- Ajankohtaista, jaguars, naiset

Jyväskylä Jaguarsin naiset kohtaavat 2. divisioonan finaalissa Helsinki Roostersin

Tulevana lauataina on syytä suunnata Viitaniemen liikuntapuistoon, sillä kello 16.30 potkaistaan käyntiin naisten amerikkalaisen jalkapallon 2. divisioonan finaaliottelu. Divisioonan voitosta kamppailevat suoraan finaaliin tiensä raivannut Jyväskylä Jaguars ja Helsinki Roosters, joka peittosi viime viikonlopun välieräottelussa Lahti Panthersin. 

Joukkueiden edellinen kohtaaminen Helsinki Velodromella päättyi jyväskyläläisten voittoon pistein 6-20. Vaikka Jaguars oli pisteiden perusteella parempi, eivät helsinkiläiset päästäneet kissapetoja helpolla ja ottelu oli tiukka. Kovaa kamppailua on takuulla edessä myös finaalissa: Jaguarsin voitonnälkä kotiyleisön edessä on suuri ja Roosters tahtoo varmasti päästä tasaamaan tilit jyväskyläläisten kanssa. 

“Me tullaan finaaliin “all out” -meiningillä. Fiilis on jännittynyt, mutta mieli luottavainen. Jaguarsin pelaajat suorittavat varmalla otteella molemmin puolin palloa, joten pystyn itse keskittymään rauhallisin mielin kutsumaan pelejä. Aikaisemmat ottelut ovat menneet hyvin, mutta toki parannettavaa löytyy aina ja kehityskohtia onkin hiottu nyt treeneissä. Olemme myös keskittyneet viime viikkoina olemaan entistä valmiimpia finaaliin. Olen hokenut naisille mottoa: ‘get ready, be ready, stay ready’”, kommentoi Jaguarsin hyökkäyksen koordinaattori Otteliina Rantanen.

Myös Jaguars-pelaaja ja kapteeni #15 Maiju Lonka LB/RB  kuvailee tähän saakka kulunutta kautta onnistuneeksi: 

“Meillä on ollut kokonaisuudessaan hyvä kausi. Olemme pelanneet suhteellisen nuorella joukkueella hyvin yhteen ja tarvittaessa peleissä on pelattu myös pelipaikoilla, joita ei ole treeneissä tullut juurikaan harjoiteltua. Jokainen naaraspeto onkin antanut kaikkensa kentälle ja tsempannut toinen toistaan. Olemme myös sopeutuneet hyvin pelaamaan 7vs7-pelimuotoa ja meidän rookiet ovat saaneet upeita onnistumisia.”

Jaguarsin rookieista kannattaa ottaa tulevana viikonloppuna seurantaan erityisesti #49 Charlotta Lagerstam. Charlotta on monipuolinen ja nopea pelaaja molemmin puolin palloa.  Palloa kantaessaan #49 ei tule päästämään vastustajiaan helpolla sähäkkyytensä ja nopeiden suunnanmuutosten ansiosta. Myös kokeneenpaan kaartiin kuuluvan #44 Assi Toivolan liikkeitä on syytä seurata. Assi on fyysinen ja ulottuva pelaaja, joka tuntuu aina olevan oikeassa paikassa oikeaan aikaan, olipa pelipaikkana sitten puolustuksen linja tai hyökkäyksen TE:n eli tight endin paikka. Kolmantena nostettakoon esiin joukkueen nuori lupaus, 15-vuotias #71 Kira Jääskä, joka pääsi edellisessä Roostersia vastaan pelatussa ottelussa näyttämään kyntensä ja katkaisemaan taklauksillaan lukuisia vastustajan hyökkäysyrityksiä.

Punavalkoisissa pelaavan Helsinki Roostersin riveistä kannattaa bongailla erityisesti hyökkäyksen puolella pelaavan #11 Dasha Poryadinan ja puolustuksessa #97 Aada Nwajein suorituksia.  

“Dasha on vahva monipuolinen hyökkääjä joka aiheuttaa kyllä vastustajille tukalat paikat kun lähtee liikkeelle. Aada puolestaan on kokenut nopea puolustaja joka osaa pelata monilla paikoilla ja antaa pomminvarmoja taklauksia ympäri kenttää”, kertoo Henrika Stjernberg, Helsinki Roostersin päävalmentaja. 

Stjernberg kertoo myös, että Roosters lähtee finaaliin hyvällä fiiliksellä ja hyvin yhteen hitsautuneena tiiminä: 

“Välieräottelu oli hyvä peli, missä saatiin reippaasti onnistumisia hyökkäyksessä, puolustuksessa sekä spessuissa. Uskon että tämä onnistuminen on vahvistanut pelaajien uskoa ja varmuutta omiin taitoihinsa. Oli loppupeleissä oikein hyvä juttu että joukkue sai vielä yhden pelin verran kokemusta ennen finaalia.”

Kaiken kaikkiaan lauantaina pelattava 2.divisioonan finaali tulee varmasti olemaan täynnä taistelutahtoa molempien joukkueiden puolelta. Kulunut kausi on ollut jokaiselle joukkueelle poikkeuksellinen ja tuonut omat haasteensa joukkueiden arkeen ja kauteen valmistautumiseen. Jaguarsille kausi on ollut uuden opettelua myös 7vs7 -ottelumuodon suhteen. On hienoa, että Jaguars pääsee pelaamaan vielä yhden pelin kotifinaalissa kauden huipennuksena. #15 Maiju Lonka kommentoi kauden päätösottelua: 

“Lyhyen kauden vuoksi jokaista peliä on tullut odotettua erittäin paljon ja on mahtavaa päästä pelaamaan vielä yksi peli kotiyleisön edessä. Koen, että 2.divari on ollut tänä vuonna suhteellisen tasainen ja missään pelissä ei olla päästy helpolla. Eikä varmasti tulla finaalissakaan pääsemään! Mutta lähdemme nälkäisinä tekemään parhaamme ja hakemaan voittoa Jyväskylään. Kotiyleisön apu tulee nyt enemmän kuin tarpeeseen, joten tervetuloa kaikki kannustamaan meitä Viitaniemeen.”

Artikkelin kuvat: Anna Tanskanen