- featured, jaguars, lippupallo

Lippupalloviikonloppu: Lauantaina lajiesittely, Sunnuntaina pelataan Suomen mestaruuksista

Lippupallo on mukana Jyväskylän SM-viikolla. Lauantaina 9.3. Vehkahallissa järjestetään avoin lajin esittely ja kokeilutilaisuus kaiken ikäisille klo 12-16. Paikalle voi tulla osallistumaan kokeiluun (liikuntavarustus mukaan) tai nauttimaan tunnelmasta ja seuraamaan muiden menoa. Paikalla myös seuran kahvio.

Sunnuntaina Vehkahallissa mitellään lippupallon Suomen mestaruuksista. Syksyn ja talven GP-sarjan perusteella finaaliturnaukseen on selvinnyt neljä parasta joukkuetta miehistä ja naisista. Miesten sarjassa on mukana Jyväskylän oma joukkue Jyväskylä Flaguars.

– GP-menestys pohjautui pitkälti pelaajien kokemukseen ja urheilullisuuteen. Jokainen pelaaja tuntee erinomaisesti omat vahvuutensa ja pelaajien roolitus on tehty tämän pohjalta, joka on osoittautunut toimivaksi kohdallamme. Emme ota itseämme turhan vakavasti vaan suhtaudumme pelaamiseen vilpittömällä ilolla ja innokkuudella, Flaguarsin Eetu Markkanen kertoo.

Lopputurnaukseen Flaguars lähtee kultamitalin kiilto silmissä, vaikka ennakkosuosikin viittaa kantaa maajoukkuepelaajista koostuvat Helsinki FlagLions.

– SM-turnauksessa tähtäämme tottakai kultamitaliin. Se tulee olemaan epäilemättä haastava tehtävä, mutta on turhaa haaveilla vähemmästä. Valmistaudumme koitokseen treenaamalla vielä tämän edeltävän viikon fiksusti huolehtien hyvästä ravinnosta ja palautumisesta, Markkanen kertoo.

Aikataulu

Naisten välierät klo 12.00.

Miesten välierät klo 13.15.

Naisten finaali- ja pronssi-ottelu klo 14.30.

Miesten finaali- ja pronssi-ottelu klo 15.45.