- Ajankohtaista, featured, jaguars, nuoret

Lauantain U15-ottelu siirtyy

Jaguars – Devils U15-ottelu siirtyy varotoimenpiteenä vielä pimennossa olevaan ajankohtaan, sillä Espoo Devilsin pelaajalla on flunssan oireita, eikä testitulosta ole vielä saatu.

Alla alkuperäinen otteluennakko:

Jyväskylä Jaguarsin U15-joukkueen runko koostui viime kaudella 14-vuotiasta pelaajista, eikä voittoja U15 SM-sarjassa vielä kertynyt.

Tänä vuonna ikävuosissa ja fysiikassa ei olla enää annettu vastaavaa tasoitusta. Jaguars onkin voittanut kauden kolmesta ottelusta kaksi. Avauskierroksella Espoo Devils kaatui 0-46 ja toisella viikolla oli Seinäjoki Crocodilesin vuoro taipua 32-18 numeroin.

Viime viikonloppuna runkosarjaa johtava ennakkosuosikki Helsinki East City Giants kuitenkin näytti, että kultamitaleita ei heiltä viedä heppoisesti. Jaguars taipui jättiläisten käsittelyssä 27 asteen helteessä peräti 60-12 lukemin.

Voitto toisi jo vahvan kiinnityksen finaalipaikkaan

Suvereenisti runkosarjaa hallinnut EGG kohtaa lauantaina kotonaan Seinäjoki Crocodilesin. Mikäli jättejä vastaan ei synny jättiyllätystä, on Crocodilesilla kasassa viikonlopun jälkeen vasta 2 pistettä. Kotivoitto Devilsistä nostaisi Jaguarsin puolestaan jo kuuteen pisteeseen.

Crocodiles voi vielä tämän jälkeen nousta tasapisteisiin Jaguarsin kanssa, mikäli se voittaa kahdessa viimeisessä ottelussaan Jaguarsin sekä Devilsin ja jos Jyväskylä häviäisi Crocodilesin lisäksi sarjakärki ECG:lle. Mikäli tällainen tasatilanne syntyisi, ratkeaisi finaalipaikka dramaattisesti liittohallituksen valvonnan alla suoritettavassa kolikonheitossa.

Varmana finaalipaikkaa ei voi siis vielä tämän lauantain jälkeen pitää, mutta kiinnitystä voinee perustellusti sanoa vahvaksi.

U15-football ain’t what it used to be

Vielä 10 vuotta U15-ikäluokassa ei paljoa heittopelejä nähty. Joukkueet luottivat enimmäkseen juoksuun ja heittopeli oli lähestulkoon kikkapeli.

Vuosikymmenen 2010-2019 aikana nuorten heittopeli on kuitenkin mennyt eteen päin paljon. Esimerkiksi vuonna 2016 Jaguaarien U15-ikäluokka turvautui jo 7 vs 7 SM-sarjan voittaessaan enimmäkseen Kalle Kotasen heittoihin ja laiturikaartista löytyneiden Kaapo Peurakummun, Veeti Vehkalan ja Patrick Blomqvistin koppeihin. Valmentaja Vesa Peltolan mukaan kehitys on jatkunut saman suuntaisena:

-Kokemus alkaa näkyä osastolla QB Emil Mannermaa, WR:t Eemeli Tuovinen, Aleksi Hirvonen, Atte Peltola, Roope Korhonen ja Sebastian Ahonen. Näistä voi rakentaa 4 laitahyökkääjän kentällisen ja targettina voi olla kuka vaan. Puolustus ei voi siis ylipelata heistä ketään. Hyökkäyksen linja on mahdollistanut tietysti tuon kaiken. ECG:tä vastaan toki oli vaikeinta. Aikaa oli lyhyisiin ja keskipitkiin kuvioihin, mutta ei enempää, Peltola kertoo ja jatkaa:

-Jättejäkin vastaan ainoat hyökkäyksen onnistumiset oli sillä sektorilla. Maalit eivät olleet “pitkä päätyyn tuurilla” vaan ihan hallittuja pitkiä vuoroja. Jätkät pystyy toteuttamaan suunnitelmallista ja puolustuksen peittojen ja liikkumisen mukaan muutuvia kuvioita sisältäviä juttuja.

Rookieilla lauantaina näytön paikka

Useamman vuoden yhdessä pelanneen heittohyökkäyksen lisäksi Peltola haluaa nostaa ensi lauantain osalta valokeilaan tulokaspelaajat.

-Ensimmäisen kauden pelaajilla on hyvää potentiaalia havaittavissa. Devils-pelissä pääsevät näyttämään osaamistaan. Niklas Siimes on raameiltaan jo aikuisen kokoinen ja omaa klassisen Tight Endin taidot. Aino Piippo on jalkapallomaalivahdin vuosien kokemuksella potkinut jokaisessa matsissa lisäpisteet. Onnistumisprosentti treeneissä 90% ja field goalitkin menee hyvällä prosentilla redzonelta, kunhan blokkaava miehistö hoitaa tonttinsa, Peltolta hehkuttaa.

  • Ottelu pelataan lauantaina 22.8. Viitaniemessä klo 18.00.
  • Vapaa pääsy – Kioski palvelee!