- Ajankohtaista, featured, jaguars, miehet

Miehet kapealla kokoonpanolla final four-turnaukseen

Jaguarsin miehet selvittivät tiensä 3. divisioonan lopputurnaukseen komealla neljän voiton putkella. Runkosarjan kuudessa ottelussa joukkue tehtaili 226 pistettä ja päästi 112 pistettä. Neljän parhaan joukkueen lopputurnaukseen joukkue lähtee kuitenkin hankalista asetelmista.

– Jaguarsin U17-ikäiset juniorit tähtäävät yhdessä Crocodilesin kanssa ikäluokan SM-sarjan mitalipeleihin. Meidän harmiksemme välierään valmistava leiri pidetään päällekäin lopputurnauksemme kanssa, Jaguars-miesten joukkueenjohtaja Eetu Mälkiä kertoo.

Myös osa joukkueen aikuisikäisistä avainpelaajista missaa lopputurnauksen. Joukkue kaipaa lauantaina erityisesti takakentän Juho Ylöstä sekä keskushyökkääjänä ja tukimiehenä pelannutta Saulus Vanhataloa.

– Ylösen ja Vanhatalon lisäksi usealla ukolla on loukkaantumisia ja näyttää siltä, että joudumme lähtemään Porvooseen ilman vaihtomiehiä, Jaguarsin pelaajavalmentaja Mikko Punkari kertoo.

– Moni pelaaja on toki tottunut pelaamaan kahteen suuntaan, mutta on selvä, että lauantaina mennään jaksamisessa aivan äärirajoilla, eikä meillä ole käytännössä varaa yhteenkään loukkaantumiseen tai huilidowniin.

Poisjääntien varmistuessa joukkue selvitti alkuviikosta myös mahdollisuutta luopua lopputurnauspaikasta, mutta luopuminen olisi tuonut joukkueelle 2000 euron sanktiot. Välierän luovuttaminen olisi tarkoittanut myös sitä, että Joensuu olisi saanut finaaliin selkeän edun, siinä missä tuleva vastustaja olisi joutunut taistelemaan päivän aikana jo yhden ottelun verran välierässä.

– Lähdetään pelaamaan matsin alusta asti jokainen downi täysillä, suurella petosydämellä ja tekemään Wolvesin elämästä hankalaa. Samalla toivotaan ettei riskit loukkaantumisten suhteen toteudu ja saadaan kunnon tappelu aikaiseksi, Punkari jatkaa.

Välierä: Teurastajat vs Blaze

Turnauspäivä Porvoon pallokentällä alkaa Porvoon Butchersin kakkosjoukkueen Teurastajien sekä ProMesta Blazen välisellä ottelulla.

Vaahteraliigajoukkue Butchers pelaa perjantaina Lohjalla United Newland Crusadersia vastaan ja seuran U17-joukkue lauantaina Porissa nuorten divisioonaa Bearsia vastaan. Toisessa alkulohkossa Vaasa Vikingsia ja Pirkkala Spartansia dominoineen turnausisännän rosterin leveys on siis myös arvoitus. Joukkue teki runkosarjassa 41,5 pistettä ottelua kohden ja päästi vain yhden maalin, joten sitä voi tästä huolimatta pitää selkeänä suosikkina Blazea vastaan.

Blaze aloitti runkosarjan kaatamalla Buldogsin sekä Jaguarsin tiukassa ottelussa. Neljä seuraavaa ottelua joukkue kuitenkin hävisi taipuen päätösturnauksessa myös Sipoo Bulldogsia vastaan. Blazen etu loppukahinoissa on kuitenkin muita laajempi rosteri. Päälle 20 pukevaa pelaajaa tarkoittaa, ettei joukkueella ole yhtä merkittäviä kokoonpanohuolia kuin esimerkiksi Jyväskylällä.

Välierä: Wolves vs Jaguars

Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen päättyi Joensuun 0-14 voittoon. Kaksi viikkoa sitten Jaguars oli puolestaan parempi lukemin 40-20. Tuolloinkin ensimmäinen puoliaika mentiin vielä hyvin tiukoissa 12-12 lukemissa. Kahden ottelun yhteispisteet ovat Jaguarsin eduksi niukasti 40-34.

Jaguarsin tavoin Wolvesin pieni, mutta sisukas kokoonpano kärsi runkosarjan päätösturnauksessa loukkaantumisista. Joensuulaisten otteluraportin mukaan Helsingin turnauksen jälkeen viisi miestä olisi säästynyt peleistä ilman pahempia kolhuja. Jaguarsin lisäksi myös Joensuu on siis varmasti varannut lopputurnausmatkalle mukaan paljon urheiluteippiä, buranaa ja balsamia.

– Uskon, ettei kumpikaan joukkue pääse liikkeelle niin hyvästä tilanteesta kuin toivoisi. Ottelun voittaa todennäköisesti se, joka kykenee minimoimaan loukkaantumisten ja muiden pois jäävien pelaajien vaikutuksen omaan peliesitykseen, Punkari arvioi.

Välierien häviäjät jatkavat turnauspäivää kolmannen sijan ratkaisevassa sijoitusottelussa klo 14.00. Päivän päättää klo 16.00 alkava finaali, jossa välierien voittajat taistelevat 3.divisioonan voitosta.

Ensi vuosi

Final four-turnauksen jälkeen Jaguarsin miehet pitävät harjoittelusta taukoa elokuun loppuun asti.

Jaguars tähtää kesäksi 2023 jälleen 11 vs 11-futikseen. Kuva vuoden 2020 joukkueesta.

Tulevaan vuoteen valmistautuminen aloitetaan pelaajapalaverilla sekä Vaahteramaljan kisakatsomolla lauantaina 10.9.

Nykyinen runko, muutama välivuotta pitänyt pelaaja sekä U17-ikäluokan pelaajien vanheneminen miesten sarjoihin mahdollistanee 11 vs 11-futiksen pelaamisen kakkosdivisioonassa kesällä 2023. Joukkue järjestää myös Try outit uusille harrastajille syksyllä. Mukaan tuleminen ja uusien harrastajien rerkytointi ensi vuodeksi on tulevana offseasonia huomattavasti kolmea edellistä talvea helpompaa, kun koronarajoitukset eivät enää estä joukkuetta harjoittamasta toimintaa.

Artikkelikuva: Jari Turunen