- Ajankohtaista, featured, naiset

Jaguarsin ensimmäinen runkosarjakierros pakettiin tappiolla

Sunnuntaina paketoitiin naisten 1-divisioonan runkosarjan ensimmäinen kierros. Kaikki joukkueet ovat kohdanneet toisensa kertaalleen ja sarja on odotetusti ollut todella tiukka. Joukkueista peräti kolme on sarjataulukossa samoilla pisteillä. Jaguars on näistä yksi. 

Runkosarjan tilanne:

  1. Kuopio Steelers 8
  2. Helsinki Wolverines Blue 6
  3. Jyväskylä Jaguars 2
  4. Helsinki Roosters 2
  5. Seinäjöki Crocodiles 2

Jaguarsin kierros päättyi kohtaamalla kotikentällä Helsinki Wolverinesin. Edellisessä vieraspelissä uskomatonta sisua ja taistelua pienellä rosterilla esittänyt Jaguars lähti otteluun vahvalla otteella. Heti ottelun alkumetreillä #24 Aino Piippo nappasi syötönkatkon. Jaguarsin hyökkäys sai selkeästi tästä suorituksesta virtaa seuraavaan hyökkäysvuoroon ja koko kauden erinomaista juoksupeliä esittänyt #3 Emilia Kemppi puhkaisi Wolverines puolustuksen siirtäen Jaguarsit 6-0 johtoon. Valitettavasti lisäpistepotku ei osunut maaliin ja Jaguars jäi ilman lisäpisteitä. 

Wolverinesin puolustus pysäyttämässä Emilia Kempin vahvaa juoksua. Kuvaaja: Ismo Karttunen

Ensimmäinen puoliaika oli todella puolustusten näytöstä eikä hyökkäykset päässeet juhlimaan kummallakaan joukkueella. Puoliajalle siirryttiin siis Jaguarsin 6-0 johdossa. 

Ottelun toinen puolikas alkoi odotetun tiukasti. Valitettavasti Jaguarsin puolella sorruttiin useisiin peräkkäisiin virheisiin ja näin pelaaminen hankaloitui selkeästi. Wolverines käytti tilaisuuden hyväksi ja pelinrakentajan paikalle pikakomennuksen saanut #10 Anna Martola, joka esitti vahvoja juoksuja läpi ottelun, pääsi juhlimaan kolmannen neljänneksen lopulla myös touchdownia. Hän myös juoksi itse lisäpisteet siirtäen Wolverinesin tilanteessa 6-8 johtoon. 

Vaikka Jaguars jatkoi vahvaa taistelua molemmilla puolilla palloa, viimeisellä neljänneksellä pistesuoritukset esitti Wolverines. Ensimmäiset pisteet tehnyt #10 Anna Martola juoksi vielä kertaalleen maaliin. Kun lisäpisteen hankinta ei tällä kertaa onnistunut, tulokseksi kirjattiin 6-14, joka jäi myös lopulliseksi ottelun tulokseksi. 

Jaguarsin puolustus taisteli vahvasti läpi ottelun. Matleena Kiero ja Jenna Hautamäki pysäyttämässä Wolverinesin hyökkäystä. Kuvaaja: Ismo Karttunen

Ottelussa parhaina pelaajina palkittiin Jaguarsin #3 Emilia Kemppi ja Wolverisnesin #10 Anna Martola.

Jaguarsin linjapelaaja #63 Vilma Pietilän ajatuksia ensimmäisen runkosarjakierroksen jälkeen: “Juhannuksen jälkeen alkava toinen kierros tarjoaa meille mahdollisuuden näyttää mihin Jaguars pystyy. Kaikkia vastaan on pelattu kerran ja nyt tiedetään mitä on vastassa. Ollaan nälkäisiä näyttämään omaa vahvaa suorittamista tulevissa peleissä🔥 Nyt on aika päästää villipeto ulos häkistä!”

Jaguars palaa juhannustauolta sunnuntaina 30.6., kun kotipelissä vastaan asettuu Helsinki Roosters. Ottelu pelataan Vaajakosken tekonurmella klo. 14.00 alkaen.

Kansikuva: Ismo Karttunen