- Ajankohtaista, jaguars, miehet

Jaguarsin miehet suuntaavat lauantaina Kokkolaan

Jaguarsin miesten kausi alkoi maalin tappiolla Oululle ja jatkui viime viikonloppuna 35-12 voitolla Kiuruvesi Farmersista.

– Puolustus toimi taas vahvasti ja hyökkäyksessä saatiin pieniä virheitä korjaamalla peli rullaamaan, päävalmentaja Jussi Kangas tiivisti Farmers-pelin esitystä.

Jaguars-puolustus on pelannut alkukauden vahvasti. Kuva: Niko Perälä

Tulevana lauantaina Jaguars matkaa Kokkolaan, jossa vastassa on Farmersin tavoin ensi kertaa 11 vs 11-futista tällä kaudella pelaava Karleby Goats.

Vuohet eivät ole Kokkolan ensimmäinen jenkkifutisseura. 1990-luvun alkupuoliskolla Keski-Pohjanmaalaisia edusti Kokkola Scorpions. Kaupungin omien jenkkifutisjuurien lisäksi Goatsin rosterista löytyy Seinäjoella futanneita pelimiehiä, kuten linebacker Marco Koivumäki.

Goats osallistui 2020 miesten 3.divisioonaan ja voitti siellä Kiuruvesi Farmersin. Vuohet pelasivat tasaisesti myös Blazea ja Bulldogsia vastaan, mutta Vaasa Vikings ja Hämeenlinna Tigers ottivat kokkolalaisista selvän voiton. Tällä kaudella Goats on ehtinyt pelata Kuopio Steelers Veljmiehiä vastaan. Tuon ottelun savolaiset voittivat 33-0.

Goats-pelinrakentaja Veikko Laitisen hyökkäys jäi Kuopiota vastaan ilman pisteitä.
Entisellä kiekonheittäjällä löytyy kuitenkin Goats-valmennuksen mukaan vahva käsi.
Kuva: Jari Turunen

– Goatsin viime kauden voitto Farmersista enteilee, että tällä viikolla vastus kovenee muutaman asteen. Kiuruvesi teki meitä vastaan heittopelissä aika isoja virheitä, joista pääsimme rankaisemaan. Goatsin pelinrakentajalta Veikko Laitiselta löytyy kiekonheittotaustan myötä varmasti voimaa heittokädestä, enkä usko, että saamme heitä vastaan tilaisuuksia yhtä halvalla, hyökkäyksen valmentaja Mikko Punkari pohtii.

Saulus Vanhataloa ja muita U17-ikäisiä pelaajia ei tarvitse Kokkolassa säästellä.
Kuva: Niko Perälä

Lähtökohdat Goatsia vastaan ovat keskisuomalaisten leirissä kuitenkin aika erilaiset viime viikonloppuun verrattuna.

– Meillä on linjamiesosastolla pari poissaoloa, joiden myötä pitää hieman sekoittaa pakkaa. Hyvänä puolena viime lauantaihin verrattuna on se, että olemme nyt nähneet miten hyökkäyksemme toimii Mathias Suutarin ja Emil Mannermaan käsissä ja se, että U17-joukkueellamme ei ole omaa ottelua, johon nuorten voimia pitäisi säästellä, Punkari jatkaa.

  • Ottelu Kokkolassa alkaa lauantaina klo 16.30


    Jaguars-miesten seuraava kotiottelu pelataan Viitaniemessä sunnuntaina 1.8. klo 12. Tuolloin vastassa on Kuopio Steelersin kakkosjoukkue Veljmiehet.