- Ajankohtaista, miehet

Rovaniemelle voitto tiukassa taistossa

Jaguarsin puolustus onnistui säkittämään vierasjoukkue Nordmenin pelinrakentaja Sami Rautiaisen ottelun alussa kahdesti Juuso Kivimurron ja Pari Harmoisen toimesta. Tästä huolimatta Nordmen hyökkäys onnistui kaivamaan itsensä kuopasta Alfonso Ikäheimon kiinniotolla ja Jaguarsin syötönvastaanotonhäirintärangaistuksen vuoksi. Lopulta keskushyökkääjä Miika Virkki vei Rovaniemen 6-0 johtoon. Vierasjoukkueen Alfonso Ikäheimo kirjautti vielä touchdownin jälkeen kaksi lisäpistettä taululle.

Jaguars-hyökkäys vastasi omalla pitkällä hyökkäysvuorollaan, mutta hyytyi redzonelle. Mathias Suutari upotti kuitenkin kenttäpotkumaalin neljännellä yrityksellä ja kavensi ottelun tilanteeseen 3-8.

Toinen neljännes oli maaliton. Jaguars puolustuksen parhaisiin suorituksiin lukeutui Iisakki Eskelisen nappaama syötönkatko. Jyväskylän hyökkäys kulki ajoittain hyvin, mutta tulostaululla asti tämä ei valitettavasti näkynyt. Kertaalleen Jaguars epäonnistui potkumaaliyrityksessä ja kertaalleen pallo tuomittiin rähmättynä vierailijoiden hyväksi Jyväskylän komean heittopelin jälkeen. Tauolle mentiin siis tasaisissa 3-8 tunnelmissa.

Toisella puoliskolla Nordmen rokotti kahdella syötönkatkolla

Toisella puoliajalla Jaguars ei pystynyt enää yhtä virheettömään esitykseen. Jaguars-puolustus pysyi edelleen vahvana, mutta hyökkäyksellä oli vaikeuksia pitää rytmiään käynnissä. Kolmannen neljänneksen “Kolmas ja pitkä”-tilanteessa Aurelien Germany nappasi syötönkatkon ja palautti sen Jaguarsin maaliin asti. Lisäpisteyrityksen epäonnistuessa Nordmenin johtolukemat olivat 3-14.

Jaguars-hyökkäys pystyi kaventamaan ottelun päätösneljänneksellä. Atte Peltolan kiinniotot veivät keskisuomalaiset Mikkelin päätyyn. Tämän jälkeen Jaguars rymisteli eteenpäin muutamalla juoksupelillä, kunnes Mikael Taivassalo tavoitti Aati Vesalan maalialueelta. Tulokas Vesalan touchdownilla ottelu kaventui 9-14 lukemiin.

Rovaniemen pelinrakentaja Rautiainen juoksi toisella puoliajalla paljon itse pallon kanssa, ja kulutti hyvin pelikelloa. Jaguars-puolustus onnistui hankkimaan stopilla hyökkäykselle vielä mahdollisuuden game-winning-driveen. Tuo mahdollisuus tyrehtyi tällä kertaa kuitenkin heti alkumetreillä syötönkatkoon, jonka Jorge Huete Bonet palautti Jaguarsin maaliin asti. Aki Gröhn viimeisteli vielä onnistuneesti lisäpisteet ja loppulukemiksi kirjattiin näin 9-22 vierasvoitto Rovaniemeläisille.

– Vaikka lopputulos ei ollut se mitä haettiin, mulla on vahva usko meidän joukkueeseen. Tuomaritoiminta jätti osittain toivomisen varaa, mutta fakta on, että meillä oli siitä huolimatta mahdollisuus kääntää peli meille. Loppujen lopuksi tätä peliä ei hävitty mihinkään sellaiseen, mitä ei treenaamalla voi korjata, Jaguarsin Juuso Kivimurto tiivisti joukkueen fiilikset ottelun jälkeen.

Jaguarsin kausi jatkuu juhannuksen jälkeen su 2.7. Saarijärvellä pelattavassa kotiottelussa Kuopion ja Kiuruveden yhteisjoukkuetta vastaan. K-Supermarket Minttu tarjoaa tuohon otteluun vapaan sisäänpääsyn kaikille katsojille.

Tervetuloa kannustamaan tuolloin Jaguars voittoon!