- Ajankohtaista, featured, jaguars, miehet

JFL huipentuu LA 28.10. – Samana päivänä Suomi pelaa EM-kullasta

Jaguars Football League huipentuu lauantaina 28.10. Killerillä noin klo 11.40 alkavaan finaaliotteluun, eli Beast Bowliin. Tätä ennen pelataan vielä runkosarjan viimeinen ottelu n. klo 10.15, jossa Jyväskylän yliopisto kohtaa Jämsä Iron Bearsin.

Jämsä Iron Bears on varmistanut runkosarjavoiton, mutta joutuu huhujen mukaan lähtemään päätöspäivään ilman ykkös-, kakkos- ja kolmospelinrakentajaa. Kuulostaa San Francisco 49ersin viime kauden lopulta.

Kaksi ensimmäistä matsiaan hävinnyt JYU saa puolestaan riveihinsä nyt ensimmäistä kertaa entisen maajoukkuepelinrakentaja Otso Flinkmanin. Ennakkoasetelmat eivät siis olekaan aivan niin selvät, kuin sarjataulukko voisi antaa ymmärtää.

Finaalin joukkueet jo selvillä

Sarjataulukkoon viimeinen ottelu ei vaikuta, vaan Jämsä Iron Bears sekä Hupiukot ovat jo varmistaneet paikkansa klo 11.40 alkavassa Beast Bowlissa.

Ennen finaalia joukkueet draftaavat pelaajat loppuottelun ulkopuolelle jääneiden JYUn ja JAMKin joukkueista. Ensimmäisen varausvuoron saa runkosarjassa toiseksi sijoittunut Hupiukot.

QB Matti Niemi on johtanut Hupiukot finaaliin

Lukuisiin Scouting reportteihin perustuvissa ennakkoveikkauksissa JAMKin DL Mikael Kuusistoa ennakoidaan Hupiukkojen ykkösvaraukseksi, sillä hän pelasi Hupiukoissa lainasopimuksella jo viime viikonloppuna.

Jämsä Iron Bearsin pelinrakentajatilanteen huomioiden ykkösvaraus tulee todennäköisesti olemaan Otso Flinkman tai Jack Brill… tai joku kuka nyt sattuu asumaan lähimpänä Jämsää.

Pientä varausnumeroa voi ennakoida myös JYUn Leo Toimiselle, Aati Vesalalle ja Matias Mehtoselle sekä JAMKin Ville Muhoselle ja Santeri Venäläiselle.

Onko Mikael Kuusisto final draftin ykkösvaraus?

Lopputurnauspäivän aikataulu (Paikkana Killerin Kuplahalli)

  • JefuStore paikalla klo 10.00 alkaen
  • JYU vs Jämsä Iron Bears klo 10.15
  • Final Draft klo 11.05
  • BEAST BOWL: Jämsä Iron Bears vs. Hupiukot klo 11.40

Paikalla myös kahvio, jossa myynnissä ainakin kahvia ja pullaa.
Maksutavat: Tasaraha tai Mobilepay.

Suomi kohtaa Itävallan EM-finaalissa klo 16.00

Samana päivänä pelataan myös toisesta tittelistä, kun Suomen miesten maajoukkue kohtaa Itävallan. Panoksena on Euroopan mestaruus.

Ottelu on katsottavissa YLE Areenasta klo 16 alkaen. TV2 näyttää ottelun alun leikattuna tallenteena ja lopun suorana. Kakkosella lähetys alkaa klo 17.20.

Lue lisää EM-finaalista Fifth Quarter-sivustolta.