- jaguars, naiset

Naisten I-divisioonan toinen kierros käyntiin Jaguars – Northern Lights -kotiottelulla

Naisten I-divisioonan runkosarjasta on takanapäin jo puolet. Sarja pelataan kaksinkertaisena, eli lohkon kaikki joukkueet ottelevat toisiaan vastaan sekä kotona että vieraissa. 

Sunnuntaina 25.7. Jyväskylä saa vieraita pohjoisesta, kun hallitseva lohkoykkönen Oulu Northern Lights saapuu Keski-Suomeen. Ottelu potkaistaan käyntiin Viitaniemen liikuntapuistossa klo 13.00.

Jaguars saa sunnuntaina 25.7. vieraakseen Oulu Northern Lightsin. ©Niko Perälä

Joukkueiden edellinen kohtaaminen oli molempien kauden ensimmäinen ottelu, joka päättyi Oulun voittolukemiin 50-0 (36-0). Etenkin Oulun tarmokas juoksupeli aiheutti jyväskyläläis-puolustukselle tuskan hikeä. Pisteitä tahkosivat muun muassa Oulun pelinrakentaja #12 Nea Törmänen ja keskushyökkääjä #20 Aino Lepojärvi. Myös #21 Annika Kyröläisen taidokkaat lisäpistepotkut kasvattivat Northern Lightsin pistesaldoa.

Northens Lightsin päävalmentaja Joona Taina kehottaa seuraamaan tulevassa ottelussa erityisesti seuraavia pelaajia: 

“Koko kauden vahvasti pelannutta puolustusta johtaa keskeltä #75 Riikka Pietikäinen. Nuori pelinrakentajamme # 12 Nea Törmänen parantaa peli peliltä ja vahvasti pelanneessa hyökkäyksen linjassa katse kannattaa kiinnittää etenkin linjan päädyissä operoiviin tackleihin, #68 Anna-Kaisa Sistoseen ja #66 Oona Yliseen.

Toiselle kierrokselle lähdetään ennen kaikkea hakemaan onnistumisia

Vaikka Jyväskylän alkukausi ei ole ollut voitokas, ei kissapetojen taistelutahto ole hyytynyt. Jaguarsin pelinrakentajana ja valmentajana toimiva Otteliina Rantanen kommentoi:

“Toiselle kierrokselle lähdetään ennen kaikkea hakemaan onnistumisia, uusille lisää kokemusta ja oivalluksia pelistä. Jokaiseen peliin lähdetään ehdottomasti taistelemaan jokaisesta pallosta, jaardista sekä edelleen myös ottelun voitosta. Tavoitteenamme on parantaa perustekemistä ja laajentaa peliarsenaalia peli peliltä.”

Jaguarsin #88 Janika Lahtinen avasi Jyväskylän pistesaldon toissa viikolla pelatussa Jaguars – Crocodiles -kotiottelussa. ©Niko Perälä

Vaikka tilastojen valossa Oulu on vahvempi, ei Jaguars-puolustus tule päästämään vastustajaansa helpolla – siitä pitävät huolen muun muassa lineback-osaston tehokaksikko #15 Maiju Lonka ja #85 Pinja Ängeslevä. 

Jaguarsin puolustuksen valmentaja Pekka Syrjänen kertoo, että Oulun hyökkäys pyritään pysäyttämään kurinalaisella ja pelisuunnitelman mukaisella puolustuspelillä.

“Puolustuksellisesti kovin haaste on pysäyttää Oulun vahva juoksupeli. Se vaatii jokaiselta pelaajalta kurinalaista ja pelisuunnitelman mukaista pelaamista. Kukaan ei voi sooloilla, vaan meidän on puolustettavana joukkueena. Myös hyökkäyksen puolelta tarvitaan nyt kauden parasta peliä. Otteet ovat huomattavasti parantuneet kauden kuluessa, joten ei muuta kun pisteitä tauluun!”

Line back #85 Pinja Ängeslevä ei tule päästämään Oulun hyökkäystä helpolla. ©Niko Perälä

Tervetuloa kannustamaan petolaumaa Viitaniemeen tulevana sunnuntaina! Ottelutapahtumaan on vapaa sisäänpääsy ja kioski palvelee katsojia. Jaguarsin kannatusjäsenille tarjoamme ilmaiset pullakahvit, jotka voi lunastaa kioskista kertomalla nimensä.