- Ajankohtaista, featured

Otteluennakko Jyväskylä Jaguars naiset – Kotka Eagles

Viikonlopun ottelussa kesäisessä Viitaniemessä kohtaavat kautensa voitokkaasti Roostersia vastaan aloittanut Jyväskylä Jaguars, sekä jo kaksi ottelua pelannut Kotka Eagles. Eaglesilla on taustalla sekä voitto Vaasa Royalsista, että tappio Oulu Northern Lightsia vastaan. Kyseessä onkin joukkueiden ensimmäinen yhteinen kohtaaminen pitkään aikaan, sillä viime vuonna joukkueet pelasivat eri lohkoissa.

Kysyimme molempien joukkueiden päävalmentajien mietteitä tulevasta pelistä.

Kotkan päävalmentaja Charlie Oveyn mukaan Kotkan offseason oli haastava sekä loukkaantumisten että usean pelaajan peliuran päättymisen vuoksi. Toisaalta hänen mukaansa oli mukavaa päästä muokkaamaan pelityyliä olemassa olevien pelaajien vahvuuksien mukaan. Sunnuntain pelissä Ovey odottaa Kotkan kontrolloivan puolustuksen puolella. Lisäksi hän mainitsee, että Kotka lähtee peliin määräämään hyökkäyksen temmon. Pelaajistaan hän haluaa nostaa esille erityisesti Miina Laukkasen #13, joka pelasi vahvasti debyytissään Oulua vastaan. Ovey odottaa Laukkaselta vahvaa suoriutumista omalla pelipaikallaan.

Jaguarsin päävalmentaja Lasse-Matti Nieminen on puolestaan lähdössä ensimmäiseen kotipeliin positiivisin fiiliksin. ”Kauden avausmatsissa onnistuttiin toteuttamaan uutta pelisysteemiä tehokkaasti ja hallitsemaan peliä molemmin puolin paloa. Nyt vastassa on kuitenkin selvästi vahvempi joukkue, joka rankaisee meitä varmasti omista virheistämme aivan eri tavalla kuin Roosters teki. Lyhyestä rosteristaan huolimatta Kotkalla on fyysisesti pelaava joukkue, jota vastaan saadaan varmasti tapella jokaisesta yardista. Meillä on hieman haasteita loukkaantumisten takia, mutta pelaamalla kurinalaisesti ja kovaa uskon, että voimme voittaa Kotkan.”, Nieminen toteaa. Erityisesti silmällä pidettävänä asiana pelissä hän nostaa esiin molemmat linjat ja niiden merkityksen ottelun hallinnassa. ”Molemmat joukkueet juoksevat mielellään paljon ja linjan lisäksi puolustuksemme takakentän tulee olla hereillä Kotkan nopeita kiertopelejä vastaan.” Lisäksi päävalmentaja Nieminen mainitsee odottavansa näyttäviä taklauksia puolustuksen takakentän Pinja Ängeslevältä #34 ja ensimmäistä edustuspeliään pelaavalta Jasmiina Hakuliselta #19. Hyökkäyksestä hän nostaa esille keskushyökkääjä Inka Heikkisen #22 ja täkkeli Jennin Patanan #79, jotka tulevat tarjoilemaan näyttäviä blokkeja. Molemmat nähtiin Helsingissä taistelemassa vastustajia vastaan onnistuneesti useampaan otteeseen.

Luvassa on siis jännittävä ottelu, jossa otetaan mittaa jaguarsien ja kotkien välillä. Tervetuloa Viitaniemen kentälle sunnuntaina 12.6 kannustamaan jaguarsit voittoon. Kick-off klo. 16:00, tapahtumaan on vapaa pääsy!

Liity Jaguarsin sisäpiiriin! Saat uusimmat uutiset sekä edut. Liittymällä nyt saat 12.6 sunnuntain ottelussa ilmaiset pullakahvit!

https://forms.gle/YsDta2adhnu2hmg86