- Ajankohtaista

KOHTI KAUTTA 2021 – Jyväskylä Jaguars naiset

Offseason on ollut melko yhtenäinen koronasta ja sen mukanaan tuomista rajoituksista huolimatta. Toki koronan vaikutus on näkynyt esimerkiksi fysiikkatreeneissä, joissa pelaajat ovat jakautuneet pienempiin ryhmiin treenaamaan. Lisäksi Jaguars on saanut riveihinsä useita rookieita, vaikka kokeilupäiviä ei pystytty offseasonilla vallitsevan tilanteen vuoksi järjestämään. Tekemisen meininki on ollut kovaa treeneissä ja jokaisella pelaajalla on suuri motivaatio kehittyä entistäkin paremmaksi. 

Kaudelle 2021 Jaguarsin valmennus on kokenut muutoksia, kun pitkään valmennusremmissä mukana kulkenut Jukka Pääkkönen jättäytyi linjavalmentajan roolista pois. Kuluneen offseasonin aikana Lasse-Matti Nieminen on ottanut linjapelaajat huomaansa. Lasse-Matti on Jaguarsille tuttu muun muassa naisten fysiikkavalmentajana. Hyökkäyksen koordinaattorin toimiin palasi Mathias Suutari, joka sai aisaparikseen Jaguarsin miehissä jo pitkään pelanneen Akseli Syrjäsen. Puolustuksessa häärii Jaguarsin miesten puoleltakin tuttu Pekka Syrjänen sekä viime kaudella pestiä hoitanut Kristian Luukkonen.

Akseli Syrjänen, Pekka Syrjänen, Kristian Luukkonen ja Lasse-Matti Nieminen.
Kuva: Niko Perälä

Otteliina Rantanen on toiminut offseasonin aikana päävalmentajan roolissa, mutta palaa äitiyslomaltaan myös kentän puolelle tulevalla kaudella! Otteliina kommentoi paluutaan: “Vauvakuplalle joukkue ja treenit antavat tervetullutta tasapainoa ja niin kovasti peräänkuulutettua äidin omaa aikaa. Rakastan puhua jefua ja laittaa kropan tekemään duunia treeneissä. Välillä sitä innostuu niin hirmuisesti, ettei malttaisi treeneistä lähteä kotiin. Kotona on kyllä aina itse pikkuherra aurinkoinen odottamassa, joten kotiin on sydäntä pakahduttavaa palata jefukuplasta.”


Kuva: Niko Perälä

Jaguarsin 2. divisioonan voitto on selvästi motivoinut joukkuetta offseasonilla ja siirtyminen isommalle kentälle 1. divisioonaan on selkeästi tuonut uutta puhtia tekemiseen. Joukkueella on suuri nälkä päästä pelaamaan ja näyttämään kyntensä tulevalla kaudella. Erityisesti hyvä joukkuehenki ja yhdessä tekeminen toisia tsempaten on heijastunut jokaisissa treeneissä. Kauden 2021 uusi rookie Mimmi Huuska kommentoi petoperhettä: “Kaikki haluaa opettaa ja kehittää kaveria ja oppia ja kehittyä itse. Joukkuekaverit on pelkkien juttujen avulla saanut odottamaan pian alkavaa kautta ihan hulluna, et pääsee pelaamaan!” Myös Otteliina Rantasen mukaan tuleva kausi vaikuttaa lupaavalta: “Joukkueen runko on pysynyt kasassa viime vuodesta, joten on ollut helppo lähteä rakentamaan tulevaa kautta ja valmistamaan joukkuetta jälleen 11vs11-pelimuotoon. Joukkue on vahvistunut myös uusilla, erittäin lupaavilla rookieilla, joiden pelinäyttöjä itse henkilökohtaisesti odotan kovasti. Lisäksi yhteistyö farmisopimuksen merkeissä Mikkeli Bouncersin kanssa antaa rosterille tervetullutta leveyttä. Petoperhe näyttää siis erittäin hyvälle kautta 2021 ajatellen!”

Hyökkäyksen koordinaattorit Akseli Syrjänen ja Mathias Suutari ovat takoneet naisten pelaamiseen lisää aggressiivisuutta: “Kaudella 2021 sarjaan nouseva Jaguars haluaa näyttää kykynsä korkeammalla sarjatasolla. Tarkoituksena on ajaa uusia pelaajia pelitunnelmaan ja hurmokseen, ja hakea sitä kautta varmuutta tekemiseen. Jaguarsilla on myös 2. divarin voitto takanaan sekä paljon vanhoja ja kokeneita naisia ja mm. Otteliina Rantanen palaa takaisin mammalomaltaan. Hyökkäyksen osalta pyrimme toteuttamaan kovia otteita ja niin sanotusti munaa! Me tuomme oman pelikokemuksemme ja pelisilmämme mukanamme ja taomme naisten päihin aggressiivisempaa peliä. “

Hyökkäyksen koordinaattorit Mathias Suutari ja Akseli Syrjänen.
Kuva: Niko Perälä

Kristian Luukkonen kommentoi Jaguarsin puolustusta: “Puolustuksen puolella meillä homma näyttää varsin hyvältä. Kaikki vanhemmat pelaajat rupeavat taas muistamaan, miten puolustetaan isommalla kentällä. Joukkueen uudetkin tulokkaat on saatu hoksaamaan, miten puolustus toimii.” Myös Jaguarsin linjassa aloittaa tulevalla kaudella useampi rookie, mutta sen lisäksi linjassa on paljon vanhoja konkareita. Lasse-Matti Niemisen mukaan tekeminen linjassa on hyvällä tasolla: “Linjan osalta tilannehan näyttää hyvältä. Ei haittaisi, jos meillä ois pari puolustuksen ja hyökkäyksen linjuria lisää niin tilanne olis vielä parempi. Tavoitteena pitää olla se, että juoksublokkia tehdessä kaveri on jokaikinen kerta selällään siellä tontissa kilo kumimursketta harttarien sisällä.”

Kuva: Niko Perälä

Jyväskylä Jaguars on solminut farmisopimuksen Mikkeli Bouncersin kanssa kaudelle 2021. Farmisopimus on todella hieno mahdollisuus puolin ja toisin: Jaguars naisilla on mahdollisuus päästä näyttämään kyntensä Vaahteraliigassa ja apuvoimat Jaguarsin peleihin ovat tervetulleita, jotta rosteriin saadaan kaivattua leveyttä. Jaguarsin kokenut linjapelaaja Iina Tiihonen kokee farmisopimuksen todella positiivisena asiana: “Farmisopimus Mikkelin kanssa on todella positiivinen uutinen. Pääsin itse pelaamaan Vaahteraliigaa omalla rookiekaudellani vuonna 2016, joten ehkä näin viiden vuoden jälkeen on hyvä aika lähteä ottamaan mittaa siitä, miten omat taidot ovat tässä ajassa kehittyneet. Ja koska Jaguarsin rosteri ei tunnetusti ole sieltä leveimmästä päästä, myös kaikki apuvoimat meidän peleihin ovat erittäin tervetulleita. Mikkeliä vastaan on ollut aina mukava pelata, mutta tuleva kesä näyttää, miten hauskaa voi olla pelata samalla puolen palloa.”

Jaguars on suuntaamassa kautta 2021 kohti nälkäisenä petolaumana. Jyväskylä Jaguars naiset avaavat kautensa tulevana viikonloppuna 12.6. vieraspelissä Oulu Northern Lightsia vastaan.