- Ajankohtaista, jaguars, miehet

PLAY OFF-TIME – JAGUARS SUNNUNTAINA HELSINKIIN!

Jaguars otti runkosarjassa voitot Hyvinkää Falconsista sekä Kuopio Steelers Veljmiehistä ja hävisi runkosarjassa kahdesti Rovaniemi Nordmenille. Oulu Northern Lightsia vastaan Jyväskylä johti ensimmäisellä puoliajalla komeasti 6-19, mutta usean loukkaantumisen jälkeen oululaiset pääsivät ottelussa niskan päälle ja ottivat tiukan yhden pisteen 20-19 voiton keskisuomalaisista. Tuo yhden pisteen tappio oli loppujen lopuksi erottava tekijä sille, että Oulu oli lohkon kakkonen ja Jaguars kolmonen. Lauantaina nousujohteisesti pelannut Vantaan TAFT pelaa Northern Lightsia vastaan Oulussa. Joukkueen nuoruuden vuoksi on arvuuteltu matkaako joukkue Pohjoiseen mopoautoilla, mutta somepäivityksen perusteella vaikuttaisi siltä, että järeämpää kalustoa on hankittu:

Viikon aikana rivit suoriksi

Sunnuntaina Jaguars matkaa puolestaan Wolverines Bluen vieraaksi Helsingin Kallioon Brahen kentälle. Viime lauantaiseen runkosarjan päätösotteluun Jaguars lähti 17 pelaajan voimin. Ennen loppuvihellystä joukkueesta löytyi pienen vitsikirjan verran puujalkoja ja muita pieniä loukkaantumisia, joten iskukyky Wolverinesia vastaan ei näyttänyt vielä ottelun jälkeen kovin lupaavalta. Pudotuspelien aattona kolhut paranevat kuitenkin keskimääräistä nopeammin ja kun Veljmiehet-ottelusta sivussa olleet Juuso Kivimurto, Kristian Luukkonen sekä Saints-vahvistus Miro Palmu palaavat keskisuomalaisten kokoonpanoon, näyttää siltä että Jaguars pystyy taistelemaan Ahmalaumaa vastaan ottelun voitosta.

Eetu Mälkiän ja Juuso Koskisen puuttuessa Tuukka Hietamäki (kuvassa) ja Kristian Luukkonen jakanevat pallonkantovastuun Ahmoja vastaan.

Veljmiehiä vastaan aloittavana keskushyökkääjänä pelannut Juuso Koskinen ei työesteen vuoksi pelaa puolivälierässä, ja kun Eetu Mälkiä missaa kauden lopun akilleksen vuoksi, pallonkantovastuun jakavat myös puolustuksessa pelaavat Kristian Luukkonen ja Tuukka Hietamäki. Muilta osin hyökkäys lähtee matkaan tutulla sapluunalla, jossa Kaapo Peurakummun ja Kalle Leppäsen varassa on paljon. Runkosarjan kuudessa ottelussa Peurakumpu teki yhdeksän touchdownia.

Hammasta purren, nyrkkiä puristaen

Puolustuksessa Jyväskylän keskusta on pelannut vahvasti. Sunnuntaina moni pelaaja joutuu todennäköisesti taistelemaan pallon molemmin puolin, joten kovuuden ja iskukyvyn säilyttäminen ottelun loppuun asti tulee olemaan yksi ottelun avaimista. Toisella puoliajalla hammasta purraan ja nyrkkiä puristetaan varmasti.

Iskukyvyn puolustuksen keskustassa pitää riittää ottelun loppun asti. Kuva: Jari Turunen

Jaguars-hyökkäys voi tukea puolustusta tässä pelaamalla pitkiä driveja. Myös puolustuksen takakenttä voi auttaa tekemällä isoja pelejä silloin, kun vastustaja tarjoilee siihen sauman. Alkukaudesta syötönkatkoja ja komeita maahanlyöntejä iskenyt takakentän nelikko alisuoritti jälkimmäisessä Nordmen-ottelussa pahasti, ja runkosarjan päätösmatsissa Veljmiehiä vastaan maahan tipahti ainakin kolme “varmaa syötönkatkoa”. Ahmalaumaa vastaan nämä tilaisuudet pitää käyttää hyväksi, jotta puolustuksen keskustassa säästetään voimia ja tahtipuikko pysyy Jaguarsin päävalmentaja/pelinrakentaja Toni “The Tiger” Bärlundin kädessä mahdollisimman paljon.

Minkälainen Ahmalauma vastassa?

Wolverines on perinteisesti alkukaudesta hyödyntänyt kakkosjoukkuettaan tarjoamalla pelituntumaa sellaisille Vaahteraliigan pelaajille, jotka eivät ole edustusjoukkueessa suuressa roolissa. Esimerkiksi viime kauden kakkosdivisioonassa Wolverines Blue voitti Jaguaarit kauden avauksessa selvästi, mutta toisella kierroksella vastassa oli hyvin eri näköinen Ahmalauma, ja Jyväskylä haki vierasvoiton Helsingistä pienellä viidentoista hengen kokoonpanolla.

Kuva: Hilarious Hobbit

Tällä kaudella Wolverines Blue aloitti jälleen vahvasti ja pelinrakentajana nähtiin jopa Jabari Harris, mutta nyt loppukaudesta joukkuen rungon muodostavat U20-suomenmestarijoukkueessa pelanneet nuoret, joista kahdeksan pelaajaa edusti Suomea myös U19 EM-kisoissa. Saldona elokuun otteluista joukkueella on nihkeä voitto sarjajumbo BULLS:sta sekä tappio pudotuspeleihin kiilanneelle TAFT:lle.

Sunnuntaina kentällä voidaan nähdä alle 21-vuotiaita Vaahteraliigajoukkueen pelaajia. Esimerkiksi Onni Soininen ja Arttu Ketonen ja Willy Lindfors ovat kovan luokan pelaajia nuoresta iästään huolimatta ja keskushyökkääjä Denis Unal pystyy hyviin juoksuihin. Pelinrakentajista Arno Murtoniemi johti Wolverinesin U20-mestaruuteen, Samuli Töyry on puolestaan johtanut ennen ahmoihin siirtymistä Huskies-juniorien heittopainotteista hyökkäystä. Myös Rasmus Laalolla on kokemusta pelinrakentajan tontilta, joten quarterback -osastolla Wolverinesilla riittää nuoria vaihtoehtoja. Potkupeleissä Aleksi Pulkkisen jalka lukeutuu Suomen parhaimpiin, joten Jaguarsilla saattaa olla edessään pitkät kenttäasetelmat, vaikka Ahmat pysäytettäisiin syvälle omalle alueelleen.

Ottelu alkaa Brahen kentällä sunnuntaina 25.8. klo 15.30. Matsiin on vapaapääsy ja kioski palvelee paikan päällä. Ottelun voittaja kohtaa välierässä Rovaniemi Nordmenin.

  • Artikkelin kuva: FSC Media, Riku Flink