- Ajankohtaista, naiset

Kausi 2015 lähenee!

Jyväskylä Jaguarsin kausi 2015 alkaa tulevana lauantaina 6.6. Helsingin Velodromilla hallitsevaa Suomen Mestaria GS Demonsia vastaan. Kotijoukkue GS Demonsin laatiman otteluennakon voit lukea täältä: http://www.sajl.org/selaus/nayta_raportti.php?text=1&peli_id=6609

Tulevaa kautta on odotettu taas koko pitkän talven. Valmentajakaartissa tapahtui muutoksia; Toni Bärlund otti päävalmentajapestin vastaan vuoden 2015 alussa ja puolustuksen koordinaattori Jussi Kangas tuli lopputalvesta mukaan valmennusremmiin. Linjavalmentajamme Jukka Pääkkönen jatkoi ainoana viime kauden valmentajakaartistamme petolauman mukana. Bärlund on ottanut päävalmentajan tehtävät suurella intohimolla sekä tarmolla vastaan ja onkin saanut talven ja kevään aikana vietyä Jaguarsia sekä joukkueena että yksilöinä eteenpäin suurin harppauksin. Bärlundin laaja osaaminen lajissa on vahvistanut koko joukkuetta hyökkäyksessä, puolustuksessa ja erikoisjoukkueissa. Bärlund koordinoi Jaguarsin hyökkäystä ja onkin saanut mahtavasti rakennettua tehokkaan hyökkäyksen kaudelle 2015, jossa hyödynnetään oikealla tavalla Jaguarsin pelaajien vahvuuksia.

Jukka Pääkkönen on jatkanut korvaamatonta työtään linjan valmennuksen kanssa koko off seasonin ajan. Vahva linjatyöskentelymme on vahvistunut entisestään ja uudet ja kokeneemmat linjanaisemme tekevät sekä treeneissä että peleissä pyyteetöntä, kovaa työtä, jotta saamme kesällä palloa eteenpäin maassa tai ilmassa ja pysäytettyä vastustajan etenemisen puolustuksen puolella. Hyökkäyksen linjamme näytti kaudella 2014, että se pystyy koviin suorituksiin läpi rankkojen pelien ja tämän puolesta puhuu muun muassa viime kauden juostut jaardit. Ärhäkkä ja tehokas puolustuksen linjamme tulee laittamaan vastustajien hyökkäyksenlinjat koville ja odotettavissa on säkityksiä ja miinuksille taklauksia pitkin kautta.

Jussi Kangas tuo joukkueeseen uutta tuulta puolustuksen puolelle. Kankaalla on pitkä historia lajin kanssa ja meriittejä on kerätty sekä pelaajana että valmentajana vuosien aikana. Kankaalla on monen kauden kokemus naisten valmentamisesta jääkiekon puolella, josta on varmasti ja tulee olemaan hyötyä Jaguarsin petolauman valmentamisessa. Kankaan vahvuus puolustuksessa on erityisesti boxipelaamisessa, joten Jaguarsin boxi onkin vahvistunut, nopeutunut ja jämäköitynyt kevään aikana. Kokonaisuudessaan Jaguarsin puolustus tulee olemaan kova pala pureskella vastustajalle tulevalla kaudella ja luvassa on mahtavia puolustuksen suorituksia!
Pelaajalista on jonkin verran kaventunut viime kaudesta ja uusille sekä yhden kauden pelanneille pelaajille tarjotaan vastuuta tänä kautena roimasti. Rookiet Anni Laitinen (RB / LB) ja Nicole Ahola (OL / DL) ovat jännittäviä seurattavia omilla pelipaikoillaan, koska molemmat ovat kehittyneet lajissa huimasti lyhyessä ajassa. Niin ikään ketterä rookie Janna Niemi (WR / DB) ja Hämeenlinna Huskiesista siirtynyt pieni terrieri Laura Yrjänä (WR / DB) tuovat nopeutta sekä hyökkäyksen laitaan että puolustuksen takakentälle. Puolustuksen takakentälle varmuutta tuo aikaisemmin Oulussa pelannut Kaija Kamula (DB / WR). Vuoden pelikokemusta omaavat vikkelät Anna Knuuti (WR / DB) ja Jonna Tuovinen (RB / DB) tulevat saamaan kauden aikana vastuuta molemmin puolin palloa. Linjaosastolla konkarit Päivi Rintala (OL / DL), Anne Byman (C), Emilia Jaakkola (OL / DL), Riina Koistinen (OL / DL), Milena AbbasMamode (DL / OL) sekä toista kautta pelaava vauhdilla kehittynyt Noora Kumpulainen (OL / DL) tarjoavat varmuudella, voimalla ja sinnikkyydellä pallonkantajille aukkoja, pelinrakentajalle aikaa heittää ja puolustuksen puolella todellista päänvaivaa vastustajalle. Linjaa vahvistaa entisestään comebackin tekevä pippurinen Katja Oranen (OL / DL). Kokeneet tukimiehemme Tiina Mutanen (LB / RB) ja Jenny Honkanen (LB / RB) ovat saaneet uusia haasteita keskushyökkääjän tontilla ja tämä tontti tuntuu sopivan heille kuin nappi otsaan. Vastustajan harmiksi ulottuva ja vahva Assi Nieminen (TE / DL) tulee työskentelemään molemmin puolin palloa ja odotettavissa on näyttäviä suorituksia. Konkarit Otteliina Viinikainen (WR / DB / QB) ja Laura Hautakangas (QB / DB) ovat toimineet joukkueen peräsiminä harjoituskaudella ja aiheuttavat varmasti vastustajan heittopuolustukselle pään vaivaa Hautakankaan palattua kentille.

Joukkueen kapteeneiksi kaudelle 2015 valmennus valitsi Milena AbbasMamoden, Tiina Mutasen, Otteliina Viinikaisen ja Laura Hautakankaan.

Kaventunut rosteri ei kuitenkaan ole lannistanut joukkuetta, vaan päinvastoin treeneissä mennään kovaa, omaan tekemiseen luotetaan ja uskotaan, pelikirjaa opiskellaan tarmolla, suorituksia jaksetaan parantaa entisestään ja ennen kaikkea tekemisestä nautitaan kehityksen ja kovan treenin lomassa. Joukkueessa on älyttömän hyvä joukkuehenki ja Jaguarsit luottavat toisiinsa sekä kentällä että sen ulkopuolella. Tämä kaikki tulee viemään Jaguarsin pitkälle kaudella 2015! Kannattaa siis tulla katsomaan kuinka petolauma iskee kaudella 2015 pelaten sekä Palokan urheilukeskuksella että Viitaniemen liikuntakeskuksella. Otteluohjelman löydät täältä: http://jkljaguars.fi/otteluohjelma/