- Ajankohtaista, featured, jaguars, miehet

Jaguars-miehet voittoon Saarijärvellä

Jyväskylä Jaguars nappasi voiton Flying Fishcockista numeroin 43-25.

Jaguars aloitti pelin Panu Kinnusen ja tulokas Matias Laineen vahvalla juoksupelillä. Ensimmäiset pisteet taululle tulivatkin Kinnusen juoksulla. Mathias Suutarin potkaistessa lisäpisteen haarukkaan, Jaguars johti ottelua 7-0.

Toisella neljänneksellä Fishcocks alkoi tulla kovemmalla voimalla Jaguarsin juoksua vastaan. Tämä avasi Jyväskylän heittopeliä ja Henri Heiskanen karkasi Mikael Taivassalon komean heiton kanssa maalialueelle. Fishcocks ei kuitenkaan luovuttanut tähän. Steelersin Vaahteraliigajoukkueen kakkospelinrakentaja Johan Rabin johdatti savolaiset komeaan draiviin, jonka päätteeksi hän löysi niin ikään Vaahteraliigassa pelanneen Nicolas Kuikan. Näin lukemat kaventuivat numeroihin 13-6.

Ennen puoliaikaa Jyväskylä pääsi tulostaululle vielä kahdesti. Ensin Teemu Erolan komea kiinniotto vei Jaguarsin Kalakukkojen kenttäpuoliskolle. Tämän jälkeen hyökkäys ei saanut ryskittyä palloa maaliin, mutta Suutarin kenkä puhui 3 pisteen kenttäpotkumaalin arvoisesti. Fishcocks haki kavennusta vielä heittopelillä, mutta Suutari katkaisi Rabinin syötön ja hankki pallon Jyväskylälle. Tämän jälkeen Atte Peltola vei vielä kertaalleen Taivassalon heiton maaliin ja tauolle mentiin Jyväskylän 23-6 johdossa.

Toisella puoliajalla pallonmenetyksiä

Toisella puoliajalla Jaguars ampui itseään myös jalkaan. Pallo menetettiin Flying Fishcockseille kahdesti potkupeleissä ja kertaalleen shotgun syötön päädyttyä vastustajalle.

Jaguarsin onneksi myös Fishcocksille sattui ja tapahtui. Jyväskylän lentopotkaistessa palloa Sebastian Ahonen iski palauttajaa niin, että pallo pomppasi tältä suoraan Juho Ylösen syliin, joka jatkoi pallo kainalossa täyttä vauhtia Fishcocksin maaliin asti. Toisen hyvän hyökkäysdraivin päätteeksi Teemu Erola kantoi pallon maaliin ja vei Jaguarsin turvallisen tuntuiseen 36-6 johtoon.

Tämän jälkeen Jaguarsille sattui kuitenkin edellä mainitut pallonmenetykset, joiden jälkimainigeista Kuopion Kuikka, Jere Markinen ja Tuukka Mäkelä pääsivät kaventamaan ottelun jo jännittäviin 36-25 numeroihin. Puolustuksen puolella yhden Fishcocksin lisäpisteyrityksen blokkasi Henry Lehtonen, joka nappasi ottelussa myös kaksi säkitystä.

Pallonmenetysten loppuessa Jaguars pääsi kuitenkin takaisin kuskin paikalle ottelussa. Kinnunen ja Laine kantoivat palloa ja kuluttivat samalla kelloa. Draivi päättyi Laineen touchdowniin ja Suutarin lisäpistepotkuun, jotka jäivät myös matsin viimeisiksi pistesuorituksiksi.

Fishcocks yritti kavennusta vielä kerran, mutta hyvin pelannut Jaguars takakenttä ei antanut Rabinille ja kumppaneille enempää onnistumisia. Sen sijaan Jaguarsin joensuulaispelaaja Jaan Paddar kävi antamassa viime vuoden joukkuekaverilleen hyvässä hengessä kovan taklauksen.

Jaguars-puolustus pelasi ottelussa muutenkin mainiosti. Puolustuksen linja kykeni ja tukimiehet pystyivät pitämään Fishcockin juoksut minimissä. DL antoi myös hyvin painetta Rabinille. Lehtosen lisäksi Pasi Harmoinen pääsi säkityksen makuun. Heittopuolustuksessa etenkin Ahonen ja Ylönen olivat tuttuun tapaan kovassa pelikunnossa. Myös taklausvarmuus avokentällä oli hyvää luokkaa, josta Ahonen ja Henri Talvi tarjoilivat näyttävimmät esimerkit.

Jaguarsin seuraava ottelu pelataan lauantaina 8.7. Viitaniemessä, jolloin vastassa on Karleby Goats. Tervetuloa kannustamaan Jyväskylän (ja Mikkelin ja Joensuun) pojat kotivoittoon!