- Ajankohtaista, jaguars, miehet

SU 1.8. JAGUARS vs VELJMIEHET

Kakkosdivisioonan Pohjoinen lohko on ollut toistaiseksi hyvin mielenkiintoinen ja ennakoitua tasaisempi.

Ykköseksi ennakoitu Oulu Northern Lights on pitänyt pintansa, mutta joutui hyvin tiukalle sekä Jaguarsia että Veljmiehiä vastaan. Jyväskylän Oulu voitti maalilla ja Kuopion kymmenellä pisteellä. Myös Lightsin ottelu Goatsia vastaan oli alussa hyvin tasainen, mutta ratkesi toisella jaksolla selvästi oululaisten hyväksi.

Veljmiehet osoitti Kokkolaa vastaan parantaneensa peliään viime kausista reippaasti ottaen 33-0 voiton. Viime viikonloppuna savolaisten puolustus piti niin ikään nollan Farmersia vastaan Veljmiesten voittaessa 0-19.

Goatsin 7-13 tulos Jaguarsia vastaan sekä tiukka avauspuolisko Oulua vastaan osoittavat, että Vuohet pystyvät parhaimmillaan haastamaan tosissaan lohkon kärkijoukkueet. Tässä vaiheessa näyttäisi, että eniten kurottavaa muihin nähden on Kiuruvesi Farmersilla, jolla on ollut vaikeuksia heittohyökkäyksensä kanssa.

Oulu on joutunut koville, mutta selvinnyt tappioitta. Kuva: Sonja Savela

Viime kauden päätteeksi Jaguars voitti Veljmiehet kotonaan peräti 66-0. Sunnuntaina 1.8. Viitaniemessä vastaavanlaisia murskajaisia on kuitenkin aivan turha odottaa. Veljmiesten voitit Kokkolasta ja Kiuruvedestä sekä tiukka taistelu Oulua vastaan kertovat, että Veljmiehet ovat tänä vuonna valmiita taistelemaan lohkon kärkipaikoista ja mahdollisuudesta pudotuspeleihin.

Puolustus ollut Jaguarsin selkäranka

Jaguarsin vahvuus alkukaudesta on selkeästi ollut joukkueen puolustus. Oulua vastaan D# joutui olemaan kentällä lähes koko ottelun ajan ja pelaamaan useasti selkä seinää vasten. Silti puolustus pystyi pysäyttämään Northern Lightsin useasti ja taipui vain kolmesti.

Otteluissa Farmersia ja Goatsia vastaan puolustus taipui vain kerran, jonka lisäksi Juho Ylönen ja Akseli Syrjänen maalasivat kertaalleen.

Puolustus on ollut alkukaudesta Jaguarsin selkäranka. Kuva: Niko Perälä

Puolustuksen linjan keskustassa Henry Lehtonen ja Juuso Kivimurto ovat pystyneet taistelemaan loistavasti ja linebacker-kerroksesta on löytynyt tarpeeksi sekä taklausvoimaa että nopeutta. Takakenttää testattiin todenteolla vasta Kokkolassa, mutta DB-osasto on nuoria myöten näyttänyt ettei kantti lopu kesken saarella 1 vs 1-tilanteissa tai taklauksiin mentäessä.

Nuoret pelaajat ovat onnistuneet hyvin myös puolustuksessa. Kuva: Niko Perälä

Hyökkäyksen aika parantaa Veljmiehiä vastaan

Hyökkäyksen puolella Jaguarsin kokoonpano on vaihdellut otteluiden välillä. Ensimmäisessä ottelussa mukana olleet qb Mikael Taivassalo ja laiturit Kaapo Peurakumpu ja Veeti Vehkala missasivat matsit Farmersia ja Goatsia vastaan. Sen sijaan keskushyökkääjäosastolla syvyyttä riitti Kiuruvettä ja Kokkolaa vastaan mukavasti. Elokuun kolmessa ensimmäisessä ottelussa hyökkäyksellä pitäisi olla käytössään koko arsenaalinsa, ellei pelinrakentaja Mathias Suutarin Goats-ottelussa saama tälli pidä häntä sivurajalla. Joka tapauksessa Jaguarsin pitäisi Peurakummun ja Vehkalan myötä pystyä pelaamaan Veljmiehiä vastaan paremmin myös ilmateitse, jotta juoksupelille aukeaa tilaa.

Kokkolassa Jaguarsin hyökkäys oli pitkälti juoksupelin varassa. Elokuussa Peurakumpu, Vehkala ja Taivassalo tuovat lisää aseita heittopeliin. Kuva: Niko Perälä.

Ottelussa taistellaan myös syöpää vastaan!

Ottelun selostuksesta ja musiikista vastaa jälleen dynaaminen duo: Tommi Tyrväinen – DJ Pasi Raatikainen.

Jaguars lahjoittaa jokaisesta ostetusta pääsylipusta 1 € Syöpäsäätiön työn hyväksi.

Lippujen hinnat Viitaniemen portilta ovat:

  • Normaali aikuisten pääsylippu: 10€
  • Koululaiset, opiskelijat, varusmiehet työttömät, eläkeläiset: 5€

Voit kuitenkin ostaa lipun 31.7. mennessä ennakkoon edullisemmin kide.app-palvelun kautta:

– Normaali aikuisten pääsylippu: 7€
– Koululaiset, opiskelijat, varusmiehet työttömät, eläkeläiset: 4€

Osta ennakkoliput täältä.

Kick off sunnuntaina 1.8. klo 12.00 – Tule paikalle ja tee samalla hyvää!