- Ajankohtaista, featured, jaguars, miehet

Jaguars-miesten kausi päättyi pudotuspeleissä

Jaguars-miesten kausi päättyi puolivälierätappioon Kuusankoski Cowboysia vastaan.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli tiukka. Cowboys onnistui kertaalleen maalinteossa, mutta muuten Jaguarsin puolustus pysyi terävä ja piti länkkärit poissa pisteiltä. Jyväskylän hyökkäys pystyi ottamaan muutamia uusia yrityksiä draiveillaan, mutta ei päässyt karkaamaan maalintekoon. Puoliajalle mentiin Cowboysin 6-0 johdossa.

Ottelun ratkaisu nähtiin nopeasti puoliajan jälkeen. Jyväskylän hyökkäys ei enää pystynyt haastamaan kotijoukkuetta, vaan Cowboys-puolustus nappasi pari komeaa syötönkatkoa. Kuusankosken hyökkäys kiitti puolustustaan hyvistä kenttäasemista ja vei joukkueen karkumatkalle.

Tässä vaiheessa Jaguarsilla ei ollut enää mitään menetettävää ja kavennusta haettiin riskilläkin. Se ei lauantaina kuitenkaan onnistunut. Cowboys onnistui vielä kertaalleen touchdownin ja kertaalleen kenttäpotkumaalin teossa ja voitti ottelun lopulta lukemin 28-0.

Koutsien kommentit

– Jotta mestaruudesta voisi taistella, kauden parasta peliä pitäisi pystyä esittämään pudotuspeleissä eikä runkosarjan alussa, hyökkäyksen koordinaattori Mikko Punkari pohti.

– Kauden alkuun verrattuna hyökkäyksen linja pysyi pitkälti samassa kokoonpanossa, mutta keskus- ja laitahyökkääjäosastolla tapahtui aika paljon muutoksia. Lauantaina meillä oli kentällä oikeastaan vain yksi pelaaja alkukaudella aloittaneesta takakentästä. Positiivista tässä on se, että tulokaspelaajamme saivat kauden aikana hyvin kokemusta pelitilanteista ja pystyvät offseason-harjoituksissa peilaamaan harjoitteita siihen, mitä kentällä on tullut vastaan. Kiitos vielä Mikkelin ja Joensuun jätkille kaudesta. Toitte paljon boostia tämän kesän joukkueeseen!

Päävalmentaja Vesa Peltola oli samoilla linjoilla ottelusta.

– Muutokset ja etenkin keskushyökkääjäosaston poissaolot kavensivat ja yksipuolistivat pelivalikoimaamme turhankin paljon. Lyhyt heittopeli toimi alussa hyvällä prosentilla, mutta juoksupelin puute näkyi ja tyrehdytti lopulta hyökkäysvuorot, kun Cowboys pystyi keskittymään hyvin heiton pois ottamiseen. Toisaalta kokoonpanossa oli paljon tulokkaita joiden onnistumiset olivat hienoja ja vastaavasti virheet lopulta varsin ymmärrettäviä, Peltola kertasi.

Kausi paketissa

Viime vuoden marraskuussa joukkue asetti päättyneelle kaudelle seuraavat tavoitteet:

  • Hyvä henki, kannustava ilmapiiri ja yhtenäinen joukkue
  • Laadukkaat treenit ja kehittyminen
  • Rautamaljan voitto
  • Rakentaa joukkueelle valmiuksia pelata tulevaisuudessa korkeammalla sarjatasolla

– Rautamaljan voiton osalta virallisesta tavoitteesta jäätiin vajaaksi. Paljon hyvääkin kuitenkin oli. Offseasonin minicampeilla henki oli alusta asti hyvä ja treenit laadukkaita. Projekti sai kiitosta siihen osallistuneilta pelaajilta ja tulokasmäärä, mikä oli vielä kauden lopussakin mukana, on erittäin hyvä. Taustalla käynnistettiin 3.divarikauden jälkeen uudelleen sponsorihankintaa, asuntojen hankinta muualta tuleville pelaajille sekä sometiimi. Hyviä askeleita, mutta jäi meille ennen ensi kesää vielä tehtävääkin, Peltola näki.

– Sama määrä uusia pelaajia pitää saada tulevana offseasonina rekrytoitua uudelleen ja toiminnan tasoa ja kehittymistavoitteita tulee nostaa entisestään. Lyhyen aikavälin vertailussa ajassa taaksepäin (2022 3div) tasonnosto oli merkittävä, mutta kun ajattelee, että Jyväskylässä on pelattu aiemmin Vaahteraliigaa niin vaatimustason korotusta jää vielä kaikille osa-alueille. Sitä lähdetään tekemään!