- Ajankohtaista, jaguars

Miehet avausvoittoon – Seuraavaksi ennakkosuosikin kimppuun

Jaguars aloitti kautensa kotivoitolla Kuopion Flying Fishcockista. Ottelun alku viivästyi noin 25 minuuttia, kun ukkonen iski pelaajien alkuesittelyiden aikana lähelle Viitaniemeä. Ukkoskuuron väistyttyä päästiin kuitenkin pelaamaan ja nauttimaan tapahtumasta.

Kuvat: Atte Nieminen

Ottelun alettua kauden ensimmäisen Jaguars-touchdownin pohjustivat artikkelikuvassa etenevän Mikael Vilhusen juoksut. Näiden jälkeen pelinrakentaja Jack Brill toimitti lyhyen screen-heiton Juuso Kolarille, joka maalasi taulule Jaguarsin kauden ensimmäiset pisteet.

Juuso “CarCrash” Kolari teki Jaguarsin avaustouchdownin screen-pelillä. Kuva: Rosa Koskiniemi

Ensimmäisellä puoliajalla myös Kuopio onnistui omassa hyökkäyspelissään ja pisteitä tehtiin vuorotahtiin. Erityisesti pelit, jossa pelinrakentaja Johan Rabin toteutti keskushyökkääjänsä kanssa juoksuhämäyksen ja toimitti pallon sitten “flätille” laitahyökkääjä Jere Markkiselle, olivat myrkkyä Jaguarsin puolustukselle. Markkisen komeiden otteiden lisäksi Rabin kykeni hankkimaan omilla jaloillaan usein uusiin yrityksiin tarvittavat jaardit.

Kuopion Jere Markkinen oli ottelussa loistavalla pelipäällä. Kuva: Jari Turunen

Jaguarsin avauspuolikkaan muista touchdowneista vastasivat Santeri Venäläinen ja kahdesti maalannut Atte Peltola. Avausjakson loppupuolella Jaguarsille sattui hyökkäyksessään isojen pelien lisäksi myös pari virhettä, joista Fishcocks rankaisi syötönkatkoilla. Tauolle mentiin kuitenkin Jyväskylän 28-21 johdossa.

Atte Peltola karkasi maalintekoon kahdesti. Kuva: Jari Turunen

Puolustus petrasi toisella jaksolla

Toisella puoliskolla Jaguars sai tiivistettyä puolustustaan. Kun lyhyet kuviot eivät olleet enää apposen auki, ei pelinrakentaja Rabin pystynyt enää hankkiutumaan pallosta niin nopeasti eroon. Näin puolustuksenlinja Patrik Mikkosen ja Simeon Weylin johdolla sai annettua enemmän painetta pelinrakentajan suuntaan. Muutaman välivuoden jälkeen comebackin kentille tehnyt Kristian Luukkonen saalisti myös yhden syötönkatkon.

Patrik Mikkonen tarjoili painetta Rabinin suuntaan. Kuva: Jari Turunen

Hyökkäyksessä Jaguars maalasi vielä kahdesti, kun työhevonen Mikael Vilhunen ja pelinrakentaja Brill ylittävät maaliviivan juosten. FFC:n Rabin onnistui puolestaan kertaalleen pujottelemaan karkuun Jyväskylän puolustukselta. Loppulukemat kirjattiin näin 48-27.

– Kauden eka matsi oli mielestäni katsojaystävällistä fudista. Molemmat joukkueet laittoivat palloa ilmaan. Oman hyökkäyksen osalta tekeminen oli varsin varmaa. Perinteisiä ekan matsin virheitä, kuten vääriä aloituksia tai epävarmuudesta johtuvaa sekoilua ei ollut, Jaguarsin päävalmentaja Vesa Peltola kertoi.

– Puolustuksen alku taasen oli hieman hapuilua mallikkaan heittopelin kanssa, josta seurauksena kolme maalia omaan päätyyn. Tarvittavat muutokset tehtiin lennosta Toni Bärlundin johdolla ja sen jälkeen tapahtui vain yksi työtapaturma, Peltola summaa.

Rovaniemelle Rautamaljavoittajaa haastamaa

Rovaniemi Nordmen voitti viime kesänä kakkosdivisioonan ja pitää näin Rautamaljaa hallussaan.

Viime kauden molemmissa kohtaamisssa Jaguars joutui taipumaan Nordmenille. Kotonaan Jyväskylä pystyi haastamaan neljän tuulen sotureita, mutta vieraissa kyyti oli jaguaareille kylmää.

Kauden avausottelussaan Nordmen kaatoi Kokkola Scorpionsin lukemin 40-6.

– Ennakkoasetelmissa Nordmen on kotiottelussaan tietenkin vahva ja heidän ensimmäisen kierroksen pelin piste-ero lupailee, että viime kausien totuttu taso on ennallaan. Tosissaan olemme kuitenkin lähdössä heitä haastamaan, Peltola ennakoi.

Seuraava kotiottelu sunnuntaina 7.7. – Mukana Tubetähti Veetu !

Kuva: Jari Turunen

Jaguarsin seuraava kotiottelu pelataan Viitaniemessä sunnuntaina 7.7. Tuolloin Jyväskylän vastustajana nähdään Kokkola Scorpions. Viime vuosina Jaguars on voittanut Kokkolan joka kerta, mutta yhtä kohtaamista lukuunottamatta pelit ovat olleet tiukkaa ja tasaista vääntöä.

Kauden kotiavauksessa saimme paljon positiivista palautetta tapahtuman ruokatarjonnan lisäämisestä sekä lapsille kohdennetusta oheisohjelmasta. Sunnuntain 7.7. otteluun ruokavaihtoja tulee saatavilla vielä runsaammin. Lisäksi tapahtumassa on mukana yli 100 000 Youtube-tilaajaa ja lähes 200 000 TikTok-seuraajaa omaava Veetu! 2022 Veetu palkittiin Vuoden positiivisimpana vaikuttajana!

Ennakkolipunmyynti starttasi jo viime kotimatsissa – Osta liput tulevaan tapahtumaan ennakkoon kide.app-palvelusta. Ostamalla lipun ennakkoon:

  • Säästät rahaa: Ennakkolipun hinta on 5 euroa, portilta liput myydään kympillä
  • Sujuvoitat tapahtuman alkua: Lippuluukulle ei muodostu jonoa
  • Autat mitoittamaan tarjonnan: Osaamme arvioida kioskituotteiden ja ruokatarjonnan riittävyyttä paremmin

Nähdään sunnuntaina 7.7. Viitaniemessä!

Artikkelikuva: Atte Nieminen

Lisää Jari Turusen kuvia ottelusta täällä.