- Ajankohtaista, jaguars, miehet

Meet our WRs and DBs – Kaapo Peurakumpu palaa petopaitaan

Jyväskylä Jaguarsin kausi käynnistyy lauantaina 3.7. Oulussa. Jyväskylän kaupunki isännöi puolestaan lauantaina 10.7. kotiavauksen yhteydessä järjestettävää juhlaottelutapahtumaa ja tarjoaa otteluun vapaan sisäänpääsyn. Lue lisää alkavasta kaudesta klikkaamalla kuvaa:

Kuva: Anssi Lautamo

Ennen kauden alkua on kuitenkin korkea aika tutustua Jaguars-miesten joukkueeseen. Aloitetaan urakka laitahyökkääjistä ja puolustuksen takakentän pelaajista.

Jaguaarien vuoden 2019 joukkueen paras hyökkääjä Kaapo Peurakumpu tekee paluun Jyväskylän hyökkäykseen. Jyväskylän kasvatin meriittilistalta löytyy myös juniorien Suomen mestaruus sekä arvokisaedustuksia nuorten maajoukkueista. Peurakummun oli tarkoitus pelata viime vuonna Vaahteraliigaa Suomen mestarijoukkue Kuopio Steelersissä, mutta loukkaantumiset sotkivat suunnitelmia. Kesällä 2021 hän suorittaa asepalveluksensa ja pelaa sen ehdoilla Jaguarsin miesten joukkueen mukana.

Laituriosastolla jatkaa myös joukkueen viime vuoden paras hyökkääjä Veeti Vehkala. Pienikokoinen, mutta nopea Vehkala kirjautti viime kaudella kiinniottoja tasaiseen tahtiin ja lisäksi neljä touchdownia.

Emil Mannermaa on pelannut aikaisemmin Jaguarsin junioreissa enimmäkseen pelinrakentajan paikalla. Tänä vuonna U17-joukkueessa Mannermaa pelaa sisempänä laitahyökkääjänä. Debytoi myös miesten joukkueessa tänä vuonna laiturin paikalla.

Jesper Ikonen on kauden 2021 joukkueessa toinen niistä pelaajista, jolla ei ole ennestään jenkkifutiskokemusta. Jääkiekkotaustan omaava Ikonen on kuitenkin valmis urheilija, joka tulee varmasti saamaan kauden aikana peliaikaa sisempänä laitahyökkääjänä.

Kristof Jakab on joukkueen toinen rookie. Koronatauko toi breikin harjoitteluun talvella, mutta ulomman laitahyökkääjän paikkaa pelaava Jakab ottaa kauden aikana varmasti suuria kehitysaskeleita.

Mikko Punkari keskittyy tälläkin kaudella enimmäkseen hyökkäyksen valmentamiseen. Kahteen runkosarjaotteluun Jaguars ei kuitenkaan saa junioreitaan mukaan, jolloin Punkarinkin fläppitaulu vaihtuu hartiasuojiin ja kypärään. Edessä siis 19. kausi jenkkifutista.

Kulmapuolustajan paikkaa pelaava Juho Ylönen pelasi viime vuonna ensimmäisen kautensa Jaguarsin paidassa. Aikaisempaa kokemusta Ylöseltä löytyy Mikkeli Bouncersin riveistä ykkös- ja kakkosdivisioonasta.

Jan Rusilalle kausi Jaguarsin miehissä on niin ikään toinen. Aiemmin hän on pelannut jenkkifutista paljon eri junioritasoilla. “Kuokkalan kovimpana” tunnettu pelaaja, joka osaa yllättää ja hämmentää myös kentän ulkopuolella.

Henri Talvi aloitti jenkkifutiksen 2017 Piratesissa ja on vuodesta 2018 kuulunut edustusjoukkueen takakentän vakiokokoonpanoon. Kärsi viime kesän selkävaivoista, joiden vuoksi loppukausi meni piloille. Tavoitteena pysyä tänä kesänä ehjänä ja pelata mahdollisimman paljon.

Sebastian Ahonen Jaguars-juniorimyllyn kasvatti, joka pelaa U17 SM-sarjaa. Debytoi tänä kesänä myös miesten joukkueessa.

Eemeli Tuovinen – DB, jolla jenkkifutis kulkee suvussa. Ahosen tavoin U17-joukkueen pelaaja, jolle luvassa debyytti miesten tasolla.

Kuka puuttuu?

Viime kauden laitahyökkääjistä Joonas Björninen puuttuu Jaguarsin tämän kesän rosterista. Takakentältä suuri menetys on viime kauden parhaana puolustajana palkittu Kristian Luukkonen, joka pitää opintojensa johdosta välivuotta jenkkifutiksesta.

-Artikkelikuva: Jari Turunen

Jyväskylän kaupunki isännöi lauantaina 10.7. kotiavauksen yhteydessä järjestettävää juhlaottelutapahtumaa ja tarjoaa otteluun vapaan sisäänpääsyn. Lue lisää alkavasta kaudesta klikkaamalla kuvaa:

Kuva: Anssi Lautamo