- Ajankohtaista, featured, naiset

Jaguarsin naiset avasivat kautensa tiukalla tappiolla

Jyväskylä Jaguars ja Helsinki Roosters avasivat kautensa 3.6. Viitaniemessä todella tiukalla ja jännittävällä kamppailulla. Peli oli täynnä vauhtia ja draamaa, molempien joukkueiden taistellessa tiukasti voitosta.

Ensimmäisellä neljänneksellä ottelu alkoi vauhdikkaasti, kun molemmat joukkueet onnistuivat tekemään nopeasti pisteitä. Roostersin numero 9, Eliisa Tuisku, avasi ottelun pistetilastot nopealla touchdownilla. Jaguars ei tätä kuitenkaan säikähtänyt, vaan tasoitti pelin heti seuraavalla hyökkäysvuorolla Mimmi Huuskan juostessa maaliin. Aino Piipon onnistuttua lisäpistepotkussa, Jaguars meni 7-6 johtoon. Jaguarsin puolustus onnistui pysäyttämään Roostersin hyökkäysvuoron ja Jaguars pääsi lisäämään johtoaan seuraavalla hyökkäysvuorolla, Huuskan juostessa uudelleen maaliin ja Piipon onnistuttua lisäpisteen potkaisussa. Jaguarsin puolustus oli tehokas ensimmäisellä neljänneksellä ja neljänneksen viimeiset pisteet kirjataankin Jaguarsille, Jenna Hautamäen palauttaessa syötönkatkon suoraan maaliin asti.

Toisella neljänneksellä Roosters Women pääsi takaisin peliin mukaan Nea Weckströmin touchdownilla. Joukkueet taistelivat tasaisesti, mutta maalintekoyritykset jäivät vähäisiksi, joten puoliajalle siirryttiin tilanteessa 20-12 Jaguarsin hyväksi.

Mimmi Huuska #31 vastasi kahdesta Jaguarsin touchdownista.

Myös kolmas neljännes pelattiin tasaisissa merkeissä. Jaguars puolustus vastasi neljänneksen ainoista pisteistä Hautamäen palauttaessa jälleen syötönkatkon suoraan maaliin.

Viimeisellä neljänneksellä Roosters osoitti taistelutahtoaan ja nousi takaisin peliin mukaan. Eliisa Tuiskun touchdown ja Tintti-Maria Tamminen pelatut lisäpisteet kavensivat Jaguarsin johtoa. Roostersin Helen Wichtin maalinteko toi jännitystä loppuhetkille. Lisäpisteiden epäonnistuttua, ottelu oli tasatilanteessa.

Ottelu tarjosi huikeaa viihdettä ja jännitystä yleisölle, kun seuraavana vuorossa oli hyökkäystaistelu. Ensimmäisillä hyökkäysvuoroilla joukkueiden puolustukset pysyivät lujina eikä maaleja nähty. Toisella vuorolla Roosters onnistui maalinteossa ja Jaguarsin hyökkäys oli selkä seinää vasten. Roosters piti kuitenkin johtonsa eikä päästänyt Jaguarsia maalintekoon. Ottelun lopputulos 26-34 ja voitto Roostersille.

Jaguarsin puolustus pysäyttämässä Roostersin hyökkäystä.

Jaguarsin päävalmentaja Lasse-Matti Nieminen kommentoi lauantain ottelua seuraavasti:

“Roosters oli edelliseen kauteen verrattuna aivan kuin eri joukkue. Roosters on hyvin valmennettu ja pystyi rankaisemaan meitä virheistämme, sekä nostamaan hienosti pelin tempoa loppua kohti. Uskon, että luvassa on kova kamppailu, kun kohtaamme seuraavan kerran. Meillä oli myös paljon hienoja onnistumisia, mutta valitettavasti niiden vastapainoksi myös pieniä, mutta kriittisiä virheitä, jotka maksoivat meille nyt voiton. Tällä viikolla hiotaan pienet virheet pois ja lähdetään kovemmalla temmolla voittamaan Kotka ensi viikonloppuna!”.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin Jaguarsin #31 Mimmi Huuska ja Roostersin #9 Eliisa Tuisku.

Jaguars naisten seuraava kotiottelu Viitaniemessä 11.6. klo 18.00!

Kuvaaja: Linda Malmström – photo_malmstrom