- jaguars, miehet

Näkökulmia sunnuntaihin

Jaguars kohtaa Vaahteraliigajoukkue Kuopio Steelersin kakkosjoukkueen Veljmiehet Viitaniemessä sunnuntaina klo 12.00. Tästä artikkelista löydät muutamia näkökulmia otteluun.

Play offs? You want to talk about play offs?

Veljmiehillä on vielä olemassa mahdollisuudet lohkovoittoon. Sen täytyisi voitaa Jaguars kahdesti sekä Oulu Northern Lights kertaalleen. Tällöin se nousisi Oulun kanssa tasapisteisiin ja joukkueiden keskinäinen paremmuus määräytyisi tarkastelemalla kumman vastustajilla on ollut korkeammat voittoprosentit.

Jaguars ei kohtaa Northern Lightsia enää uudelleen ja voi nousta korkeintaan lohkon kakkospaikalle, sillä tasapisteissäkin Oulu sijoittuu Jyväskylää ylemmäs keskinäisen ottelun voiton perusteella.

Koronan johdosta kakkosdivisioonan pudotuspeleissä ei nähdä tänä vuonna puolivälieriä. Semifinaaleihin etenee kolmen lohkon voittajat sekä paras lohko kakkonen.

Eteläisessä lohkossa on eri määrä joukkueita ja otteluita, kuin kahdessa muussa Rautasarjan lohkossa. Tällöin paras lohkokakkonen määräytyy voittoprosentin perusteella. Mikäli Jaguars voittaa loput ottelunsa, on sen voittoprosentti 83,33. Eteläisimmästä lohkosta kakkosella ei olisi tässä tilanteessa käytännössä mahdollisuuksia pudotuspeleihin, sillä yhdenkin tappion kärsimällä joukkue saa siellä voittoprosentiksi 80,00%.

Spartansin johtamasta kakkoslohkosta toiseksi sijoittuvalla on yhtä hyvät mahdollisuudet pudotuspeleihin kuin Jaguarsilla. Falcons, Razorbacks ja Panthers tuskin nousevat taistelemaan tuosta sijasta, mutta comebackin 11 vs 11-futiskentille tehnyt Mikkeli Bouncers voi hyvin taistella Spartansin kanssa jopa lohkon voitosta. Joukkueet kohtaavat runkosarjan aikana vieläpä kahdesti.

You want to talk about play offs?!?!? Kuva: Hilarious Hobbit

Spekulointi on tässä vaiheessa kuitenkin vielä turhan varhaista ja Jaguarsin puolustuksen valmentaja Pekka Syrjänenkin toteaa lähes Jim Moran tyylisesti:

– Keskitytään voittamaan omat ottelut ja katsellaan sitten missä mennään.

Pohjoislohkossa puolustettu vahvasti

Kakkosdivisioonan pohjoislohkon piikkipaikkaa pitää Norhern Lights. Joukkue on voittanut kaikki ottelunsa ja tehnyt niissä 158 pistettä. Kuitenkin Veljmiehet taipui Lightsille tiukasti 0-10 ja Kokkolaakin vastaan Lights sai avausmaalinsa aikaiseksi vasta 18 sekuntia ennen avauspuoliskon voittoa. Ainoat pisteet oululaisia vastaan on tehnyt Jaguars. Jyväskylä hävisi Oulussa avausottelunsa 21-13.

Oulun puolustuksen lisäksi Jaguars ja Veljmiehet ovat pelanneet vahvasti. Veljmiehet ei antanut Farmersin ja Goatsin tehdä heitä vastaan pistettäkään. Ainoat miinukset joukkueen sarakkeessa ovat Oulun tekemät 10 pistettä.

Jaguarsin puolustus joutui Northern Lightsia vastaan pelaamaan kentällä lähes koko ottelun, mutta taipui vain kolmesti. Otteluissa Farmersia ja Goatsia vastaan Jyväskylän puolustus päästi taakseen yhden touchdownin (Farmers maalasi kertaalleen Jaguars-hyökkäyksen syötönkatkosta).

