- Ajankohtaista, jaguars, miehet

Oulu niukkaan voittoon Jaguarsia vastaan

Jyväskylä Jaguarsin miesten kausi alkoi lauantaina 3.7. Oulu Northern Lightsia vastaan.

https://www.facebook.com/jkljaguars/videos/850463982342521

Oulun juoksupeli toimi ottelun alkupuolella terävästi. Kotijoukkue vastasi ottelun kahdesta ensimmäisestä touchdownista siirtyen ottelussa 13-0 johtoon.

Jyväskylän hyökkäyksellä oli vaikeuksia ottelun läpi peruspelaamisessaan ja Northern Lightsilla oli tilaisuuksia ratkaista ottelu jo ensimmäisellä puoliajalla. Jaguarsin puolustus kuitenkin terästäytyi ja esti revontulien lisäpisteet.

Jaguars taisteli ottelun tasoihin

Jyväskylän hyökkäys takerteli aloitussyötöissä ja blokeissa, mutta Kaapo Peurakummun huikeat suoritukset pitivät siitä huolimatta Jaguarsin mukana ottelussa. Toisella neljänneksellä keskisuomalaiset oli ahdistettu oman maalinsa tuntumaan, kun pelinrakentaja Mikael Taivassalo linkosi pallon korkeuksiin. Peurakumpu taisteli sen hankalasta asemasta itselleen ja karkasi Lights-puolustukselta maalin tekoon ja kavensi puoliaikalukemiksi 13-7.

Kolmannella neljänneksellä Jaguars-puolustus oli parhaimmillaan. Se pysäytti Northern Lights-hyökkäyksen useasti ja hankki keskisuomalaisten hyökkäykselle useita tilaisuuksia lisäpisteiden tekoon. Lopulta Jyväskylä onnistui maalinteossa, kun Peurakumpu syöksyi Taivassalon heiton perään maalialueella kolmen oululaispuolustajan ahdisteluista huolimatta. Ottelu tasoittui näin 13-13 -lukemiin.

Oulu ratkaisi päätösneljänneksellä

Päätösneljänneksellä Jyväskylän puolustus jatkoi kovaa taisteluaan. Jyväskylän hyökkäyksellä oli yksi hyvä paikka siirtyä ottelussa johtoasemaan, mutta Veeti Vehkalan ei aivan pysynyt palloa kopatessaan kentän sivurajojen sisäpuolella. Jälleen Keski-Suomen puolustus pystyi pysäyttämään Oulun. Tämän jälkeen Jaguarsin hyökkäys kuitenkin menetti pallon omassa kenttäpäädyssään, jonka jälkeen Northern Lights sai viimeisteltyä ottelun voittomaalin. Kun joukkue onnistui vielä kahden lisäpisteen yrityksessään, tulostaululla paistoivat lukemat 18-13.

Jaguarsin kiri ei päässyt enää kunnolla vauhtiin, vaan päättyi pallonmenetyksiin.

Päävalmentaja Kangas jakoi ottelun jälkeen kiitosta puolustukselle.

– Puolustukselta huikea taistelu. Hyökkäyksessä meidän pitää parantaa, mutta loppujen lopuksi pieniä asioita korjaamalla saadaan paljon aikaiseksi. Ja huikea juttu, että meillä oli useita junioreita mukana, jotka saivat nyt ensimmäisen miesten ottelunsa alle. Nyt hoidetaan mustelmat kuntoon ja ollaan taas ensi lauantaina valmiina.

Artikkelikuva: Sonja Savela

LA 10.7. JUHLAOTTELU: KAUPUNKI TARJOAA MATSIIN VAPAAN SISÄÄNPÄÄSYN!

Keskisuomalainen soikea pallo täyttää tänä vuonna 60 vuotta. Jyväskylän ensimmäisen jenkkifutisseuran Rangersin perustamisesta on kulunut pyöreät 40 vuotta. Jyväskylän seudun Jaguaarien ensimmäinen kausi pelattiin 25 vuotta sitten, ja Jyväskylä Jaguarsille 2021 on puolestaan 15.

Tätä kaikkea juhlitaan lauantaina 10.7. Viitaniemessä. Tapahtumaa isännöin Jyväskylän kaupunki, joka tarjoaa yleisölle vapaan sisäänpääsyn. Klikkaa alla olevaa kuvaa ja lue lisää tapahtumasta: