- Ajankohtaista, jaguars, naiset

Otteluraportti: Jyväskylä Jaguars vs. Seinäjoki Crocodiles

Jaguarsin kauden toinen kotiottelu pelattiin sunnuntaina 19.5. Viitaniemen liikuntapuistossa, jonne jyväskyläläisten vieraaksi saapui Seinäjoki Crocodilesin naiset. Ottelun lähtöasetelmat olivat mielenkiintoiset, sillä divisioonan avausviikko oli sekä Jaguarsille että Crocodilesille tappiollinen ja molempien voitonnälkä kova.

Kotijoukkue lähti otteluun jälleen kapealla rosterilla, josta löytyi tällä kertaa 15 petonaisen nimet. Myöskään vierasjoukkueen rosteri ei ollut leveimmästä päästä, vaan krokotiilien riveistä löytyi 20 pelaajaa. Muutama lisänimi ei olisi ollut pahitteeksi kummallakaan puolella palloa, sillä pelipäivä oli todella lämmin ja olosuhteet Viitaniemen montussa suorastaan paahtavan helteiset.

Jaguarsin ja Crocodilesin taisto käynnistyi klo 16.10 Crocodilesin avauspotkulla. Jo pelin ensihetkillä koettiin jännitystä, kun Jaguarsin snappi lensi pelinrakentaja #89 Otteliina Rantasen yli suoraan Jaguarsin omalle maalialueelle. Tilanne päättyi Jaguarsin omaan maaliin, ja Crocodilesin pistitili aukesi kahdella pisteellä. Crocodiles tahkosi ensimmäisellä neljänneksellä kaksi maalia ja yhden lisäpisteen. Maalintekijöinä toimi #6 Veera Piispanen ja #20 Tytti Niemi, lisäpisteen kotiin potkullaan hoiteli puolestaan #62 Roosa Koskiniemi. Sama kolmikko oli vauhdissa myös toisella neljänneksellä; #6 Veera Piispanen ja #20 Tytti Niemi juoksivat molemmat maaliin ja #62 Roosa Koskiniemi viimeisteli molempien maalien lisäpisteet.

Toisella puoliajalla Crocodiles jatkoi voittokulkuaan ja #62 Roosa Koskiniemi pääsi loistamaan lisäpistepotkujen lisäksi nappaamalla pallon ilmasta kesken Jaguarsin hyökkäysyrityksen ja juoksemalla pallon kanssa maaliin. Viimeisellä neljänneksellä pistetilin pääsi puolestaan avaamaan Crocodilesin #24 Sanni Aittanen, joka nappasi onnistuneesti pelinrakentaja #12 Tiina Salon heiton. Crocodilesin pistesaaliin viimeisteli vielä juoksullaan #10 Nelly Karhu ja Jaguars kaatui lopulta lukemin 0–47.

Jutun kuvat: Niko Perälä

Ajoittain Jaguars sai hyökkäyksensä kulkemaan kohtalaisesti #20 Linda Ahtamon vahvoilla juoksuilla ja #89 Otteliina Rantasen heitoilla laitahyökkääjä #10 Katariina Kiviniemelle. Pelikellon tikittäessä eteenpäin kuumana kesäpäivänä pystyttiin kuitenkin huomaamaan selkeeä väsymistä petolaumassa, eikä jalka noussut pelaajilla enää toivottuun tahtiin ja pallot polttelivat laitahyökkääjien käsissä.

Puolustuksen puolella samat ongelmat jatkuivat kun Oulun kanssa, sillä myös Seinäjoen hyökkäys pääsi toistuvasti etenemään kiertopeleillään aina maalialueelle asti. Vaikka tällä osa-alueella oli havaittavissa pientä kehitystä petolaumassa, riittää vielä paljon tehtävää  tulevien bye-viikkojen treeneissä. Heittopeleissä taas Jyväskylä pystyi pitämään seinäjokelaisten pelin melko hyvin kurissa, muutamia pidempiä leiskautuksia lukuun ottamatta.

Jaguarsin puolustuksen valopilkku oli ehdottomasti parhaan pelaajan palkinnonkin napannut #12 Anni Sipilä. Toista kauttaan pelaava Sipilä sai sammutettua useamman krokotiilien hyökkäysyrityksen ja oli tilastollisesti pelin paras taklaaja. Myös Jaguarsin kokenut #65 Assi Toivola pisti kampoihin seinäjokelaisten hyökkäykselle ja pääsi taklaustilaistoissa aivan Sipilän hännille.

Seuraavan kerran Jaguarsin naiset voi nähdä pelikentällä 9.6., kun petolauma suuntaa Mikkeli Bouncerin vieraaksi.