Sunnuntai saattaa muodostua puolustusten kamppailuksi. Kuva: Niko Perälä

Rain rain go away

Sääennusteiden mukaan hellekelit ovat jo tulevana sunnuntaina historiaa. Viitaniemen katettu katsomo suojaa kyllä katsojia sateelta, mutta tekee myös pallosta liukkaan ja joukkueiden hyökkäyspelistä hankalampaa. Molempien puolustukset ovat pelanneet vahvasti jo ilman sadettakin, joten veden tulo tekisi ottelusta melko varmasti hyvin vähämaalisen kamppailun.

Kuopiolla alla Farmers-ottelu, Jaguarsilla taukoviikko

Veljmiehet pelasi viime viikonloppuna “Savon derbyn” Kiuruvedellä. Joukkue aloitti ottelun terävästi, mutta ei onnistunut lopulta tekemään ottelussa lopulta kuin 19 pistettä. Vahvan puolustuksen ansiosta tämä riitti toki voittoon, mutta kertoo, että kuopiolaisilla riittää hyökkäyksen puolella parannettavaa.

Jaguars pelasi edellisessä ottelussa Goatsia vastaan, voittaen äärimmäisen tiukasi 7-13. Viime viikonloppuna joukkueella oli väliviikonloppu.

– Vapaaviikonlopun jälkeen lähdetään hakemaan ehjää harjoitusviikkoa kohti tulevaa peliä. Miehistö alkaa olemaan kunnossa pienien kolhujen jäljiltä, joten odotan innolla tulevaa peliä. Kuopio on selkeästi parantanut viime kaudesta, joten kaikki pitää antaa kentälle sunnuntaina, Jaguarsin päävalmentaja Jussi Kangas kommentoi alkuviikosta.

“Kaikki pitää antaa kentälle sunnuntaina” Jaguarsin päävalmentaja Jussi Kangas kommentoi

Veljmiesten kovaa puolustusta vastaan juokseminen on varmasti hankalaa. Jaguars saa kuitenkin kokoonpanoonsa takaisin kaksi edellistä ottelua missanneet laiturinsa Kaapo Peurakummun ja Veeti Vehkalan sekä pelinrakentaja Mikael Taivassalon. Peurakumpu ja Taivassalo eivät tosin pysty osallistumaan otteluita edeltäviin harjoituksiin asepalveluksensa vuoksi. Heidän myötä joukkueen pitäisi pystyä pelaamaan enemmän myös ilmateitse – ainakin poutasäällä.

– Alokaskausi on sujunut hyvin ja täällä on myös saanut paljon uusia kavereita. Tehtävät eivät ole tuntuneet raskailta ja alikersantitkin ovat olleet mukavia ja tehneet meistä särmiä, alokas Taivassalo kertoo.

– Odotan innolla sunnuntain matsia. Taukoa on tullut, mutta en anna sen haitata. Olen valmiina ilmataisteluun, tällä viikolla ilmasotamieheksi ylennettävä Taivassalo kommentoi.

Mikael Taivassalo heitti viime kaudella Steelersiä vastaan 7 touchdownia. Veljmiehet on kuitenkin parantanut viime vuodesta isoin askelin. Kuva: Niko Perälä.

Ottelussa taistellaan myös syöpää vastaan!

Ottelun selostuksesta ja musiikista vastaa jälleen dynaaminen duo: Tommi Tyrväinen – DJ Pasi Raatikainen.

Jaguars lahjoittaa jokaisesta ostetusta pääsylipusta 1 € Syöpäsäätiön työn hyväksi.

Lippujen hinnat Viitaniemen portilta ovat:

  • Normaali aikuisten pääsylippu: 10€
  • Koululaiset, opiskelijat, varusmiehet työttömät, eläkeläiset: 5€

Voit kuitenkin ostaa lipun 31.7. mennessä ennakkoon edullisemmin kide.app-palvelun kautta:

– Normaali aikuisten pääsylippu: 7€
– Koululaiset, opiskelijat, varusmiehet työttömät, eläkeläiset: 4€

Ottelusta tarjoillaan myös live-stream -lähetys. Katsojat voivat halutessaan maksaa livelähetyksestä vapaaehtoisen kannatusmaksun.

Osta ennakkoliput ja/tai maksa kannatusmaksu täältä.