- Ajankohtaista, jaguars, naiset

Jaguarsin naiset kohtaavat kauden ensimmäisessä kotiottelussa Tampere Saintsin

Jyväskylä Jaguarsin kauden ensimmäinen kotiottelu potkaistaan käyntiin Palokan tekonurmella tulevana lauantaina 19.6. klo 15.30. 

Vuonna 2020 II-divisioonan mestaruuden voittanut Jaguars nousi tällä kaudella ylemmälle sarjatasolle ja saa nyt kotikentälleen vieraaksi Vaahteraliigasta I-divariin pudottautuneen Tampere Saintsin. Petojen ja pyhimysten edellisestä kohtaamisesta onkin jo aikaa, sillä edellisen kerran joukkueet pelasivat toisiaan vastaan I-divisioonassa vuonna 2017.

Saints voitti viime viikolla oman kauden avausottelunsa Wasa Royalsia vastaan lukemin 32-6, kun taas Jaguarsin vierailu Oulussa ei päättynyt yhtä tasaisiin numeroihin: Oulu Northern Lights vei voiton pistein 50-0.

Jaguarsin vierailu Oulussa päättyi Northern Lightsin voittoon pistein 50-0.
© Taiga-kuvat

Jaguarsin pelinrakentajana ja valmentajana toimiva Otteliina Rantanen pitää Tampereen vahvuutena leveää rosteria ja Vaahteraliigakokemusta, kun taas kotijoukkueen valttikortti on ensiluokkainen periksiantamattomuus:

“Jaguarsin kausi ei alkanut täysin suunnitelmien mukaan, mutta tappiosta sisuuntuneena lähdetään seuraavaan mittelöön. Jaguarsin petoperheen rosteri ei leveydellään pääse sarjan kärkisijoille, mutta pelaajien periksiantamattomuus on ensiluokkaista.

Itse odotan Jaguarsilta paljon parempaa tekemistä, kuin kauden avauksessa. Virheet on käsitelty ja niistä opittu. Tekemistä parannetaan vielä kuluvan viikon aikana treeneissä entisestään.”

Myös petolauman kapteeni #15 Maiju Lonka kommentoi tuleva ottelua:

”Vaikka Oulun reissu ei tuloksellisesti ollut mitä haimme, pystyimme parantamaan peliä loppua kohden ja saimme onnistumisia. Peli oli monen ensimmäinen, joten Tamperetta vastaan on varmasti koko petolauma valmiimpi näyttämään kyntensä, kun ekan pelin jännitys on poissa. Odotankin tulevalta lauantailta lisää onnistumisia koko joukkueelle sekä ehyempää peliä, jossa väännetään kovaa loppuun asti.”

Saintsin riveissä useita vanhoja Jaguars-pelaajia

Tampere Saintsin päävalmentaja Panu Hämäläinen kertoo pyhimysten lähtevän kohti Keski-Suomea huomattavasti rennommilla fiiliksillä kuin viime viikon kauden avaukseen. 

“Lähdemme lauantaina Jyväskylään hyvillä fiiliksillä ja varmasti paljon rennompana kuin kauden avausotteluun. Saimme jo viime pelissä onnistumisia laajalla rintamalla ja sama teema on toiveissa tulevassakin ottelussa. 

Ottelussa kannattaa tietysti seurata entisiä Jaguars-pelaajia; laitahyökkääjä Katariina Kiviniemeä sekä takapuolustajia Jonna Tuovista ja Laura Yrjänää. Heidän lisäksi rookie-RB Emma Kammonen on jo väläytellyt nopeuttaan harjoituksissa ja on vain ajan kysymys, koska läpimurto varsinaisessa ottelussa tapahtuu.”

© Taiga-kuvat

Myös kotijoukkueen rosterista kannattaa Rantasen mukaan painaa mieleen etenkin muutama nimi:

“Puolustuksen puolella kannattaa laittaa näyttöjä merkille linjapelaaja #77 Iina Tiihoselta ja lineback #85 Pinja Ängeslevältä. Hyökkäyksen puolella katseet kohti joukkueen RB-kaksikkoa #22 Inka Heikkistä ja #88 Janika Lahtista.”

17-vuotias Lahtinen palkittiin juuri SAJL:n vuoden 2020 parhaaksi naisten II-divisioonapelaajaksi, joten luvassa on taatusti Saintsin puolustuksen hereillä pitäviä peliliikkeitä!

Tervetuloa kannustamaan petolaumaa Palokkaan tulevana lauantaina! Ottelutapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy ja kioski palvelee katsojia. Jaguarsin kannatusjäsenille tarjoamme ilmaiset pullakahvit, jotka voi lunastaa kioskista kertomalla nimensä.