- Ajankohtaista, featured, naiset

Otteluennakko Jyväskylä Jaguars – Helsinki Wolverines 16.6.2024

Jokainen joukkue naisten 1. divisioonassa on osoittanut valmiuttaan käynnissä olevaan kauteen ja onnistunut tekemään pisteitä alkukesän otteluissa. Tulevana sunnuntaina pelataan runkosarjan ensimmäisen kierroksen kaksi viimeistä ottelua. Toinen näistä on Jaguarsin ja Wolverinesin välinen kamppailu. Nähtäväksi jää kumpi joukkue saapuu Palokan tekonurmelle nälkäisempänä ja vie pisteet kotiin tästä ottelusta.

Tulevana sunnuntaina Helsinki Wolverines blue matkustaa Jyväskylä Jaguarsin vieraaksi Palokan tekonurmelle. Joukkueet kohtasivat edellisen kerran kesällä 2022 ja siitä ottelusta Jaguars vei voiton 31-14. Molemmissa joukkueissa on tapahtunut muutoksia viimeisen kahden vuoden aikana ja tällä kaudella pelattujen otteluiden perusteella voidaan odottaa tasaista sekä tapahtumarikasta kamppailua.  

Pelaajauransa Jaguarsin riveissä aloittanut Jasmiina Hakulinen odottaa sunnuntaita hyvillä fiiliksillä! Kuva: Linda Malmström

Wolverinesin riveissä pelaava sähäkkä #99 Jasmiina Hakulinen aloitti jenkkifutiksen Jaguarsien riveissä, joten hän on kotijoukkueelle tuttu pelaaja. Hakulinen lähtee otteluun hyvillä fiiliksillä; ”Kaksi voitettua kotiottelua edellisiltä viikoilta ovat kasvattaneet joukkueemme itsevarmuutta ja joukkueen tekeminen on kehittynyt eteenpäin viikko viikolta alkukesän aikana. Sunnuntain kohtaamiselta odotamme tiukkaa vääntöä jokaisesta jaardista. Jaguars on osoittanut vahvaa hyökkäystä, joten odotamme erityisesti millaisia pelejä QB #89 Otteliina Rantanen jakaa runningbackeille ja laitahyökkääjille. Puolustuksen puolelta ei voi unohtaa esimerkiksi #49 Jenna Hautamäkeä ja hänen intteritutkaansa.”

Hakulinen nostaa esiin omasta joukkueestaan #7 Emmet Lapin. ”Wolverinessa kannattaa huomio kiinnittää QB #7 Emmet Lappiin, joka lukee hyvin vastustajan kenttää ja heittää pallot tarkasti laitahyökkääjien käsiin. Ottelusta tulee varmasti mielenkiintoinen ja kivaa seurattavaa katsojille. Itselle matka Jyväskylään on erittäinen odotettu, sillä oman entisen seuran kohtaaminen viheriöllä tuo lisää energiaa omaan tekemiseen. Lisäksi on ihan parasta päästä myös moikkaamaan heitä ennen ja jälkeen pelin!”

Jenna Hautamäki kohtaa entisen joukkueensa sunnuntaina ensimmäistä kertaa. Kuva: Sami Pöllänen

Useamman kauden Wolverinessa pelannut ja ennen viime kautta Jyväskylään muuttanut Jaguarsin takakentällä tuhoa tekevä #49 Jenna Hautamäki odottaa sunnuntain ottelua; “Odotan innolla ensikohtaamista entisen joukkueeni kanssa. Vastassa on paljon tuttuja pelaajia, joiden pelityylin tunteminen auttaa hieman puolustamisessa. Mukana on kuitenkin myös useampia uusia lahjakkaita pelaajia, joiden kanssa pitää olla hereillä”. Lopuksi Hautamäki vielä toteaa, että “Eiköhän saada hyvä peli aikaiseksi!”.

Molemmissa joukkueissa alkukauden virheet on karistettu pois ja pelikuvioita on hiottu treeneissä. Jaguarsin väkivahvan #3 Emilia Kempin tunnelmat sunnuntain ottelusta ovat odottavat; ”On mielenkiintoista päästä pelaamaan runkosarjan ensimmäisen kierroksen päättävä peli Wolverinesia vastaan. Lyhyen tauon aikana on päässyt palautumaan ja odotan kovasti pelistä nauttimista joukkueen kanssa. Uskon, että saadaan joukkueena toteutettua omaa peliä paremmalla teholla, koska viime pelistä puuttuneet pelaajat ovat nyt mukana. Pelistä lähdetään ehdottomasti hakemaan hyviä suorituksia ja voittoa! Sunnuntain ottelussa nähdään vahvaa pelivirettä esittävä Jaguars.”

Emilia Kemppi on valmiina jatkamaan kauden alun vahvaa juoksuvirettä lyhyen tauon jälkeen. Kuva: Sami Pöllänen

Wolverinesin hyökkäyksen koordinaattori Tytti Kuusinen odottaa tasaväkistä ottelua joukkueiden välillä; “1-divisioonassa tuntuu kauden teemana olleen suhteellinen tasaväkisyys, ja sitä odotetaan myös tulevan sunnuntain kohtaamiselta. Uskon, että kumpikin joukkue saa taistella pisteistään taululle”.

Jyväskylä Jaguarsin linjavalmentaja Jussi Liimatainen korostaa joukkueen sisukkuutta; “Kuopiossa näytettiin pienellä porukalla sisukasta tekemistä ja oletusarvona on, että tähän peliin lähdetään vähintäänkin yhtä kovalla asenteella”. Liimatainen odottaa sunnuntain peliä ja sitä, että päästään näyttämään joukkueena mitä on treeneissä saatu aikaiseksi.

Nappaa kaverit mukaan katsomaan kumpi villipeto suljetaan häkkiin sunnuntai-iltapäivänä!

Jyväskylä Jaguars – Helsinki Wolverines blue su 16.6. klo. 13.00, Palokan tekonurmi

Liput 5/3 €, alle 12-vuotiaat ilmaiseksi sisään.

Paikalla kioski, maksuvaihtoehtoina käy kortti sekä käteinen.

Kansikuva: Linda Malmström