- Ajankohtaista, jaguars, naiset

Otteluraportti Jaguars naiset – Northern Lights

Sunnuntaina 25.7. Jaguars naiset kohtasivat kotiottelussa Oulu Northern Lightsin. Jyväskyläläiset osasivat odottaa haastavaa ottelua, sillä oululaiset ovat voittaneet jokaisen pelaamansa ottelun ja kiivenneet sarjataulukon kärkeen. Northern Lights on pelityyliltään vahvasti juokseva joukkue, joten Jaguars pyrki vastaamaan siihen puolustuksen muodostelman muuttamisella ja aggressiivisella juoksupuolustuksella. Oululaiset pelasivat kuitenkin koko ottelun läpi tasaisen vahvasti ja veivät voiton lukemin 0 – 66. 

Jaguars kohtasi haasteita heti ensimmäisellä neljänneksellä, kun epäonnistuneen puntin sekä kahden syötönkatkon vuoksi Oulu sai useampaan otteeseen edulliset kenttäasetelmat omalle hyökkäykselleen. Näistä Northern Lights rokotti Jaguarsia ja teki kaksi Touchdownia (#20 Aino Lepojärvi, #87 Natalia Blomster) sekä kaksi lisäpistettä (#20 Aino Lepojärvi) vieden ottelun lukemiin 0 – 14. Kaikesta huolimatta Jaguarsin puolustus koki myös onnistumisia ensimmäisellä neljänneksellä pysäyttämällä Oulun hyökkäyksen sekä tehden syötönkatkon #80 Niina Heinon puolesta. 

Ennen puoliaikaa toisella neljänneksellä nähtiin kaksi #20 Aino Lepojärven keskeltä juostua touchdownia sekä kaksi kiertopelillä voitettua touchdownia #87 Natalia Blomsterin ja #12 Nea Törmäsen toimesta. Lisäksi Törmänen naulitsi taululle kaksi pistettä kahdella lisäpistepotkulla. Näin ollen puoliajalle lähdettiin lukemissa 0 – 40. 

Toinen puoliaika jatkoi samaa kaavaa, kun Lepojärvi juoksi kahdesti pohjiin sekä Blomster ja #8 Iida Kivioja harhauttivat Jaguarsin puolustusta kiertopeleillä. Jaguarsin puolustus kuitenkin piti pintansa lisäpisteissä, kun neljästä lisäpisteyrityksestä vain yksi onnistui (#16 Pauliina Nikkilä).

Jaguarsin linjavalmentaja Lasse-Matti Niemisen mukaan Jyväskylän puolustuksessa nähtiin hienoja downeja, mutta kokonaisuus jäi rikkonaiseksi: “Meillä on Oululta paljon opittavaa. Alkuun näytti, että meidän puolustuksen ratkaisut toimivat hyvin, mutta Oulu näytti, miten kurinalaisella ja tasaisen varmalla suorittamisella onnistutaan. Oulu ei tehnyt mitään ihmeellistä vaan painoi samoja hyvin harjoiteltuja pelejä läpi ja rokotti virheistä maaleilla. Meidän puolustuksen olisi ehkä pitänyt kaivaa muutama temppu lisää, mutta pidettiin ehkä liiankin jääräpäisesti kiinni päätetystä puolustuksen taktiikasta.”

Jaguarsin linjavalmentaja Lasse-Matti Nieminen.

Jyväskylän hyökkäyksen puolella väläytettiin onnistumisia, mutta tasaisen varma tekeminen jäi puuttumaan. Lasse-Matin mukaan virheet siellä täällä rikkoivat peliä, jolloin palloa ei pystytty pitämään kentällä ja vyöryttämään peliä eteenpäin, joten puolustus joutui ahkeroimaan liikaa kentällä.

Seuraaviin peleihin lähdetään hakemaan onnistumisia

Runkosarjaa on jäljellä enää kahden ottelun verran, joten Jaguarsin mahdollisuudet pudotuspeleihin ovat heikot runkosarjan alimmaisena joukkueena. Viimeisiin otteluihin lähdetään kuitenkin taistelemaan onnistumisista ja pisteistä. Nieminen mainitsee, että sunnuntain pelissä oli tappiosta huolimatta nähtävissä etenkin yksilötasolla parempia onnistumisia kuin aikaisemmin kaudella ja pelaajien taidot ovat kehittyneet kauden aikana. Seuraavissa peleissä Nieminen toivoisikin, että onnistumiset saataisiin osumaan yhtä aikaa.

Lasse-Matti siirtää katsettaan jo hieman tuleviin kausiin: “Meillä on hyvä ja motivoitunut pelaajamateriaali ja olen ihan varma, että pystytään parempaan. Me tarvitaan lisää uskallusta ja varmuutta tekemiseen ja se tulee harjoittelemalla ja selkeyttämällä valmennusta niin, että jokaisella on varmempi tekemisen meininki. Tästä on hyvä viedä kausi päätöksen tavoittelemalla seuraavissa peleissä varmempia suorituksia ja lähteä suunnittelemaan tulevaa harjoittelukautta tämän kauden kokemusten perusteella.”

Seuraavaksi Jaguarsin naiset saavat vastaansa Tampere Saintsin. Ottelu pelataan Tampereella Pyynikin urheilukentällä 31.7. klo 12. 

Otteluraportin kuvat: Niko Perälä