- Ajankohtaista, jaguars, miehet

Jaguars selvään voittoon virheistä huolimatta

Jaguarsin miesten puolustus pelasi hyvin kotiavauksessa Lahti Panthersia vastaan. Lahtelaisten hyökkäys ei ollut yhtä monimutkainen ja vaikea luettava kuin oululaisilla ja keskisuomalaiset pystyivät pitämään Panthersin hyökkääjät hyvin kurissa.

Keskisuomalaisten hyökkäys sen sijaan sortui useisiin pallon menetyksiin läpi ottelun. Ensimmäisellä neljänneksellä Jaguarsilla oli paikka painaa pallo Panthersin maalialueelle kahdesti, mutta sähläilyn vuoksi ensimmäiset pistesuoritukset nähtiin vasta toisella neljänneksellä, jolloin hyökkäysvuoro päättyi Mikael Taivassalon heittämään touchdowniin, jonka vastaanottavassa päässä oli laitahyökkääjä Veeti Vehkala.

Veeti Vehkala teki Lahtea vastaan Jaguarsin ensimmäisen touchdownin Mikael Taivassalon heitosta. Kuva: Anssi/Elsimaria Lautamo

Vehkalan touchdownin jälkeen Jaguars-puolustus jatkoi hyviä otteita mm. Akseli Syrjäsen syötönkatkon ja Jarno Mäkisen pallonriiston merkeissä. Lisäksi touchdown myös avasi hyökkäyksen ketsuppipulloa. Taivassalon pitkä heitto tavoitti Syrjäsen aivan Panthers-maalialueen läheltä, jonka jälkeen Kristian Luukkonen juoksi Jaguarsin 12-0 johtoon.

Ennen puoliaikataukoa Jaguars iski vielä kertaalleen, kun pelinrakentajaksi hypännyt Syrjänen tavoitti pitkällä heitollaan Jan Rusilan, joka koppasi pallon lahtelaisten maalissa. Kotijoukkue onnistui myös pelaamassaan lisäpisteyrityksessä, kun Syrjänen heitti pallon maalialueen kulmaan vapaaksi jääneelle Mikko Punkarille, joka kasvatti kotijoukkueen johdon 20-0 lukemiin.

Akseli Syrjäsen ja Jan Rusilan yhteispeli vei Jaguarsin 18-0 johtoon Panthersia vastaan. Kuva: Anssi/Elsimaria Lautamo

Toisella puoliajalla Jaguars-puolustus jatkoi vahvaa suorittamista. Puolustuksen komeimpia suorituksia olivat Syrjäsen ja Luukkosen syötönkatkot sekä Jesse Ringborgin pelinrakentajasäkitys. Vanhaa kotijoukkuetta vastaan pelannut tukimies Anssi Kaikkonen sekä puolustuksen linjan Juuso Kivimurto-Miguel Mäkinen tekivät keskelle juoksemisesta hankalaa.

Jaguars-hyökkäys sen sijaan palasi ottelun alun töhöilyyn. Joukkue sai aikaiseksi useita hyviä suorituksiakin, mutta niitä on vaikea muistella lämmöllä usean pallonmenetyksen rinnalla. Osittain sählinkiä selittää fullback Jarno Mäkisen ja halfback Matias Hämäläisen saamat kolhut, joiden vuoksi hyökkäys operoi toisen puoliajan hyvinkin kirjavalla kokoonpanolla.

Toisen puoliajan ainoan Jaguars-touchdownin juoksi halfbackin paikalle hypännyt Syrjänen. Lisäpisteyrityksen Jaguars pelasi jälleen ja onnistui, kun Taivassalo tavoitti heitollaan Joonas Björnisen.

Panthersin kauden avaustouchdown nähtiin viimeisellä neljänneksellä, kun keskushyökkääjä Tuomas Aaltonen karkasi Jaguars-puolustuksen keskeltä pitkään juoksumaaliin. Näin loppulukemiksi kirjattiin 28-6.

-Hirveä määrä pallonmenetyksiä puolin ja toisin. Hienoa, että voitto tuli, mutta tällaisella pelillä ei pärjätä viikon päästä. Toisella puoliajalla toki loukkaantumiset sotkivat pakkaa ja moni pelaaja tuuraili hienosti. Asenteesta ja puolustamisesta voi olla ylpeä, mutta kyllä meidän pitää vielä pallovarmuuttamme parantaa ensi viikon aikana paljon, hyökkäyksen koordinaattori Punkari analysoi värikästä ottelua.

  • Jaguarsin kausi jatkuu lauantaina 1.8. Pirkkalassa Spartansia vastaan. Ottelu alkaa klo 18.00.
  • Seuraava miesten kotiottelu pelataan lauantaina 15.8. Viitaniemessä.