- Ajankohtaista, featured, jaguars, miehet

Jaguarsin miesten runkosarjan päätösturnauksessa kaikki auki

Jaguarsin miehet päättävät runkosarjansa tulevana lauantaina Helsingin Selekta-areenalla pelattavassa turnauksessa. Lohkon tilanne on varsin kimurantti. Joensuu Wolves on voittanut kaikki neljä otteluaan. Se pelaa päätösturnauksessa Jaguarsia ja Blazea vastaan ja voi vielä päätyä kahdella tappiolla 4-2 recordiin.

Jaguars ja Blaze lähtevät molemmat turnaukseen 2-2 saldolla ja kohtaavat päätösturnauksessa Wolvesin lisäksi Sipoo Bulldogsin, joka on hävinnyt kaikki ottelunsa. Wolvesin ja Bulldogsin voittamalla molemmat joukkueet voivat päätyä samaiseen 4-2 recordiin Wolvesin kanssa.

Mikäli Joensuu pitäisi tappiosarakkeensa puhtaana ja Sipoo voittotilinsä tyhjänä, päätyisivät Jaguars ja Blaze molemmat 3-3 recordiin. Joukkueet ovat voittaneet toisensa ja myös voittojen vahvuudet ovat samat, jolloin lohkon kakkossija ja lopputurnauspaikka ratkeaisi dramaattisesti arpomalla.

Jyväskylän kannalta optimaalisin tilanne olisi voittaa omat päätösturnauksen ottelunsa ja saada Wolvesilta apuja Blaze-voiton merkeissä. Näin Joensuu voittaisi lohkon 5-1 saldolla ja Jaguars olisi yksin lohkokakkosena 4-2 tuloksella.

Wolves vastassa avausottelussa

Joensuu Wolves voitti viime vuonna kolmosdivisioonan mestaruuden. Osa itäsuomalaisten pelaajista on paininut viime vuonna Jaguarsia vastaan Steelersin kakkosjoukkueessa ja pelannut tällä kaudella farmisopimuksella Mikkeli Bouncersissa.

#27 Iisakki Eskelinen ja #17 Johan Rabin ovat Joensuun avainpelaajia. Kuva: Jari Turunen

Joukkueen avainpelaajia ovat hyvin liikkuva pelinrakentaja Johan Rabin sekä Kuopio Steelersissä Vaahteraliigaakin pelannut jokapaikan Iisakki Eskelinen. Joensuulaiset ovat päästäneet kauden neljässä ottelussa vain kaksi touchdownia. Kauden avausturnauksessa Jaguars taipui heille 14-0.

– Joudumme lähtemään Helsinkiin pienemmälä porukalla kuin kotiturnauksessa. Sipoossa pelasimme Wolvesia vastaan heti Blaze-ottelun jälkeen ja Eetu Mälkiän tippuminen hyökkäyksestä sotki suunnitelmiamme aika pahasti. Uskon, että meillä on tällä kertaa paremmat lähtökohdat haastaa heidät hyökkäyksemme kanssa vaikka kokoonpanomme on taas pieni, Jaguarsin pelaajavalmentaja Mikko Punkari kertoo.

– Puolustuksessa pelasimme mielestäni viimeksi hienosti Wolves-ottelussa ja se sama taso on sillä puolella palloa pidettävä, jotta meillä on mahdollisuudet voittoon.

Runkosarja päättyy Bulldogsia vastaan

Sipoo Bulldogs lähti Jyväskylän turnaukseen vain yhdeksän pelaajan kokoonpanolla. Odotettavissa on, että Helsinkiin joukkue saa kasaan hieman isomman miehityksen. Kotiturnauksessaan Jaguars voitti Buldogit selkeästi 56-26.

Jaguars-puolustuksen tulee olla hereillä Sipoon heittopeliä vastaan. Kuva: Jari Turunen

– En usko, että pääsemme Sipoota vastaan tällä kertaa yhtä helpolla. Rosterit ovat tällä kertaa tasaisemmat ja turnauksen toinen matsi on kummallekin varmasti rankka. Meillä on tuskin varaa antaa heille 26 pistettä tällä kertaa.

Toisesta lohkosta final four-turnaukseen on etenemässä Porvoon Butchersin kakkosjoukkue Teurastajat. Toinen jatkoon menijä on joko Vaasa Vikings tai Pirkkala Spartansin kakkosjoukkue.

Artikkelikuva: Jari Turunen