- Ajankohtaista, jaguars, naiset

Jaguarsin naiset saavat 10.7. juhlaottelutapahtumassa vastaansa Seinäjoki Crocodilesin

Tulevana lauantaina 10.7. Jyväskylässä juhlitaan keskisuomalaista jenkkifutista! Syitä juhlaan on monta: kaupungin ensimmäisen jenkkifutisseuran Rangersin perustamisesta on kulunut pyöreät 40 vuotta, Jyväskylän seudun Jaguaarien ensimmäinen kausi pelattiin 25 vuotta sitten ja Jyväskylä Jaguarsille eli naisten seuralle kausi 2021 on puolestaan viidestoista.

Juhlaottelutapahtuma käynnistyy klo 13.00 naisten I-divisioonan ottelulla, jossa Jaguars saa vastaansa Seinäjoelta saapuvan Crocodilesin. Luvassa on todellinen taisto, sillä molemmat joukkueet ovat lohkon hännillä ja janoavat kauden ensimmäistä voittoa. 

Jaguarsin ja Crocodilesin edellisestä kohtaamisesta on aikaa kaksi vuotta: vuonna 2019 Crocodiles raivasi tiensä I-divisioonan välieriin kun taas Jaguars oli lohkon viimeinen. Monet pidempään pelanneista jaguaareista ja krokotiileistä ovat tuttuja toisilleen myös vuoden 2017 farmisopimuksen ansiosta. Yhteisestä historiasta huolimatta armoa ei tulevana lauantaina anneta – nyt on todellakin laitettava kaikki peliin, jos tahtoo kiivetä sarjataulukossa ylemmäs.

Jaguars-valmennus lupaa ilmasirkusta

Jaguarsin hyökkäyksen koordinaattorit Akseli Syrjänen ja Mathias Suutari kommentoivat tulevaa ottelua: 

“Lauantaina on tulossa tärkeä peli Jyväskylän naaraspedoille. Kyseessä on juhlaottelu keskisuomalaisille, johon saapuu vieraaksi Jaguarsin miesten ja junioreiden kanssa yhteistyötä tekevä Seinäjoki Crocodiles. Naiset ovat henkisesti paremmin valmistautuneita juuri tähän otteluun! Pelissä kannattaa seurata erityisesti sitä, miten pelinrakentaja #89 Otteliina Rantanen ja laitahyökkääjät operoivat. Ilmasirkus luvassa ja tavoitteena saada pistetili auki!” 

Jaguarsin hyökkäyksen koordinaattorit Akseli Syrjänen ja Mathias Suutari (kuvassa vasemmalla) lupaavat lauantaille ilmasirkusta. ©️ Niko Perälä

Jaguarsin kapteeni ja hyökkäyksen linjan sentterinä pelaava #60 Anne Byman kertoo, että kolme nollatulosta on saanut koko joukkueen sisuuntumaan. 

“Maalitilin olisi kyllä jo aika aueta. Jokainen peli on kuitenkin yksi kaste ja etappi lisää meidän ensimmäistä kautta pelaaville rookieille ja lisäkokemusta myös pidempään kentällä rymynneille. Kotikentällä on aina oma fiiliksensä pelata. Josko saataisiin yleisöäkin sen verran paikalle, että pystytään ammentamaan sieltä loputkin aggret pelikentälle.

Crocodiles vastuksena on sinänsä tuttu jo useammalta vuodelta, mutta ainahan pelaajat, pelitaktiikat ja -kikat sen verran muuttuvat, että ihan varma ei voi olla mitä sieltä tulee. Kuitenkin Seinäjokea vastaan on ollut aina mukava pelata, joten odottavaisin mielin, peli-into täyteen ladattuna ja huikealla fiiliksellä kohti tulevaa ottelua!”

Jaguars lähtee hakemaan pistetilin avausta pelinrakentaja Otteliina Rantasen johdolla. ©️ Niko Perälä

Crocodiles lähtee metsästämään nälkäisenä

Crocodilesilta kommentoidaan tulevaa koitosta näin: 

“Odotamme hyvää kamppailua helteistä välittämättä. Tässä pelissä ratkeaa kumpi nappaa kaudelle avausvoiton. Täällä ollaan ainakin sitä erittäin nälkäisesti metsästämässä, kun edelliset ottelut ovat kaatuneet omiin virheisiin. Crocodilesin riveistä kannattaa seurata koko puolustusta ja etenkin linjatyöskentelyä pallon molemmin puolin.”

Jos vanhat merkit pitävät paikkansa, myös Crocodilesin hyökkäyksestä löytyy jaguaareille päänvaivaa aiheuttavia pelaajia. Jaguars-puolustuksen on syytä pitää varansa etenkin kokeneen laitahyökkääjän #12 Tiina Salon, vikkelän keskushyökkääjän #20 Tytti Niemen sekä hyökkäyksen linjassa ahkeroivan #66 Minna Laitilan kohdalla.

Myös Jaguars-puolustus saa pitää pintansa, jos joukkue mielii avausvoittoon. ©️ Niko Perälä

Jyväskylän kaupunki tarjoaa juhlaottelutapahtumaan vapaan sisäänpääsyn

Jaguarsin ja Crocodilesin taiston jälkeen vuorossa on miesten II-divisioonan ottelu Jyväskylä Jaguaarit vs. Kiuruvesi Farmers, joka potkaistaan käyntiin klo 17.00. Otteluiden välissä yleisöä viihdyttää jyväskyläläinen rap-artisti BOLO. 

Juhlaottelutapahtumaa isännöi Jyväskylän kaupunki, joka tarjoaa yleisölle vapaan sisäänpääsyn. Kioski palvelee yleisöä koko tapahtuman ajan. Naisten joukkueen kannatusjäsenille tarjoamme ilmaiset pullakahvit, jotka voi lunastaa kioskista kertomalla nimensä.