- jaguars, miehet

JAMKin ja JYUn opiskelijat osallistuvat JFL-sarjaan kummankin koulun omilla joukkueilla!

Korkeakoulujenkkifutis on palaamassa Jyväskylään hyvällä rytinällä. Joukkueen ensimmäisessä kokoontumisessa oli paikalla 24 opiskelijaa JYUsta ja JAMKista.

Toiminta alkoi Jyväskylä Jaguarsin maksuttoman jenkkifutiksen peruskurssin merkeissä. Seuraava etappi on lokakuussa järjestettävä Jaguars Football League (JFL).

Vaikka oppilaitokset ovat lähdössä korkeakoulujen SM-sarjaan yhteisjoukkueella, tullaan JFL:ssä näkemään derbymeininkiä, sillä JAMK ja JYU ovat ilmoittaneet sarjaan omat joukkueensa.

Tarkempaa infoa joukkueiden pelaajistosta julkaistaan ennen JFL:n alkua.


JFL-ilmoittautuminen käynnissä 5.10. saakka

– Tulemme toteuttamaan JFL:n todennäköisesti neljän joukkueen sarjana. Opiskelijoiden ilmoittautumisen myötä kaksi paikkaa on nyt täytetty. Pelipäivien varmistuttua pari joukkuetta tutkii nyt saavatko pelaajiston kasaan. Miesten joukkueen nykyisestä pelaajarungosta saamme myös kokoon joukkueita tai sitten täydennystä ilmoittautuvia joukkueita vahvistamaan, sarjan komissaari Mikko Punkari kertoo.

Neljän joukkueen sarjana JFL toteutuisi niin, että

  • Ke 11.10. pelattaisiin yksi ottelu
  • To 12.10. pelattaisiin yksi ottelu
  • Ke 18.10. pelattaisiin yksi ottelu
  • Su 22.10. pelattaisiin kaksi ottelua
  • La 28.10. pelattaisiin viimeinen runkosarjaottelu, sekä finaali

– Sarjasysteemissä jokaiselle joukkueelle kertyy kolme runkosarjamatsia. Runkosarjan jälkeen kaksi parasta joukkuetta jatkavat finaaliin, jonka lisäksi finaalin ulkopuolelle jäävät pelaajat draftataan finaalijoukkueisiin. Näin kaikki pelaajat pääsevät myös osaksi finaalihumua, Punkari kertoo.

JFL-ilmoittautuminen on auki 5.10. asti, jolloin jenkkifutiksen peruskurssi päättyy Jyväskylässä. Mukaan voi ilmoittautua joukkueena tai yksittäisenä pelaajana. Tsekkaa lisätiedot ja ilmoittautuminen täältä.