jaugars_naiset
- Ajankohtaista, featured, naiset

Kohti kautta 2022 – Jaguars naisten kausiennakko

Kausi 2022 starttaa Jaguarsin naisten osalta lauantaina 21.5. Helsingin velodromilla, kun 1. divisioonan avauskierroksen ottelu Helsinki Roostersia vastaan potkaistaan käyntiin klo 18.00. Nyt on aika ottaa katsaus kuluneeseen offseasoniin sekä tulevaan jenkkifutiskauteen!

Edellisen kauden päätyttyä järjestetyt kokeilupäivät olivat menestys ja joukkueen rosteriin on saatu viime vuosiin verrattuna leveyttä. Joukkueeseen on toivotettu tervetulleeksi monta uutta kehityksennälkäistä rookieta ja niin ikään lajin pariin comebackin tekeviä konkareita. Seinäjoki Crocodilesin luovuttua paikasta naisten 1.divisioonassa, Jaguars sai matkaansa myös pari pohjanmaalaista pelaajalupausta. 

Koronasta, koronarajoitteista sekä kaupungin liikuntapaikkojen vuorojaosta huolimatta offseasonin aikana joukkue on pystynyt panostamaan lajitreeneihin. Treenattu on niin sisällä kuin ulkona, säällä kuin säällä, omalla porukalla ja yhteisleireillä Mikkeli Bouncersin ja Kuopio Steelersin kanssa. Kauteen on lähdetty valmistautumaan motivoituneina ja voitonkiilto silmissä. 

“Pelaajarunkomme taso on kehittynyt hienosti talven aikana. Olemme saaneet pelisysteemimme toimimaan ja jos valmennuksemme pystyy pitämään vielä langat käsissään ja vastaamaan vastustajien yllätyksiin, uskon, että meillä on mahdollisuudet lähes mihin vaan”, kommentoi päävalmentaja Lasse-Matti Nieminen.

Muutoksia valmennuskokoonpanossa

Jaguarsin valmennus on kokenut offseasonin aikana hienoisen muutoksen Lasse-Matti Niemisen otettua haltuunsa linjavalmentajan pestin lisäksi joukkueen päävalmentajan roolin. Puolustuksen koordinaattorina toimii tällä kaudella Matti Hyvärinen, Pekka Syrjäsen siirryttyä u15- ja u17 -joukkueiden päävalmentajan tehtäviin. Hyökkäyksen koordinaattorina jatkaa viime kauden tavoin Mathias Suutari. 

“Olen luottavaisin mielin, kun saan kentän laidalle juuri Mathiaksen ja Matin hyökkäyksen ja puolustuksen koordinaattoreiksi.” kommentoi Lasse-Matti Nieminen.
Otteliina Rantanen on siirtynyt special teams -valmentajaksi ja uutena apuvalmentajana mukaan on saatu miesten joukkueesta tuttu Jussi Liimatainen. Lisäksi offseasonin aikana konsultoivana puhelincoutsina on toiminut Mikko Sammal.

“Hyökkäys etenee kuin villiintynyt härkä”

Hyökkäyksen koordinaattori Mathias Suutari odottaa naisilta kovaa asennetta kesään: 

“Talvikaudella saatiin tietynlaisia palasia loksahtamaan hyökkäyksen kohdalta paikalleen ja kesän ekaan peliin mennään uudenlaisella systeemillä. Viime kaudelta oppineena ja kehittyneempinä mennään tänä kesänä vaikka seinästä läpi jos tarve vaatii. Epäilen, että vastustajat joutuu pari kertaa katsomaan klipit uudestaan ja miettimään, miten villiintynyt härkä saadaan pysähtymään.” Suutari kommentoi hyökkäystä. 

Myös päävalmentaja Lasse-Matti Nieminen uskoo, että joukkueella on nyt kaikki eväät kamppailla voitosta jokaisessa pelissä:

“Tavoitteemme on haasta jokainen joukkue ja kilpailla pudotuspelipaikoista. Meillä on joukkueessa nyt sekä kokeneempaa, että uudempaa pelaajaa, joka luo meille hyvää pohjaa tätä ja tulevia kausia varten.”

