- Ajankohtaista, jaguars, miehet

Hietamäki ja Suutari Jaguarsiin – Miesten kausi käynnistyy lauantaina 8.6. Rovaniemellä

Jaguarsin miesten joukkueen suurin menetys viime kauteen nähden on ehdottomasti ollut keskushyökkääjänä ja tukimiehenä pelannut Joonas Mäkinen. Noille tonteille saadaan kauden alla kaivattua täydennystä, kun viime vuoden taukoa jenkkifutiksesta pitänyt Tuukka Hietamäki (artikkelikuvassa) palaa kentille Jaguars-paidassa. Hietamäki liittyy keskisuomalaisten vahvuuteen tulevalla viikolla. Comebackin tekee myös takakentän pelaaja Mathias Suutari.

Näillä miehin kohti Pohjoista

Jaguarsin joukkue lähtee sarja-avaukseensa reilun kahdenkymmenen pelaajan miehityksellä. Tilanne ei ole täysin optimaalinen sillä kaksi aloittavaa linjamiestä: Joonas Rautiainen ja Antti Riikonen missaavat reissun. Heitä paikkaavat Jussi Liimatainen sekä Juuso Kivimurto, joille pelipaikka ei toki ole mitenkään vieras.

Jaguarsin pelinrakentajana aloittaa Akseli Syrjänen, jonka laitahyökkääjistöstä mukana ovat kaikki Juuso Koskista lukuunottamatta. Keskushyökkääjistä suurin osa pallonkantovastuusta osuu Eetu Mälkiälle.

Blokkivoimaa tarjoavat hyökkäyslinjan lisäksi wingbackin tontilta Jarno Kelander, Konsta Matikainen sekä tarpeen tullen luultavasti myös Hietamäki, joka keskittynee kuitenkin alkukaudesta enemmän puolustuksen puolelle.

Hietamäen lisäksi puolustuksen boksissa Jesse Ringborg ja Henry Lehtonen tarjoavat varmasti kovan vastuksen Nordmenin kokeneille linjamiehille. Tukimiesosastolla Anssi Kaikkosen ympärillä riittää vauhtia ja taklausvarmuutta Konsta Matikaisen ja Matti Hyvärisen myötä.

Heidän varassaan on paljon, sillä Nordmenin suomalaistunut jenkkipelinrakentaja Rafael Pineda kuuluu sarjan ehdottomiin tähtiin ja kykenee pitkien heittojen lisäksi vahvaan juoksupeliin sekä taklausten murtamiseen.

Jaguarsin takakentällä viime kaudella hyvin pelanneet Kristian Luukkonen ja Henri Talvi saavat nelikkoonsa mukaan tulokas Jouni Liikamaan sekä viimeksi kaudella 2016 Jaguaareissa pelanneen Suutarin, joka kirjautti tuolloin tililleen kolme syötönkatkoa ja kolme maahanlyöntiä ollen tilastojen valossa joukkueen toiseksi paras heittopuolustaja heti AJ McCrean jälkeen.

Ei mikään tavallinen vieraspeli

Viikon päästä alkava vierasreissu ei ole todellaakaan tyypillisimmästä päästä. Suurin osa joukkueesta matkaa Pohjoiseen jo perjantaina ja yöpyy Rovaniemellä ottelua edeltävän yön. Muutama perjantaina vielä muissa velvoitteissa kiinni oleva pelaaja liittyy joukkueen seuraan lauantai-aamuna.

Vastustajastan viime kauden otteluista ei ole joukkueen käytössä videota, joten Jaguars ei ole voinut valmistautua ennakolta kovin tarkkaan mihinkään tiettyyn pelitapaan. Rovaniemen rosterin perusteella vastassa on vahvasti blitsaavan, pallon kanssa juoksevan ja pitkälle heittävän Pinedan lisäksi kookas ja vahva linjamieskalusto ja nopeat laitahyökkääjät sekä ulottuva tightend Alfonso Ikäheimo. Keskushyökkääjistöstä on mielenkiintoista nähdä etenkin Luleosta tulevan Grace Bavula Juniorin taso.

-Viime kaudella joukkueemme hitsaantui tiiviiksi toisilleen pelaavaksi perheeksi juuri vieraspelireissuilla, joihin lähdettiin altavastaajan asemista. Porissa kakkosdivisioonaa hallinnut Bears voitti jyväskyläläiset niukasti 10-7, Mikkelissä kaatui toinen ykkösdivisioonaan täksi kaudeksi noussut joukkue Bouncers ja Helsingistä sekä Lohjalta käytiin taistelemassa tärkeät voitot pahasti vajaamiehisellä rosterilla, päävalmentaja Toni Bärlund kertaa.

Oli lauantaina kauden avauksessa vastassa sitten kuinka kova joukkue tahansa, Jaguars haluaa pelata toisilleen Leijonien tavoin. Virheistä, joita varsinkin kauden avauksessa tulee, ei turhauduta – vaan niistä opitaan ja kaveri kannustetaan yrittämään seuraavalla kerralla vielä paremmin. Edessä ei ole pakkovoitto, vaan ensiarvoisen tärkeä ykköstavoite matkalta on, että tuo viime kauden joukkuehenki syttyy jälleen kirkkaana ja kuumana. Vain sen avulla on mahdollista, että Mörkö lyö sisään vielä Rautamaljassakin.

OSTA JAGUARS-MIESTEN KAUSIKORTTI TÄÄLTÄ!