- Ajankohtaista, jaguars, miehet

Miesten ennakko: JAGUARS vs FARMERS

MIKÄ JUHLAOTTELU?

Vuonna 1961 opettaja Tarmo Mäki-Kuutti toi soikkopallon Keski-Suomeen opittuaan sitä Tahko Pihkalalta Vierumäellä. Keskisuomalainen soikea pallo viettää siis jo 60-vuotisjuhlaansa. Tämän jälkeen ehti kulua 20 vuotta siihen, että amerikkalainen jalkapallo rantautui Jyväskylään. Vuonna 1981 Rangers osallistui SM-sarjaan heti ensimmäisenä vuotenaan. Näin ollen kyseessä on myös jyväskyläläisen jenkkifutiksen 40-vuotisjuhla.

Jyväskylän seudun Jaguaarit pelasivat puolestaan ensimmäisen jenkkifutiskautensa 1996. Nyt alkava kausi on Jaguaareille kahdeskymmenesviides (25.). Kun tähän lisätään vielä Jyväskylä Jaguarsin historian 15. kausi, voidaan hyvällä omalla tunnolla todeta, että hyviä syitä juhlintaan kyllä löytyy.

Jyväskylän kaupunki oli asiasta täysin samaa mieltä ja sponsoroi ilmaisen sisäänpääsyn ottelutapahtumaan kaikille katsojille!

Lue lisää tapahtumasta ja sen ohjelmasta täältä!

OTTELUENNAKKO

Jaguars-miesten kausi alkoi viime lauantaina vierasottelulla Oulu Northern Lightsia vastaan. Jyväskylän puolustus pelasi todella vahvasti ja piti Jaguarsin mukana taistelussa. Hyökkäys yski pahasti, mutta onnistui kahdesti Kaapo Peurakummun komeilla maaleilla. Parempaan Jaguars-hyökkäys ei kuitenkaan Oulua vastaan enää pystynyt ja Northern Lights voitti matsin tiukasti yhden maalin erolla 21-13.

Peurakumpu sekä pelinrakentaja Mikael Taivassalo astuivat palvelukseen Tikkakoskella maanantaina 5.7. ja puuttuvat joukkueen kokoonpanosta ainakin kahdesta seuraavasta ottelusta. Hyökkäyspeli pitää siis saada kuntoon ja toimimaan myös ilman Peurakummun sankaritekoja. Vastuu pelinrakentamisesta siirtyy Mathias Suutarille sekä nuorelle Emil Mannermaalle.

Lisähaastetta lähtökohtiin tuo se, että joukkueen kahdeksalla U17-ikäisellä pelaajalla on oman ikäluokkansa SM-sarjan ottelunsa sunnuntaina 11.7. jonka johdosta valmennuksen tulee pyrkiä peluuttamaan heitä ottelussa säästeliäästi. Positiivisiakin muutoksia on. Jaguars saa mukaan kokoonpanoonsa avausottelun missanneet Kimmo Juvosen ja Eetu Mälkiän.

Miesten joukkueen päävalmentaja Jussi Kangas uskoo keskisuomalaisten pelin parantuvan.

– Saatiin ensimmäinen peli Oulua vastaan tälle kaudelle. Sen jälkeen lähdetään hyvillä mielin kohtaamaan sarjan uutta tulokasta Farmersia. On hieno kohdata tuttu valmentaja ja junnuvuosina Jyväskylä Rangerssissa kanssani pelannut Toni Bärlund. Tällä viikolla hiomme kuntoon niitä asioita, mitkä hieman nikotteli Oulu-pelissä. Uskon, että saamme juhlapeliin hyökkäyksellisesti tasaisemman esityksen, Kangas kertoo.

Entä mitä lisälatausta juhlaottelu tuo päävalmentajalle?

– Pelkästään se, että saa toimia kotikaupunkinsa jenkkifutiksen edusjoukkueen päävalmentajana pistää nöyräksi. Lauantaina laji saavuttaa Jyväskylässä kunnioitettavan merkkipaalun 40 vuotisen taipaleen kunniaksi. On hieno olla osa sitä. Itse olen Jyväskylä Rangersin kasvatti. Vaikka elämäntilanteet veikin itseäni ympäri Suomen, olen erittäin ylpeä jyväskyläläisistä jenkkifutisjuuristani. Olen kiitollinen sen aikaisille valmentajille, jotka antoivat itselleni sen kipinän, jota yritän antaa eteenpäin näille nykyisille Jaguarseille. Varmasti hieno, ikimuistoinen ja tunteellinen päivä luvassa, Kangas kertoo.

Päävalmentaja Jussi Kangas kunnioittaa perinteitä Jyväskylä Rangers-lippalakissaan ja Jaguaarit-paidassaan

Kiuruvesi pelasi ennen kauden alkua harjoitusottelun Lappeenranta Razorbacksia vastaan ja voitti matsin komeasti 31-0. Joukkueella on riveissään hyviä taklaajia sekä keskushyökkääjä Erik Partanen, joka pystyy juoksemaan vahvasti. Runkosarjan avauksessa joukkue kärsi kuitenkin selvän 0-52 tappion Oulu Northern Lightsille.

Erityisen mielenkiintoisen Farmersista näin-jyväskyläläisittäin tekee se, että joukkuetta valmentaa Jaguarsille erittäin tuttu Toni “Tiikeri” Bärlund, jonka edellinen valmennuspesti oli juuri Jaguars-miesten peräsimessä 2018-2019.

Kuva: Hilarious Hobbit

– Razorbacks peli näytti, että 2-divisioona on meille oikea taso. Northern Lights-peli taasen, että töitä on tehtävä vielä ennen kuin sen huipulla ollaan, Bärlund kertoo joukkueensa ensimmäisistä otteluista.

Entä millä ilmeellä Kiuruvesi on lähdössä lauantain otteluun?

– Tosissaan, muttei vakavina. Kentällä tullaan näkemään ilkikurisella virneellä vipeltävä Farmers-lauma, jolta voi odottaa mitä vain. Innolla odotan, että pääsee jälleen samalle areenalle vanhojen tuttujen kanssa, vaikkakin tällä kertaa vastakkaiselle sivurajalle, Bärlund kertoo.

Tsekkaa vielä lisää tapahtumasta ja sen ohjelmasta täältä!