- jaguars, miehet

Jaguars-miehet julkistivat valmennusryhmänsä – Luukkonen uusi Head Coach

Jyväskylä Jaguarsin miesten joukkue julkisti valmennusryhmänsä kokoonpanon.

Joukkueen uutena päävalmentajana toimii Kristian Luukkonen. Luukkonen aloitti peliuransa Jaguaareissa ykkösdivisioonassa kaudella 2014. Pelipaikat löytyivät ensimmäisinä vuosina kulmapuolustajan ja safetyn tonteilta. Myöhemmin Luukkonen on pelannut myös tukimiehenä, keskushyökkääjä ja laitahyökkääjänä. Jyväskylän lisäksi Luukkonen on edustanut farmisopimuksen kautta Kuopio Steelersiä 2018, josta hänellä on muistona mm. SM-hopea.

Valmennuskokemusta Luukkosella on aiemmin juniorien sekä naisten joukkueen riveistä. Hän on myös toiminut aikoinaan Jaguaarien joukkueenjohtajana.

Viime kesänä Luukkonen ei pelannut itse, ryhdyttyään yrittäjäksi. Hänen työnkuvansa mahdollistaa kuitenkin vahvan sitoutumisen päävalmentajan tehtävään ja miesten joukkue saa itselleen varmasti hyvin kokonaisvaltaisen harjoitussuunnitelman laatijan ja huolellisen treenien valmistelijan, jolta löytyy osaamista etenkin “taitopelipaikkojen” osalta.

Joukkueenjohtaja Jani Lehtinen on tyytyväinen, että uusi päävalmentaja löytyi nopealla aikataululla.

– Jyväskylässä on paljon kokeneita laji-ihmisiä, joilla on valtavasti tietotaitoa jenkkifutiksesta. Sitoutuminen valmentamiseen vaatii kuitenkin paljon aikaa, eikä ole itsestäänselvää, että se sopii kaikkien elämäntilanteeseen. Olen todella iloinen, että päävalmentajaksi saatiin Luukkonen, joka pystyy sitoutumaan harjoitusten vetämisen lisäksi suunnitteluun ja koordinointiin, Lehtinen kertoo.

Kangas, Liimatainen ja Peltolta mukana staffissa

Kaksi viime kautta päävalmentajana toimineen Jussi Kankaan muutokset työelämässä eivät mahdollista 2022 sitoutumista päävalmentajan positioon, mutta hän jatkaa joukkueessa puolustuksen linjamiesten valmentajana.

Jussi Kangas jatkaa valmennuksessa puolustuksen linjamiesten valmentajana.

Toinen linjamiesten valmentaja on joukkueen viime vuosien isähahmo Jussi Liimatainen. Liimatainen keskittyy ensisijaisesti hyökkäyksen linjan valmennukseen, mutta molemmin puolin palloa pelanneena sotaratsuna myös puolustuksen linjamiesten valmennus onnistuu silloin kun työesteet eivät mahdollista Kankaan osallistumista harjoitusten toteuttamiseen.

Jussi Liimatainen (kuvassa 73) ottaa hyökkäyksen linjan valmennuksen vastuulleen.

Kokenut Vesa Peltola liittyy puolestaan valmennusrinkiin erikoisjoukkueiden (Special Teams) valmentajan roolissa. Peltolalla on kokemusta vuosien ajalta mm. päävalmentajan, hyökkäyksen koordinaattorin, erikoisjoukkueiden valmentajan positioista juniorisarjoista Vaahteraliigaan asti.

Peltola on viime vuodet valmentanut Jaguarsin juniorijoukkueissa. Kesällä 2022 hän tekee comebackin miesten sarjoihin Special Teams-valmentajana

Yhteistyö U17-joukkueen kanssa jatkuu

Jaguarsin miehissä pelasi viime kaudella peräti yhdeksän U17-ikäistä junioria. Yhteistyö joukkueen kanssa jatkuu myös alkavalla kaudella.

Miesten rautaisen puolustuksen koordinaattorina viime kesänä toiminut Pekka Syrjänen siirtyy U17-joukkueen valmentajaksi. Koska joukkueet harjoittelevat myös yhdessä, osallistuu Syrjänen tätä kautta myös miesten harjoitusten toteuttamiseen.

Pekka Syrjänen toimii ensi kesänä U17-joukkueen valmentajana

Kesä 2022

Jaguarsin miehet pelasivat 2021 miesten kakkosdivisioonassa. Runkosarjassa joukkue voitti viisi kuudesta ottelustaan. Välierässä Pirkkala Spartans kuitenkin oli Jyväskylää vahvempi ja voitti ottelun tiukasti yhdellä maalilla 7-0. Ainut runkosarjatappio Oulua vastaan tuli niin ikään vain kahdeksan pisteen erolla.

Tulevana kesänä Jaguars pelaa niin ikään kakkosdivisioonaa, mutta lohkojaon myötä runkosarjan vastustajat vaihtuvat. Mikäli talven aikana ei tapahdu muutoksia, Jaguarsin lohkossa pelaavat kesällä 2022:

  • Pirkkala Spartans
  • Mikkeli Bouncers
  • Lahti Panthers ja
  • Kuusankoski Cowboys

Lohkon joukkueet kohtaavat toisensa kahdesti runkosarjassa.

Try outs 2022

Jyväskylä Jaguarsin miehet järjestävät alkuvuodesta 2022 kokeilupäivät uusille harrastajille. Tarkemmat ajankohdat ja ohjelma julkaistaan myöhemmin.

Jenkkifutiksen pelaamisesta ja kokeilemisesta kiinnostuneet voivat jo tätä ennen olla yhteydessä:

Jani Lehtinen
Miesten joukkueenjohtaja
jjlehtinen@icloud.com

Kristian Luukkonen
Päävalmentaja
045 849 8644
kristian.luukkonen@gmail.com