- Ajankohtaista, jaguars, miehet

Kohti Rautamaljaa: Jaguars-miehet kauteen kahden pelinrakentajan voimin

Viime kesänä pelaajavalmentaja Toni Bärlund toimi pääosin Jaguarsin pelinrakentajana. Tulevalla kaudella tuolla tontilla nähdään selkeä nuorennusleikkaus, kun Jaguarsin quarterback-kaksikon muodostavat Mikael Taivassalo ja Akseli Syrjänen. Taivassalo on nuori pelaaja, joka aloittaa abivuotensa syksyllä Schildtin lukiossa.

There is a New Kid in Town

– Mikael on pocket-passer -tyyppinen pelinrakentaja, joka viihtyy hyökkäyksen linjan muodostamassa taskussa. Nuoresta iästä huolimatta hän on yllättänyt (ainakin minut) harjoituksissa suorittamisellaan, hyökkäystä valmentava Mikko Punkari arvioi.

– Pelitilanteessa jenkkifutispaketin koossa pitäminen, tunne ja tempo ovat kuitenkin erilaisia kuin harjoituskaudella, johon tämä koronakin on tuonut omat mausteensa. On todella mielenkiintoista nähdä, miten Mikael saa pidettyä tasonsa ja siirrettyä taitonsa harjoitustilanteista otteluihin. Mikäli se sujuu hyvin, meillä tulee olemaan hyvä kesä.

– Odotan paljon onnistumisia tältä kaudelta ja kehittymistä omassa ja muiden pelaamisessa. Lähdetään tavoittelemaan voittoa peli kerrallaan. Pitkän aikavälin tavoitteeni on kehittyä pelinrakentajana ja saada heitot onnistumaan täydellisesti, Taivassalo kertoo.

Aamut vähissä

Koronan ja kauden lykkääntymisen vuoksi Akseli Syrjäsen “Ohi on”-aamukammassa on jäljellä vähemmän piikkejä, kuin päävalmentaja Jussi Kankaan kammassa, jolla lasketaan aamuja kesän ensimmäiseen kickoffiin.

Syrjänen pystyy siis vaihtamaan Tikkakosken uniformun pelipaitaan jo ennen kauden ensimmäistä ottelua ja valmistautumaan myös pelirakentajan tontille. Toisin kuin Taivassalo, pystyy Syrjänen hyödyntämään myös jalkojaan ja operoimaan taskun ulkopuolella.

Akseli Syrjänen – Kuva: Hilarious Hobbit

– Minulla on henkilökohtainen perverssio peluuttaa Akselia ensisijaisesti laitahyökkääjänä, mutta näemme häntä todennäköisesti myös sentterin takana. Tämä vähentää myös Taivassalolle kohdistuvia odotuspaineita. Nuoren kaverin ei tarvitse kokea, että kaikki olisi hänen onnistumisestaan kiinni, Punkari kertoo.

– Systeemimme on rakennettu niin, että voimme käyttää eri tyyppisiä pelinrakentaja ja kutsua heille hieman eri pelejä. Joka tapauksessa QB-osasto näyttää mielestäni hyvältä ja meidän hommamme valmennuksessa on saada jätkien vahvuudet käyttöön ja suoritusvarmuus korkealle.

Jaguarsin / Jaguaarien miesten viime vuosikymmenen pelinrakentajat

2019 – Toni Bärlund, Akseli Syrjänen
2018 – Teemu Hautakangas
2017 – Jerell Jones, Chirstopher Jeffrey
2016 – Craig Maynard, Teemu Hautakangas
2015 – Craig Maynard, Teemu Hautakangas
2014 – Jerell Jones, Mikko Lyyra, Henri Winter
2013 – Evan Mozzochi, Santeri Supi
2012 – Dan Smithwick
2011 – Santeri Supi
2010 – Santeri Supi, Lukkes Gilgan