- jaguars, miehet

Around the Ironbowl – July check

Tämän kauden kakkosdivisioona, eli Rautasarja on ollut mielenkiintoinen seurattava. Jaguarsin lohkossa Rovaniemi on ollut Jyväskylää, Hyvinkäätä ja Oulua vastaan ajoittain vaikeuksissa, mutta rynninyt lopulta toisella puoliajalla selkeisiin voittoihin. Lyötävissä Neljän tuulen sotilaatkin kuitenkin ovat. Lohkon hännillä Kuopio Steelersin nuori kakkosjoukkue oli alkukaudesta vielä hivenen sekaisin, mutta on kauden edetessä saanut etenkin puolustustaan parempaan kuntoon ja pelattua täten tiukkoja ottelua. Lohko on Jaguarsin, Falconsin ja Northen Lightsin osalta todella tasainen.

Jaguars kohtaa seuraavassa kotiottelussaan Rovaniemi Nordmenin. Kuva: Asko Leskinen.

Etelän lohkossa Porvoon Butchersin kakkosjoukkue Teurastajat on ollut toistaiseksi voittamaton, eikä muutosta liene edessä tulevan viikon ottelussa TAFT:ia vastaan. Wolverines Blue on myös pelannut hyvän alkukauden, mutta joukkue pelaa loput ottelunsa heinäkuun lopussa olevan siirtorajan jälkeen, jolloin joukkueessa ei varmasti nähdä enää seuran Vaahteraliigajoukkueen miehiä Jabari Harrisin johdolla. Mayhem, TAFT ja BULLS ovat puolestaan painineet todella tasaisissa merkeissä keskenään ja lohkon kolmospaikka on vielä täysin auki.

Kouvola Indiansin luovuttua sarjasta kauden kynnyksellä, on Jaguarsin miesten runkosarjaa jäljellä vain kahden ottelun verran. Nuo matsit pelataan vasta elokuun 11. ja 17. päivä. Tulevana viikonloppuna pelataan kuitenkin pudotuspelejä ajatellen mielenkiintoinen kierros.

Oululla loistava tilaisuus pudotuspeleihin

Oulu Northern Lights isännöi Hyvinkää Falconsia kotoaan. Oululaisilla on ykköslohkon tasaisesta kolmikosta etukäteen ajatellen parhaat mahdollisuudet kakkostilaan ja välierän kotietuun, sillä Falconsin pelinrakentaja Oskari Tapola oli sivussa ainakin Jaguarsia vastaan pelatussa ottelussa loukkaantumisen vuoksi, ja toinen quarterback Antti Hurme loukkaantui Jyväskylässä. Runkosarjan viimeisessä ottelussa Oulu saa puolestaan vastaansa kuopiolaiset.

Northern Lights väänsi kotonaan yhden pisteen voiton Jaguarsista. Nyt Oululla on tuhannen taalan paikka edetä pudotuspelihin

Falconsin osalta tilanne on haasteellisin, ainakin mikäli Tapola-Hurme kaksikko on sivussa Oulussa. Northern Lightsin lisäksi Falconsilla on jäljellä ottelu Rovaniemeä vastaan.

Jaguars kärsi kirvelevän yhden pisteen tappion Oulua vastaan, mutta otti viime viikonloppuna voiton Falconsista 21-6 numeroin. Pitkä tauko sarjassa tulee loukkaantumisista kärsineelle Jyväskylälle hyvään aikaan ja sunnuntaina 11.8. joukkue pääsee haastamaan Nordmenin kotonaan todennäköisesti varsin ehjällä rosterilla. Päätöskierroksella Jaguars kohtaa 17.8. savolaiset niin ikään kotonaan Viitaniemessä.

Mikäli ottelut päättyisivät ennakkosuosikkien pussiin, pudotuspeleihin jatkaisi kolmikko Nordmen, Northern Lights ja Jaguars. Jyväskylä ei kuitenkaan varmasti aio lähteä kumartelemaan rovaniemeläisten edessä, vaan hakee pitkässä voittoputkessa surffaavan Nordmenin päänahkaa tosissaan.

Yltääkö Mayhem vai TAFT Etelän kolmospaikalle?

Etelän lohkossa BULLS on onnistunut ottamaan yhden voiton, vaikka se on tehnyt koko kauden aikana vain yhden maalin. Tulevana viikonloppuna joukkueen pitäisi näyttää Mayhemia vastaan, että Sipoo-Lahti -akselilta löyty ainesta pudotuspelikamppailuun. Keski-Suomen jenkkifutistoimitus veikkaa kuitenkin ruskolaisten vievän ottelusta voiton ja ottavan vahvan kiinnityksen viimeiseen puolivälieräpaikkaan – Vahvan siksi, että BULLS ja TAFT kohtaavat jäljellä olevissa otteluissaan vain kärkikaksikkoon kuuluvia joukkueita. Toki pakettinsa parempaan kuntoon saanut Vantaan TAFT voi vielä päätöskieroksella napata voiton ilman ykkösjoukkueen ahmoja pelaavasta Wolverines Bluesta ja syöstä sen turvin ruskolaiset ulos puolivälieristä.