- Ajankohtaista, naiset

Otteluennakko: Jyväskylä Jaguars – Mikkeli Bouncers

Naisten 1. divisioonan runkosarjan viimeisellä kierroksella Jyväskylä Jaguars saa vastaansa Mikkeli Bouncersin. Onko luvassa enää mitään nähtävää, kun välierän paikan varmistanut Mikkeli ja sarjan hännillä haahuileva Jyväskylä kohtaavat? Kyllä on!

Vaikka Jaguarsin peli on käytännössä pelattu, joukkue lähtee tulevaan otteluun täynnä taistelutahtoa. Kun hävittävää ei ole, jäljelle jää tämän kauden viimeinen mahdollisuus hankkia nuorelle joukkueelle kokemusta ja onnistumisia. Ja tokihan voitto olisi paras mahdollinen loppuhuipennus muuten heikosti sujuneelle kaudelle.

Bouncersilla sen sijaan on mahdollisuus ottaa haltuunsa lohkovoittajan titteli, joten voitonnälkää löytynee myös mikkeliläisten riveistä. Joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi Mikkelin hyväksi lukemin 36 – 0. Kesäkuun alussa käydystä ottelusta on kuitenkin jo aikaa, ja molemmilla joukkueilla on ollut aikaa hioa kuvioitaan ja kehittää taktiikoitaan.  

Jaguars lähtee tulevaan otteluun ennätysisolla rosterilla, jossa on kauden huipennukseksi 17 nimeä. Jyväskylän pieni mutta sitkeä porukka on välttynyt ilmiömäisesti isommilta loukkaantumisilta, ja nähtävästi rosteri vaan kasvaa kauden loppua kohden.

Kissapetojen rookievoittoinen joukkue on ottanut isoja kehitysaskeleita kauden aikana. Etenkin #80 Laura Salosta ja #14 Irja-Liisa Kiiskistä on syytä pitää visusti silmällä, jos ei halua missata mahdollisia maaleja. Molemmat rookiet on palkittu kauden aimmissa otteluissa Jaguarsin parhaiksi pelaajiksi, joten taitoa ja etenkin asennetta kaksikolta löytyy.

Myös Bouncersin riveistä löytyy isolla asenteella ja kovalla kokemuksella varustettuja pelaajia. Aiemmin etenkin linjassa ahkeroinut #99 Laura Pekkarinen pistää jyväskyläläisille kampoihin nyt myös pallon kanssa hyökkäyksen puolella. Lisäksi #6 Emilia Kempin #89 Hanna Kuisman suhteen Jaguarsin on syytä pitää varansa, jos mielii pitää Bouncersin pistetilin nollissa.

Ottelu pelataan tulevana sunnuntaina 21.7. Viitaniemen liikuntapuistossa klo 14.00. Kioski palvelee ja tapahtumaan on vapaa pääsy.

Kuva: Niko Perälä