- Ajankohtaista, jaguars, miehet

Jaguarsin miehet jahtaamaan Tinamaljaa

Jyväskylä Jaguarsin miesten joukkue on päättänyt pelata kesällä 2022 7 vs 7-muotoista kolmosdivisioonaa ja taistella sen voitosta eli Tinamaljasta.

Kesä 2021 sujui Jaguarsilla tuloksellisesti hyvin kakkosdivisioonassa. Joukkue voitti viisi kuudesta runkosarjaottelustaan. Välierissä Pirkkala Spartans päätti Jaguarsin kauden tiukalla yhden maalin voitolla.

Iso osa joukkueen pelaajista tahkoi kuitenkin myös nuorten SM-sarjaa. Viime kesänä miesten ja nuorten ottelut eivät osuneet päällekäin, jonka vuoksi Jaguars sai jalkeille kilpailukykyisen joukkueen kaikkiin otteluihinsa.

Tulevan kesän osalta koronan ei odoteta enää karsivan otteluiden määrää, eikä päällekäisyyksistä olisi ollut varmuutta. Tämän vuoksi olisi mahdollista, että suuri osa joukkueen pelaajista ei pystyisi osallistumaan kaikkiin matseihin.

Koronan johdosta uusien pelaajien rekrytointi on ollut haastavaa kahtena viime offseasonina. Niin myös tänä talvena. Jaguars oli ajoittanut talven kokeilupäivänsä tammikuulle, mutta niitä on rajoitusten vuoksi jouduttu siirtämään jo kahdesti. Mikäli muutamia uusia pelaajia olisi saatu värvättyä mukaan, olisi päätös kesän sarjatasosta ollut erilainen.

– Pähkinänkuoressa emme kokeneet, että voimme laskea U17-pelaajien varaan tänä kesänä ja ilman heitä täysimittainen kausi olisi liian raskas läpivietäväksi. Vanhoja pelaajia lopettaa aina jokunen ja uusien aikuispelaajien rekrytoinnissa ei ole onnistuttu niin hyvin, että aukot oltaisiin saatu paikattua. Koronalla on ollut iso vaikutus tähän, miesten päävalmentaja Kristian Luukkonen toteaa.

Luukkosen katse ei kuitenkaan kohdistu vain tulevaan kesään.

– Voimme nyt tänä kesänä tarjota tulokkaille sarjatason ja toimintamaksujen osalta todella matalan kynnyksen aloittaa jenkkifutiksen harrastaminen. Tavoite on saada kevään ja kesän aikana paljon uusia rookieita joukkueen mukaan. Lisäksi iso nippu pelaajia vanhenee tämän kesän jälkeen yli-ikäiseksi U17-peleistä. Jos saamme ajettua aikuisikäisiä tulokkaita sisään tällä kaudella ja juniorit miesten käyttöön 2023, meillä pitäisi olla jälleen kova rosteri 11 vs 11-muotoiseen jenkkifutikseen.

Try outs uusille pelaajille ke 23.2. Vehkahallissa

Jaguars-miehet järjestävä try outit uusille harrastajille 23.2. Vehkahallissa klo 20 – 22.00

Jenkkifutis on joukkuelaji, joka sopii hyvin kaikille ruumiinrakenteeseen katsomatta.

Jenkkifutiksen aloittaminen onnistuu myös myöhemmällä iälllä. Jaguarsin suunnitelmissa on pelata miesten kolmosdivisioonassa, mikä on tulokkaille hyvin sopiva sarjataso.

Aikaisempaa kokemusta jenkkifutiksesta ei tarvita. Urheilu-/harrastustausta muista lajeista antaa hyvän pohjan kehittymiselle, mutta ei ole täysin välttämätöntä. Harjoitteluumme sitoutumalla kehityt varmasti ja pystyt pelaamaan joukkueessamme kesällä 2022.

Mitä mukaan try outiin?

  • Vehkahalli ei ole lämmin. Ota liikuntavarustus, joka pitää sinut lämpimänä, mutta mahdollistaa liikkumisen.
  • Tekonurmipohjalle sopivat kengät
  • Oma vesipullo

Try outin jälkeen?

  • Harjoitukset torstai-iltaisin Kilpisen koululla
  • Harjoitukset keskiviikko-iltaisin Vehkahallissa

Lisätietoa:

Jani Lehtinen
Miesten joukkueenjohtaja
jjlehtinen@icloud.com

Kristian Luukkonen
Päävalmentaja
045 849 8644
kristian.luukkonen@gmail.com