- Ajankohtaista, featured, miehet

Miehillä sunnuntaina kärkimatsi kotona – Tapahtumassa mukana Tubetähti Veetu

Jaguarsin miehet ovat aloittaneet kauden komeasti neljällä voitolla. Kauden toisessa kotiottelussa su 7.7. Jaguars saa vastaansa Kokkola Scorpionsin, joka on aloittanu kautensa kolmella voitolla ja yhdellä tappiolla. Kohtaamisesta voidaan hyvin puhua lohkon kärkiotteluna.

Jaguarsin hyökkäys on ollut viime otteluissa varsin heittopainotteista. Keskushyökkääjistössä oli ainakin Mikkeliä vastaan pelatussa ottelussa pieniä kolhuja, ja hyvin todennäköisesti kotijoukkueelta nähdään jälleen paljon heittohyökkäystä, jonka miellyttänee myös kotiyleisön silmää. Jack Brill on ruokittunut heitoillaan etenkin Atte Peltolaa ja Santeri Venäläistä. Peltola on ollut Jaguarsille tärkeä mies myös erikoisjoukkueissa, joissa hän on palauttanut palloa ja potkinut Jyväskylälle tukun pisteitä.

Jack Brill –> Atte Peltola on ollut Jaguarsin tehokkain tutkapari

Kokkolan puolustuksen vahvuus on ollut viime vuodet tukimiesosasto, joka ei ole antanut vastustajille juoksujaardeja ilmaiseksi. Jaguarsin heittohyökkäystä vastaan joukkueen takakenttä joutuu kuitenkin varmasti koetukselle.

Scorpions-hyökkäys parantanut viime kausista

Viime kaudella kokkolalaisten hyökkäystä haittasi pelinrakentajan puute. Joukkue pelasikin suurimmaksi osaksi juoksupeliä, jossa pelinrakentajan ja keskushyökkääjän lisäksi palloa kuljetti kaksi wingbackia. Täksi kaudeksi Scorpions on saanut pelinrakentajakseen Tampereella ja Seinäjoella futanneen Ilari Lehtolan, jonka myötä kaupungissa on palattu neljän laitahyökkääjän muodostelmiin. Laitureista Kasper Harju pelasi viime kaudella hyvin myös Vaahteraliigassa Crocodilesin riveissä. Pitkän huiskea Rasmus Kuivanto on toinen hyvä maali Lehtolalle.

Juoksupeli on ollut silti tärkeässä roolissa Scorpionsin hyökkäystä. Keskushyökkääjien (Kristian Reinikka + Teemu Vasalampi) lisäksi laiturit juoksevat silloin tällöin sweep-tyyppisiä kiertopelejä. Hyökkäyslinjan laitimmaiset pelaajat, tacklet, ovat myös blokanneet tilaa Scropionsin pallonkantajille varsin vakuuttavan näköisesti.

Jaguarsin puolustuksen keskusta on ollut häijy. Ulommat tukimiehet ja linjamiehet saattavat nousta Kokkolaa vastaan isoon rooliin. Kuvassa DE Patrik Mikkonen. Kuva: Jari Turunen

Jaguarsin puolustuksessa DT:t Matti Niemi, Emil Almgren ja linebacker Matias Laine ovat tukkineet hyvin keskustaan tulleet juoksut. Sunnuntain ottelussa heidän lisäkseen puolustuksen endien ja uloimpien tukimiesten on oltava paikalla väkevinä, jotta Scorpions ei pääse kiusaamaan Jaguarsia juoksuillaan.

Heittäminen Jaguarsin takakenttää vastaan ei tule olemaan helppoa. Etenkin Juho Ylönen ja Sebastian Ahonen ovat olleet vastustajien hyökkäyksiä vastaan palloahneita haukkoja.

Jyväskylän ja Kokkolan aiemmat kohtaamiset ovat olleet tasaisia viime kaudella Jyväskylässä pelattua ottelua lukuunottamatta. Tuolloin Jaguars voitti vajaamiehisen vierasjoukkueen helposti. Muissa otteluissa Jaguars on kuitenkin saanut tehdä täyden päivätyön voittojen eteen. Nytkin molempien joukkueiden voitokkaat alkukaudet enteilevät hyvää ja viihdyttävää ottelua.

Tapahtuma

Kuva: Jari Turunen

Sunnuntain tapahtumassa on mukana yli 100 000 Youtube-tilaajaa ja lähes 200 000 TikTok-seuraajaa omaava Veetu! 2022 Veetu palkittiin Vuoden positiivisimpana vaikuttajana!

Kauden kotiavauksessa saimme paljon positiivista palautetta tapahtuman ruokatarjonnan lisäämisestä sekä lapsille kohdennetusta oheisohjelmasta. Tulevana sunnuntaina Jaguarsin oman kisamakkara-grillin ja kioskin lisäksi mukana ovat Sagura Gawa, joka myi viime tapahtumassa sopuhintaan mm. friteerattua kanaa ja sushia. Uutena tulokkaana saamme tapahtumaan mukaan Daily Bread Street Foodin, jolta löytyy tarjonnastaan Jyväskylän parhaat lämpimät leivät.

Futiksen, safkan ja Veetun lisäksi Viitaniemessä viime matsin tapaan erilaisia pihapelejä lapsille. Älä siis venaile, vaan osta liput jenkkifutisnälän ja vatsan täyttävään tapahtumaan nyt!

Aikataulu:

  • Portit / Lippuluukku auki klo 12.00
  • Avauskokoonpanojen esittelyt klo 12.50
  • Kick off klo 13.00

Ennakkolipunmyynti starttasi jo viime kotimatsissa – Osta liput tulevaan tapahtumaan ennakkoon kide.app-palvelusta. Ostamalla lipun ennakkoon:

  • Säästät rahaa: Ennakkolipun hinta on 5 euroa, portilta liput myydään kympillä
  • Sujuvoitat tapahtuman alkua: Lippuluukulle ei muodostu jonoa
  • Autat mitoittamaan tarjonnan: Osaamme arvioida kioskituotteiden ja ruokatarjonnan riittävyyttä paremmin

Nähdään sunnuntaina 7.7. Viitaniemessä!