- Ajankohtaista, jaguars, miehet

Sunnuntaina kohti Poria

Jaguars-miesten kausi jatkuu tulevana sunnuntaina Satakunnan matkalla, kun joukkue kohtaa Pori Bearsin. Jyväskyläläisten kausi on alkanut voitoilla Kuopion Flying Fishcocksista ja Rovaniemi Nordmenista.

Täksi kaudeksi miesten sarjoihin comebackin tehnyt Pori on puolestaan aloittanut paluukautensa kahdella vierastappiolla. Mikkeli Bouncers voitti Bearsin 32-12 ja Fiscocks 43-8. Isohkoista loppunumeroista huolimatta Bearsin ottelu savolaisia vastaan oli ensimmäisen puoliajan hyvin tasainen ja tauolla oltiin vielä 10-8 lukemissa. Yhtenä karhulauman haasteena on ollut kapeahko pelaajamäärä. Avausottelussa porilaisilla oli kokoonpanossaan 23 miestä, mutta Kuopiota vastaan vain 19. Joukkueella on farmisopimus ykkösdivisioonaa pelaavan Pirkkala Spartansin kanssa. Tulevana viikonloppuna Spartans pelaa lauantaina. Mikäli Bears saa kotiotteluunsa kasaan isomman rosterin ja apuja Pirkkalan suunnalta, voi Bears pystyä vahvempaan esitykseen Jaguarsia vastaan myös toisella puoliajalla.

Jaguarsilla turkin napit tiukasti kiinni

Jaguarsin päävalmentaja Vesa Peltola ei usko, että voitto Nordmenista olisi luonut joukkueeseen liiallista hyvänolontunnetta.

– 95 prosenttia pelaajistostamme oli paikalla keskiviikon treeneissä. Kertasimme myös kauden tavoitteita ja mitä se tarkoittaa meille viikkokohtaisesti. Tämän kauden Jaguars on motivoitunut ja sitoutunut laadukkaaseen harjoitteluun. Tämä mahdollistaa vastustajakohtaisen gameplanin laatimisen ja harjoittelun kaikilla kolmella osa-alueella, Peltola kertoo.

HC Peltola on tyytyväinen siihen, miten joukkue on pystynyt valmistautumaan otteluihin. Kuva: Rosa Koskiniemi

Edellisen kerran Bears ja Jaguars ovat kohdanneet kaudella 2018. Tuolloin jyväskyläläiset pystyivät tekemään Porissa pelatusta ottelusta tiukan, mutta taipuivat Palokassa pelinsä iskuun saaneille karhuille selkeästi 39-0. Bears eteni tuolloin lopulta myös Rautamaljavoittoon ja nousi ykkösdivisioonaan, jossa se vietti kaudet 2019-2022. Joukkueen riveistä voidaan nostaa esille hyökkäyksen linjassa pelaava Jaguaarikasvatti Joona Karimerto (ent. Teittinen). Joukkueen pelinrakentajana toimii toisen polven pelinrakentaja Risto Raukko, joka nähtiin myös Tampere Saintsin riveissä joukkueen liigavuosina.

– Sarjataulukon sijoituksilla ei ole mitään merkitystä peleihin valmistautumiselle. Bearsilta odotetaan monipuolista ja heittopainotteista hyökkäystä, mutta Coach Bärlundilla on toki valmius muutoksiin, jos jotain yllättävää on tuotu meitä vastaan. Puolustuksen vahvuudeksi Bearsilla olemme tunnistaneet takakentän tekemisen laadun, joten oma laitahyökkääjistömme saa tehdä töitä ihan kunnolla onnistuakseen. Peli ratkeaa kuitenkin linjataistelussa, kuten aina, Peltola ennakoi.

Ottelu selostettuna streamina Satakunnan Kansan -sivuilla

Matsi on katsottavissa suorana live-streamina Satakunnan Kansa-lehden verkkosivuilta. Lähetys näkyy vain tilaajille, mutta tilauksen saa tehtyä 13.7. asti edulliseen yhden euron hintaan. Se ei ole paha hinta matsista, vaikka Satakunnan uutiset eivät muuten olisi juuri sinun juttusi. Lähetyksen selostaa Janne Helander.

Ottelu alkaa sunnuntaina 16.6. klo 16.00.

Seuraava kotiottelu sunnuntaina 7.7. – Mukana Tubetähti Veetu !

Kuva: Jari Turunen

Jaguarsin seuraava kotiottelu pelataan Viitaniemessä sunnuntaina 7.7. Tuolloin Jyväskylän vastustajana nähdään Kokkola Scorpions. Viime vuosina Jaguars on voittanut Kokkolan joka kerta, mutta yhtä kohtaamista lukuunottamatta pelit ovat olleet tiukkaa ja tasaista vääntöä.

Kauden kotiavauksessa saimme paljon positiivista palautetta tapahtuman ruokatarjonnan lisäämisestä sekä lapsille kohdennetusta oheisohjelmasta. Sunnuntain 7.7. otteluun ruokavaihtoja tulee saatavilla vielä runsaammin. Lisäksi tapahtumassa on mukana yli 100 000 Youtube-tilaajaa ja lähes 200 000 TikTok-seuraajaa omaava Veetu! 2022 Veetu palkittiin Vuoden positiivisimpana vaikuttajana!

Ennakkolipunmyynti starttasi jo viime kotimatsissa – Osta liput tulevaan tapahtumaan ennakkoon kide.app-palvelusta. Ostamalla lipun ennakkoon:

  • Säästät rahaa: Ennakkolipun hinta on 5 euroa, portilta liput myydään kympillä
  • Sujuvoitat tapahtuman alkua: Lippuluukulle ei muodostu jonoa
  • Autat mitoittamaan tarjonnan: Osaamme arvioida kioskituotteiden ja ruokatarjonnan riittävyyttä paremmin

Nähdään sunnuntaina 7.7. Viitaniemessä!

Artikkelikuva: Hilarious Hobbit