- Ajankohtaista, featured, jaguars, miehet

Jaguars-miehille tappio runkosarjan päätöskierroksella

Jaguars-miehet oli varmistanut pudotuspelipaikan jo ennen päätöskierroksen ottelua Flying Fishcocksia vastaan.

Ottelun alussa Jaguars-hyökkäys oli terävä ja viimeisteli kaksi touchdownia Henri Heiskasen juoksuilla. Mathias Suutari potki lisäpisteet haarukkaan ja Jaguars johti ottelua 0-14.

Jyväskylän puolustuksessa monikaan pelaaja ei pelannut omalla ykköspelipaikallaan, mutta avauspuoliskolla puolustus piti Fishcocksin hyvin poissa maalialueelta.

Toisella puoliajalla Jaguars-hyökkäys pystyi edelleen juoksemaan pallon kanssa, mutta heittopeli yski pahasti.

Fishcocks vaihtoi puoliajalla pelinrakentajakseen Johan Rabinin, joka toi savolaisten kaipaamaa boostia hyökkäykseen. Nicolas Kuikka karkasi ensin Rabinin heitosta Jaguarsin takakentältä maalintekoon ja kavensi ottelun 14-7 lukemiin. Seuraavaksi keskushyökkääjä Jordan Estevez kuritti Jyväskylää pitkällä juoksulla. Lisäpisteen epäonnistuessa Jaguarsin johto kaventui 14-13 lukemiin.

Jyväskylän hyökkäys ei saanut ehjiä draiveja aikaiseksi. Pari kertaa iso peli oli lähellä, mutta pelinrakentajan ja laitahyökkääjien yhteispeli ei toiminut niillä hetkillä tarvittavan hyvin.

Näin Fishcocks sai vielä pallon ja eteni Rabinin pitkällä heitolla Jaguarsin kenttäpuoliskolle. Lopulta Estevez vei savolaiset johtoon päivän toisella maalillaan.

Jaguars-hyökkäys ei enää kyennyt vastaamaan huutoon ja Fishcocks kirjasi näin voiton itselleen lukemin 20-14.

– Meillä oli ottelussa aika paljon poissaoloja. Silti meillä olisi ollut potentiaalia parempaan peliin ja tulokseen. Pudotuspelipaikan kannalta tuloksella ei ollut onneksi merkitystä tänään, päävalmentaja Vesa Peltola kommentoi ottelun jälkeen.

Tappiosta huolimatta Jaguars jatkaa siis kauttaan kahden viikon päästä puolivälieräottelussa. Vastaan tulee melko varmasti toisen lohkon voittava Kuusankoski Cowboys, jolla on jäljellä ottelu lohkon viimeisenä olevaa Hyvinkää Falconsia vastaan.

Artikkelin kuva: Kimmo Kuisma