 2021 Kelander pelasi Tampere Saintsissa. Jälkimmäisellä kaudella Saints eteni divisioonan finaaliin asti, mutta taipui Kotka Eaglesia vastaan. Kolmas muualta Jyväskylään tuleva pelaaja on Barcelonasta kotoisin oleva tukimies Lluis Serra, joka on pelannut viimeksi Helsinki East City Giantsin riveissä.

Bouncers- ja Wolves- pelaajat kasvattavat rosterin koon yli 50 pelaajaan

Keskisuomalaisten pelaajien lisäksi Jaguarsissa pelaa tulevalla kaudella myös Mikkelin ja Joensuun miehiä. Bouncersin pelaajamäärä ei olisi riittänyt oman kauden läpivientiin, mutta joukkueen rungolla oli pelihaluja jäljellä. Tämän myötä Jaguarsin mukaan on tulossa yksitoista pelaajaa Mikkelistä.

Mikkelin pelaajien lisäksi Jaguars on saamassa riveihinsä Bouncersin viime kauden farmiseura-Joensuu Wolvesin pelaajia. Farmisopimus kirjataan tulevaksi kaudeksi Jaguarsin ja Wolvesin välille, jonka myötä rosteri täydentyy vielä kahdeksalla pelaajalla. Wolvesin turnaukset ovat myös hyviä tilaisuuksia Jyväskylän uusille tulokkaille saada lisää toistoja ja varmuutta tekemiseen. Nimekkäimpiä vahvistuksia ovat Steelersissä Vaahteraliigaa pelanneet Mikkelin Joel Asikainen sekä Joensuun Iisakki Eskelinen.

Tammikuun minicampit kokosivat kolmen kaupungin pelaajat yhteen

– Meillä on Jyväskylässä ollut usein todella kovia pelaajia, mutta materiaali on ollut kapea. Jos aloittava pelaaja on loukannut, tuuraajaksi on joutunut usein toisen pelipaikan aloittava pelaaja. Kolhut ovat kesän edetessä haitanneet myös joukkueena harjoittelua ja otteluihin valmistautumista. Tulevana kesänä on iso ero tuohon tilanteeseen. Laaja rosteri mahdollistaa pelaajarotaation ja tuoreet pelaajat joka paikalle, Jaguarsin hyökkäyksen valmentaja Mikko Punkari vertaa tilannetta aiempiin vuosiin.

Tavoitteena kakkosdivisioonan voitto ja toimintaedellytysten rakentaminen

Pelillisesti Jaguars tavoittelee tulevana kesänä kakkosdivisioonan voittoa. Uudistunut sarjajärjestelmä on hyvin herkullinen, sillä kakkosdivisioonan välieriin “putoaa mukaan” ykkösdivisioonan kaksi viimeistä joukkuetta.

– Sarjajärjestelmän ansiosta päästään mahdollisesti jo tänä kesänä näkemään, mikä on tasoeromme ykkösen joukkueisiin, päävalmentaja Vesa Peltola pohtii.

Pelillisten asioiden lisäksi Jaguarsin tavoitteena on rakentaa toimintaedellytyksiä sille, että joukkue voisi palata tulevaisuudessa korkeammalla sarjatasolla.

– Taustaorganisaatiota pitää onnistua vahvistamaan ja laajentamaan jo tämän kauden aikana, jotta nousu olisi mahdollista tulevina vuosina. Tarvitsemme myös kumppaneita yrityksista mahdollistamaan nousua.

– Panostamme myös jatkuvuuteen pelaajatilanteen osalta. Vaikka meillä on 50 pelaajaa, pyrimme saamaan mukaan uusia harrastajia, jotta olisimme tulevaisuudessa paremmin valmiita siihen, että joku pelaaja lopettaakin joskus. Tämän vuoden sarjataso ja Wolves-farmiyhteistyö mahdollistavat mukaan lähtemisen hyvin matalalla kynnyksellä, Peltola jatkaa.

Kauden 2023 helmikuun alustava pelaajatilanne

Hyökkäyksen linja

Atte Häkkinen
Joel Asikainen
Joonas Rautiainen
Joel Kaarna
Aaro Reijonen

Heikki Rantanen
Joonas Hartikainen
Juho Kari
Jani Lehtinen

Keskushyökkääjät

Saulus Vanhatalo
Jesse Matiskainen
Ville-Veikko Pohjanvirta
Panu Kinnunen

Jarno Kelander
Janne Tissari
Samuel Peltonen
Jyri Heikkinen

Pelinrakentajat ja laitahyökkääjät

Mikael Taivassalo
Emil Mannermaa

Henri Heiskanen
Atte Peltola
Markus Pesonen
Aati Vesala
Santeri Venäläinen
Arttu Kettunen
Veikka Rönkkö

Puolustuksen linja

Juuso Kivimurto
Henry Lehtonen
Pasi Harmoinen
Saku Gadding

Juuso Rintamäki
Jesse Ringborg
Arttu Lähdesmäki
Jaan Paddar
Joonas Mäkeläinen

Tukimiehet

Jarno Mäkikoivu
Iisakki Eskelinen
Eetu Mälkiä
Matias Laine

Tuomo Jussila
Jiri Mäkinen
Lluis Serra

Puolustuksen takakenttä

Mathias Suutari
Juho Ylönen
Henri Talvi
Eemeli Tuovinen

Akseli Pöntinen
Leevi Tammiruusu
Jarno Hanski
Arttu Pulkkinen