- Ajankohtaista, featured, jaguars, miehet

Jaguars Open Camp toteutui onnistuneesti

Jaguarsin miesten joukkue järjesti 9.12. – 10.12. avoimen leirin, jonka valmentajina toimivat meritoituneet Petrus Penkki, Andy Bezaire, Kaleb Wezdenko, Henri Jussila, Joonas Raatikainen, Pasi Raatikainen, Aki Ollenberg sekä BJ Jensen.

Leiri alkoi Seppo Evwarayen esityksellä, jossa hän kävi läpi miten pitkälle “Late entry”-urheilijat voivat jenkkifutiksessa edetä sekä miten Wasa Royals eteni kakkosdivisioonasta Vaahteraliigaan muutamassa vuodessa.

– Leirin aloittanut Ewvarayen luento oli odotetun innostava. Esityksen yksityiskohdissa oli muutamia asioita joihin Jyväskylässä on otettu askeleita kuluneen syksyn aikana. Lisäksi lukuisia asioita mitä minkä tahansa menestystä hakevan joukkueen tulee huomioda ja ottaa käytäntöön itselleen sopivalla tavalla. Aivan varmasti myös henkilökohtaisen motivaation kannalta pelaajien oli hyvä kuulla mihin asti jefussa voi hyvä urheilija päästä, jopa ilman, että on käynyt nimenomaan jenkkifutiksen junioripelaajapolkua, Jaguars-miesten päävalmentaja Vesa Peltola summasi.

Kolmen harjoituksen verran actionia

Leiri sisälsi kolme kahden tunnin harjoitusta, jotka etenivät yksilöharjoitteiden kautta pienryhmiin ja lopulta joukkueena pelaamiseen.

Lajilegenda Petrus Penkki oli yksi leirin valmentajista

Leirillä oli mukana myös paljon alkusyksyn peruskurssilla ja JFL:llä lajin aloittaneita uusia pelaajia. Heille tuli tutuksi ja konkreettisesti hyvän harjoituksen kaava ja se miksi jenkkifutisjoukkue tarvitsee käytännössä kahden jääkiekkojoukkueen verran pelaajia sekä valmentajia.

Loppupuheenvuoroissa vierailevat valmentajat kiittelivät pelaajiston intoa sekä ilmeistä motivaatiota oppia uuttaa. Valmentaminen on silloin helppoa. Pelaajiston mielestä leiri oli 100% onnistunut pikaisen käsiäänestyksen perusteella.

– Leirin pääasiallisena koollekutsujana ja järjestäjänä oli tietenkin ilo kuulla valmennuksen ja tyytyväisen pelaajiston positiivisia kommentteja leirin onnistumisesta, Peltola fiilisteli.


– Tämä avoin leiri oli piristävää jatkoa syksyn muille, ehkä hieman perusrutiineista poikkeaville tapahtumille (korkeakoulutoiminnan uudelleen aktivoituminen, tulokkaiden peruskurssi, JFL) Tästä eteenpäin Jyväskylän joukkueet ns. grindaavat viikkotreeneissä, kuntosalilla ja juoksuharjoituksissa kohti korkeakoulusarjaa ja kesän kakkosdivaria. Jos jatkamme työntekoa, voidaan toivoa ensi kesän olevan miesten edustusjoukkueen viimeinen kakkosdivarissa, Peltola näkee.

Peltolan mainitsemaan JFL-paikallissarjaan osallistui 64 aikuispelaajaa Jyväskylästä ja Jämsästä. Voiton vei kuvassa poseeraava Hupiukot.