- Ajankohtaista, jaguars, miehet

Kohti Rautamaljaa: Esittelyssä Jaguars-miesten valmennus

JUSSI KANGAS

Päävalmentaja
Linjamiehet
Special teams

Kangas otti Jaguarsin päävalmentajan tehtävät hoidettavakseen syksyllä. Hänellä on jenkkifutiskokemusta jo vuodesta 1994 lähtien yhdeksässä eri joukkueessa ja nuorten maajoukkueessa. Pelaajana Kangas oli voittamassa mm. nuorten Euroopan Mestaruutta 1996 sekä kahta Vaahteramaljaa Helsinki Roostersin riveissä (1999 ja 2000). Valmennustehtävistä häneltä löytyy mm. viisi nuorten SM-mitalia vuosien 2000 ja 2007 välistä Roostersin ja Jaguaarien riveistä. Jääkiekkovalmennusta Kangas on tehnyt 14 vuoden ajan.

– Syksyn ja offseasonin harjoittelu sujui pääosin hyvin maaliskuulle asti. Korona toi stopin tekemiseen, mutta tilanne on sama jokaisella joukkueella. Meillä on paljon hyviä palasia ja alkukesän harjoittelu määrittää, kuinka valmiita olemme kauteen. Kokoamiseen tarvitaan kaikkia, Kangas kertoo.

MATTI HYVÄRINEN

Puolustuksen valmentaja
Tukimiehet
Takakenttä

Jaguarsin miesten tukimiehistöön viime vuodet kuuluneella Matti Hyvärisellä kausi 2020 jää pelaajana väliin, kun pidempään vaivannut jalka laitetaan kuntoon. Ennen Jyväskylään muuttoa Saintsissa ja Ghosthuntersissa myös takakentällä pelannut Hyvärinen kutsui jo viime vuonna osan puolustuksen kutsuista itse kentältä. Koska kentälle ei ole tänä kesänä asiaa, auttaa hän joukkuetta puolustuksen valmentajana.

– Viime kauden puolustuksesta lähti pari kaveria. Tilalle saatiin paljon nuoria sekä pari kokeneempaa pelaajaa. Miehistön ja pelikirjan muutokset tietävät uusia pelipaikkoja osalle pelaajistosta. Nyt on reilu kuukausi aikaa saada palaset paikoilleen ja pakka sellaiseen kuntoon, että meillä on kilpailukykyinen puolustus tänäkin vuonna, Hyvärinen kertoo.

MIKKO PUNKARI

Hyökkäyksen koordinaattori
Hyökkäyksen takakenttä

Syksyllä 2002 jenkkifutiksen aloittanut Punkari on pelaamisen ohella toiminut aiemmin aikuisten ja nuorten joukkueissa pelipaikkavalmentajana. Lisäksi Punkarilla on valmennuskokemusta hyökkäyksen koordinaattorin ja päävalmentajan tehtävistä kakkosdivisioonasta, nelosdivisioonasta ja korkeakoulusarjasta.

– Emme halunneet Jussin kanssa heittää Tonin (Bärlund) kaksi vuotta tekemää työtä roskikseen, vaan lähteä muokkaamaan sitä meidän ajatuksiimme ja pelaajamateriaaliin sopivaksi. Uskon että pystymme hyökkäyksessä hyödyntämään hyvin vahvuuksiamme ja pelaamaan Jaguaarien näköistä jenkkifutista, Punkari arvioi.

Jaguarsin miesten kausi alkaa Oulussa heinäkuun kolmantena viikonloppuna. Lue lisää alkavasta kaudesta täältä. Tätä ennen pelaajistoa esitellään joukkueen kotisivuilla.