- Ajankohtaista, jaguars, miehet

La 3.7. kauden avauksena kärkikamppailu Oulussa

JAGUARS-MIESTEN KAUSI ALKAA LA 3.7. OULUSSA. NÄET OTTELUN SUORANA STREAMINA NORTHERN LIGHTSIN YOUTUBE-KANAVALTA LAUANTAINA KLO 18.00!

VIIMEISET 10 VUOTTA

Jyväskylä ja Oulu ovat kohdanneet viimeisen kymmenen vuoden aikana useasti. Vuoden 2011 Vaahteraliigakohtaamisen kuuma nimi oli Jyväskylän pelinrakentaja Santeri Supi, joka kaatoi Northern Lightsin heittämällä 4 ja juoksemalla yhden touchdownin. Perttu Ahilalle merkattiin kolme kiinniottotouchdownia ja yksi juostu maali. Oulu kaatui lopulta 50-21.

Vuotta myöhemmin pelattiin Oulussa. Jaguaarit johti ottelua Dan Smithwickin ja Aki Ollenbergin maaleilla, mutta viimeisellä drivella Aappo Saloranta ryösti voiton kotijoukkueelle. Vuonna 2012 seurojen kakkosjoukkueet kohtasivat toisensa kahdesti. Molemmat voittivat kotiottelunsa.

Vuoden 2014 ykkösdivisioona alkoi Jyväskylän ja Oulun kahdella peräkkäisellä kohtaamisella. Oulu voitti ensin Castrenilla 16-12 ja seuraavana viikonloppuna Viitaniemessä 13-8. Myöhemmin Jyväskylään siirtynyt runningback Joni Kähönen juoksi molemmissa otteluissa kaksi touchdownia.

Vuonna 2015 joukkueet kohtasivat niin ikään kahdesti. Jyväskylässä Jaguaarit olivat selkeästi parempi. Juha Rapola juoksi taululle kolme touchwnia. Craig Maynard heitti kolme maalia brittilaitureilleen Chris Greenille ja Jarrad Gabbidonille. Oulussa pelattuun kohtaamiseen Jaguaarit joutui lähtemään ilman polvensa loukannutta Maynardia. Puolustuksen takakentälle hankittu AJ McCrea todisti kuitenkin osaavansa myös pallon kantamisen ja hänen kolme touchdowniaan siivittivät Jyväskylän 12-18 vierasvoittoon.

Kaupunkien seuraavat kohtaamiset nähtiin Oulun ja Jaguaarien kakkosjoukkue Piratesin välillä 2018. Tuolloin joukkueiden kokoonpanoissa oli jo paljon samoja pelimiehiä, kuin tälläkin kaudella. Viitaniemessä Pirates kuritti Oulua heittohyökkäyksellään 18-42. Final four -turnaukseen mentäessä Oulu oli kuitenkin sisuunutunut ja vei välierän nimiinsä lukemin 40-20.

Vuonna 2019 Northern Lights ja Jaguars kohtasivat taas 11 vs. 11 -futiksen merkeissä. Eetu Mälkiän juoksutouchdown sekä Toni Bärlundin heitot Kaapo Peurakumpu-Kalle Leppänen kaksikolle veivät Jaguarsin johtoon ensimmäisellä puoliajalla, mutta päätösneljänneksellä oululaiset painelivat vuoden 2012 tavoin ohi ja voittivat äärimmäisen tiukan ottelun 20-19.

Viime vuonnan joukkueet kohtasivat tämän kauden tavoin heti avausottelussa. Jaguars pysyi kelkassa ensimmäisen jakson, mutta toisella puoliajalla Northern Lightsin vahva juoksupelaaminen ja peräkkäiset pallonmenetykset koituivat Jyväskylän kohtaloksi. Lopulta Oulu vyöryi peräti 45-13 voittoon.

Back to the year 2021

Revontulet aloittivat tämän vuoden urakkansa lauantaina 19.6. Kiuruvesi Farmersia vastaan vakuuttavalla 0-52 voitolla. Oulun vahva juoksupeli riitti pitkälle, eikä joukkue joutunut avaamaan pelikirjaansa ottelussa kovinkaan paljoa. Etenkin revontulien hyökkäyksen linja sekä keskushyökkääjät Patrik Moilanen ja Pauli Pylväs näyttivät kentällä osaamistaan. Puolustuksen puolella turvallinen peli Farmersia vastaan riitti niin ikään hyvin.

Jaguarsin päävalmentaja Jussi Kangas kommentoi kauden avausottelua seuraavasti:

-Kausi lähtee käyntiin tutulla ja turvallisella vierasreissulla Ouluun. Ollaan tällä ryhmällä jälleen vuoden kokeneempia ja lähdemme hyvällä fiiliksellä haastamaan Oulua. Valmistautuminen on mennyt olosuhteisiin nähden hyvin. Pöydällämme on hyviä palasia. Nyt kun pelit vihdoin taas alkaa, ne täytyy saada koottua yhteen.

Puolustuksen koordinaattori Pekka Syrjäsellä on selkeä näkemys siitä, mihin Jyväskylän tulee keskittyä.

– Lyhyesti ja ytimekkäästi Oulun vahvin ase, eli juoksu on pysäytettävä. Pelinrakentajalle halutaan päästä antamaan painetta.

Kovaa puolustuksen linjaa voidaankin pitää ottelussa Jaguarsin vahvuutena. Jesse Ringborg, Juuso Kivimurto ja Jussi Liimatainen saavat kaverikseen kentille paluun tekevän vahvan Henry Lehtosen.

Hyökkäyksen koordinaattori Mikko Punkari näkee Jaguarsin myös haastajan roolissa.

– Kaapo Peurakummun paluu tuo heittopeliimme yhden hyvän aseen lisää. Hyökkäyksen linjassa ja keskushyökkääjäosastolla vaihtuvuus on ollut kuitenkin aika vilkasta ja fokus on koronatauon jälkeen ollut enempi paketin kokoon kasaamisessa kuin uusien juonien kehittelyssä. Olkoon ennakkosuosikin viitta siis Oulun harteilla, mutta teemme varmasti kaikkemme, jotta se lehahtaa heidän silmilleen.

Ottelu käynnistyy lauantaina 3.7. Castrenin kentällä klo 18.00.

JUHLAOTTELU LA 10.7. – KAUPUNKI TARJOAA MATSIIN VAPAAN SISÄÄNPÄÄSYN!

Keskisuomalainen soikea pallo täyttää tänä vuonna 60 vuotta. Jyväskylän ensimmäisen jenkkifutisseuran Rangersin perustamisesta on kulunut pyöreät 40 vuotta. Jyväskylän seudun Jaguaarien ensimmäinen kausi pelattiin 25 vuotta sitten, ja Jyväskylä Jaguarsille 2021 on puolestaan 15.

Tätä kaikkea juhlitaan lauantaina 10.7. Viitaniemessä. Tapahtumaa isännöin Jyväskylän kaupunki, joka tarjoaa yleisölle vapaan sisäänpääsyn. Klikkaa alla olevaa kuvaa ja lue lisää tapahtumasta: