- Ajankohtaista, featured, jaguars, miehet

Vesa Peltola Jaguars-miesten päävalmentajaksi

Miesten kakkosdivisioonaan paluun tekevä Jyväskylä Jaguars on kiinnittänyt päävalmentajakseen kokeneen Vesa Peltolan. Peltolan tausta jenkkifutiksen parissa alkaa Espoosta jo 90-luvun alusta, jolloin hän toimi Coltsin useita Suomen mestaruuksia kauhoneiden juniorien valmennuksessa. Opintojen perässä Keski-Suomeen muuttanut Peltola toisti vastaavanlaista menestystä Jaguaarien kanssa. Jyväskylään tuotu lukiosarja kasvatti juniorimääriä ja 2000-luvun alussa Jaguaarit voitti mestaruuksia ja mitaleja useissa ikäluokissa. Nuorten menestys rakensi pohjaa myös Jaguaarien uudelle nousulle. Vuonna 2006 Jaguaarit voitti ykkösdivisioonan mestaruuden ja sijoittui 2007 ja 2008 Vaahteraliigassa SM-pronssille.

Nuorten lisäksi Peltola on valmentanut myös Jyväskylän miesten ja naisten joukkueita sekä toiminut miesten ja nuorten maajoukkueissa erikoisjoukkueiden valmentajana.

Vuoden 2005 jälkeen Peltola piti valmentamisesta taukoa kymmenisen vuotta, kunnes palasi jälleen mukaan Jaguaarien juniorien valmennukseen 2016. Viime vuosina Jaguarsin miesten joukkueeseen nousseista junioreista moni on ollut Peltolan valmennuksessa jo usean vuoden.

– Meillä on käsissä mielenkiintoinen projekti, jossa rakennetaan joukkue Jaguarsin kokeneemmasta rungosta, uusista tulokkaista, U17-joukkueesta nousevista nuorista sekä Bouncersin vahvistuksista, Peltola kertoo offseasonin lähtökohdista.

COACHING STAFF

Jaguarsin hyökkäystä viime vuosina valmentanut Mikko Punkari jatkaa keskisuomalaisten hyökkäyksen koordinaattorina. Bouncers-yhteistyön myötä hyökkäys saa valmennusosaamista myös Henri Heiskasesta.

Henri Heiskanen
Mikko Punkari

– Vesan mukaan saaminen ratkaisi oman jatkoni. Pystymme tulevana kesänä jakamaan vastuuta hyökkäyksestä hänen sekä Henrin kanssa, Punkari kommentoi.

Heiskasella on tärkeä rooli kauteen valmistautumisessa myös Mikkelin oman harjoitusvuoron organisoinnissa. Lisäksi Jaguarsin kokoonpanosta löytyy paljon kokemusta, jota joukkue hyödyntää pelipaikkavalmennuksessa. Eetu Mälkiä vetää harjoitteita keskushyökkääjille ja tukimiehille, Juho Ylönen puolustuksen takakentälle. Lajikonkari Kalle Lahtinen tarjoaa linjaharjoitteita koko seuran linjapelaajille, jonka lisäksi pelaajistosta löytyy kokeneita linjamiehiä niin Jyväskylästä kuin Mikkelistä.

Eetu Mälkiä
Juho Ylönen

– Valmennuksen tilanne on hyvä tähän vuodenaikaan nähden. Viimeistään alkukevään aikana meidän on vielä täytettävä puolustuksen koordinaattorin paikka, päävalmentaja Peltola kertoo.

MINICAMP LA 26.11.

Joukkue sai try outeista hyvän lähdön off seasoniinsa. Keskiviikon harjoitukset ovat keränneet Vehkahallille säännöllisesti yli 20 harjoittelijaa. Lauantaina 26.11. joukkue viettää ensimmäistä minicampia.

– Uskon, että saamme paikalle yli 30 pelaajan nipun vaikka muutama mies onkin estynyt. Minicamp on ensimmäinen yhteistreeni mikkeliläisten kanssa, joiden lisäksi muutama kautensa myöhemmin päättänyt U17-pelaaja saadaan myös mukaan. Minicamp on avoin kaikille, joten jos pelaaminen tai harjoittelu Jyväskylässä kiinnostaa, niin tervetuloa mukaan katsomaan miltä ensimmäiset askeleet kohti ensi kesää näyttää, Peltola mainostaa.

Sami Mäkinen
Jussi Liimatainen
Akseli Syrjänen

Vakituisen valmennusosaston lisäksi Minicampilla pelaajia luotsaavat ainakin Sami Mäkinen (tukimiehet), Jussi Liimatainen (linjamiehet) sekä Vaahteraliigan vuoden tulokkaana palkittu Akseli Syrjänen (takakenttä).

Ohjelma la 26.11.

Klo 11.30 – 12.00 Alkulämmöt ulkona, Killeri
Klo 12.00 – 13.00 Pelipaikkakohtaiset harjoitukset, Killerin kupla
Klo 13.00 – 14.00 Lounas ja ryhmäytymistä, Buugi (Broilerikiusaus, omakustannehinta 10e)
Klo 14.00 – 16.00 Palaveri, Buugi
Klo 16.30 – 17.00 Alkulämmöt ulkona, Killeri
Klo 17.00 – 17.20 Inside ja WR vs DB, Killerin kupla
Klo 17.20 – 18.00 Team

Illalla ryhmäytyminen jatkuu saunan lauteilla DCGn tiloissa.