- Ajankohtaista, featured, jaguars, miehet

Miesten Minicamp 1 takana

Jaguarsin miehet kokoontuivat lauantaina 26.11. ensimmäiselle Minicampille 30 pelaajan voimin. Kenttäaika käytettiin pelipaikkakohtaisiin harjoituksiin sekä pelaamiseen. Tasan kuukausi sitten lajin aloittaneet tulokkaat olivat kentällä ensi kertaa varusteet päällä.

– Tavoite oli saada tulokkaille kokemusta kontaktista sekä käsitystä siitä miltä jenkkifutis tuntuu kokonaisuutena. Siinä onnistuttiin hyvin ja leirillä nähdyn talentin perusteella voi jo tässä vaiheessa vihjata yleisölle, että kesällä on luvassa viihdyttävää, modernia ja monipuolista jenkkifutista, päävalmentaja Vesa Peltola kommentoi.

Peltola ei tyydy 40 pelaajan rinkiin

– Leirin päivämäärä lyötiin lukkoon varsin nopealla aikataululla. Paikalla olleiden 30 pelaajan lisäksi kymmenen työesteiden vuoksi pois jäänyttä pelaajaa lähetti terveisensä paikalla olleille videon tai kuvan ja esittelyn kera. Tämän hetken rinki on siis 40 pelaajan kokoinen, Peltola kertoo.

Vaikka pelaajamäärä on Jyväskylässä nyt parempi kuin vuosiin, ei Peltola näe, että tilanteeseen olisi tyytyminen.

– Tavoite on, että saamme rekrytoitua joukkueeseen vielä kymmenisen henkeä. Tällöin pystymme harjoittelemaan todella laadukkaasti, vaikka osalla porukasta olisikin ajoittain työesteitä tai pikkuloukkaantumisia.

Vuorovaikutusta ja keskustelua

Harjoitusten välissä syötiin, tutustuttiin, ryhmäydyttiin ja keskusteltiin pelaajien odotuksista ja tavoitteista.

– Valmiina annetun infopaketin sijaan halusimme lähteä osallistamaan pelaajia ja keskustelemaan siitä mitä he kokevat tärkeäksi, mitä toiminnassa halutaan priorisoida ja mitä lähdetään tavoittelemaan, Peltola avaa.

Pelaajat kokivat toiminnassa tärkeinä asioina etenkin laadukkaan harjoittelun ja henkilökohtaisen kehittymisen. Joukkueena tavoitteksi asetettiin:

  • Hyvä henki, kannustava ilmapiiri ja yhtenäinen joukkue
  • Laadukkaat treenit ja kehittyminen
  • Rautamaljan voitto
  • Rakentaa joukkueelle valmiuksia pelata tulevaisuudessa korkeammalla sarjatasolla

Peltolan on helppo yhtyä joukkueen tavoitteisiin.

– Talvikaudella panostetaan fysiikan lisäksi perustaitoihin ja rutiinitekemiseen. Kesän pelitilanteissa suorittamisen pitää näyttää varmalta ja jopa helpolta. Tuurin mahdollisuus pelinkulkuun minimoidaan.

Jump on the moving train!

Mikäli jenkkifutis tai pelaaminen Jaguarsissa kesällä 2023 kiinnostaa, tule mukaamme keskiviikon harjoituksiin Vehkahalliin klo 19.45.

Ota mukaan:

– Pitkähihaiset ja -lahkeiset liikuntavaatteet
– Kengät, joilla pysyt pystyssä tekonurmella
– Oma juomapullo

Lisätietoa:

Eetu Mälkiä
050-3582728