Nieminen kehottaa tulevalla kaudella tarkkailemaan etenkin pelinrakentaja Lotta Hulkon ja laitahyökkääjä Mimmi Huuskan yhteispeliä. 

“Mimmi aloittaa nyt toisen kautensa ja on talven aikana osoittanut kehittyneensä urheilijana ja pystyvänsä haastamaan vastustajat nopeudellaan. Lotta ottaa tänä kesänä aloittavan pelinrakentajan manttelin hartioilleen ja on hienolla tavalla ottanut asianmukaisen hyökkäyksen johtajan roolin. Uskon myös, että hyökkäyksemme selkäranka, eli linja tulee näyttämään voimakasta työskentelyä kesällä ja raivaamaan tietä keskushyökkääjillemme.”

“Puolustus on enemmän kuin valmis kauden alkuun”

Puolustuksen koordinaattori Matti Hyvärinen uskoo, että Jaguars-puolustus ei tulevana kesänä helppoja jaardeja vastustajille tarjoile:

“Puolustuksen pelikirja on saatu ajettua hyvin sisään ja joukkueen pelaajamateriaali on kokonaisuutena niin tasokas, että meillä on kesällä kaikki edellytykset laittaa jokainen ykkösdivisioonan hyökkäys tiukille. Olemme enemmän kuin valmiita kauden alkuun.”

Jaguarsin puolustuksesta löytyy hyvässä suhteessa kokemusta ja uusia lahjakkuuksia, joilta on lupa odottaa kesällä isoja pelejä.

“Puolustuksemme on hyvin kokonaisvaltainen paketti, josta on hankala nostaa yksittäisiä pelaajia esiin. Katsojien on kuitenkin syytä painaa mieleen Iina Tiihosen, Tiina Mutasen ja Pinja Ängeslevän pelinumerot, sillä heidät kaikki tullaan varmasti näkemään kauden aikana useammankin kerran tekemässä komeita taklauksia”, Hyvärinen kommentoi.


Linjaa koutsaava Lasse-Matti Nieminen haluaa nostaa esiin myös rookiekautensa puolustuksen linjassa starttaavan Noora Kokkosen, jolta on talven näyttöjen perusteella lupa odottaa kovaa suoriutumista myös kesällä.

Kapteenit lähtevät kauteen luottavaisina

Petolauman kapteeneina toimivat kaudella 2022 jo aiemmin mainittujen Mimmi Huuskan, Pinja Ängeslevän ja Tiina Mutasen lisäksi Anne Byman ja Maiju Lonka. Kentille comebackin tekevä jefukonkari Tiina Mutanen lähtee kauteen luottavaisin mielin. 

“Henkilökohtaisesti on tuntunut todella hyvältä olla takaisin kentällä. Mahtavaa huomata, että paljon on aikanaan selkärankaan jäänyt osaamista. Viime kesänä kävin pelejä katsomassa ja siihen verrattuna koen, että tämä joukkue on ihan eri tasolla. Meillä on upeita lahjakkuuksia joukkueessa, hyvä yhdessä tekemisen henki ja osaava valmennus. Joka peli lähdetään voittamaan ja tavoite on olla välierissä”, Mutanen kommentoi. 

Myös Huuskan odotukset kautta kohtaan ovat korkealla:

“Treenikausi on mennyt hyvin, ja välillä hyvinkin lumisista olosuhteista huolimatta ollaan päästy tekemään pelillistä treeniä jo useampi kuukausi. Leirit on antanut paljon ja harkkapelissä Bouncersia vastaan saatiin hyvä draivi ja tekemisen meininki päälle. Lauantaina lähdetään näyttämään meidän kyky ja asenne pelata. Uskon, että nyt on meidän aika lunastaa se potentiaali, mikä meillä on!”

Jaguarsin runkosarajaottelut 2022:

La 21.5. klo 18 Roosters – Jaguars, Velodromi, Helsinki

Su 12.6. klo 16 Jaguars – Eagles, Viitaniemi, Jyväskylä

Su 3.7. klo 14 Jaguars – Wolverines Blue, Säynätsalo, Jyväskylä

La 9.7. klo 15 Royals – Jaguars, Kaarlenkenttä, Vaasa

La 16.7. klo 18.30 Northern Lights – Jaguars, Casterin kenttä, Oulu