- Ajankohtaista, jaguars, naiset

Rookien tarina: Uutena pelaajana pelinrakentajan pelipaikalle

Lotta Hulkko on loistava esimerkki siitä, kuinka hyvällä asenteella, rohkeudella ja määrätietoisuudella voi edetä pitkälle. Hulkko hyppäsi heti ensimmäisenä kautenaan pelinrakentajan paikalle ja otti se haltuunsa määrätietoisesti. Lisäksi Hulkko palkittiin kauden päätteeksi hyökkäyksen MVP -palkinnolla. Näin hän päätyi jenkkifutiksen pariin syksyllä 2019:

” Kaveri yritti vuosia houkutella kokeilemaan lajia, mutta pitkään en ottanu ajatusta tosissaan. Pieni uteliaisuus kuitenki jäi takaraivoon ja futistaustan omaavana joukkuelajiin takaisin kiinni pääseminen houkutteli. Useampana vuotena mietin aloittamista, mutta täysin uuden lajin aloittaminen aikuisena jännitti. Kesällä 2019 kävin sitte kattomassa Jaguarsin mimmien peliä ja päätin, että tätä lähden harrastamaan. Syksyn 2019 kokeilupäiviltä lähdin mukaan ja hetkeäkään en oo katunu, vaan mietin, että miksen lähteny jo aikasemmin!”, kertoo Lotta.

Tästä alkoi Lotan matka kohti ensimmäistä kautta Jyväskylä Jaguarsissa. Lotta käytti alkuvaiheessa paljon aikaa lajiin perehtyen, sillä laji ei ollut entuudestaan tuttu muualta kuin elokuvista ja kaverien kertomista jutuista. Onkin hienoa, että jenkkifutiksen harrastamiseen pääsee hyppäämään helposti mukaan ilman aikaisempaa kokemusta lajista.

Kaudella 2019-2020 joukkueessa oli avoinna pelinrakentajan paikka. Heti alkusyksystä Jaguarsin valmennus lähti pohtimaan, kuka sopisi kyseiselle pelipaikalle ja Lotta pääsikin ehdokkaaksi. Pelinrakentajan pelipaikka ei tullut itsestäänselvyytenä Lotalle vaan lajin aloittamisen yhteydessä pelipaikkaa tuli mietittyä moneen otteeseen. 

” Alussa käytin paljon aikaa miettien, mikähän se mun pelipaikka voisi oikein olla. Joukkueesta puuttui sillä hetkellä kuitenkin pelinrakentaja ja valmentaja sitten yhdessä palaverissa heitti, että jos lähtisin sitä kokeilemaan. Kyllähän sitä aluksi mietti, että mihinhän ihmeeseen sitä nyt tuli lähdettyä, mutta paikka tuntui kyllä hyvältä ja omalta hyvin nopeasti. Paljon kerkesin oppia lyhyessä ajassa ja kehittymisen nälkä on vaan kasvanu kokoajan. Qb:n paikan omanlainen vastuu on tuntunu sopivan haastavalta ja hyökkäys on aina lajissa kuin lajissa ollut se missä viihdyn parhaiten.”, Lotta kuvailee.

Lotta koki tärkeänä joukkueen tarjoaman tuen ja hyvän joukkuehengen. Uudet pelaajat otettiin lämpimästi mukaan heti alusta alkaen ja se vaikutti myös osaltaan siihen, miksi kaudesta jäi Lotalle kokonaisuudessaan todella hyvä fiilis: ”Meillä on iha huippu jengi”, Lotta naurahtaa.

Kuva: Niko Perälä

Uuteen lajiin perehtyessä kaikki ei kuitenkaan ollut helppoa:

” Reenit toi etenkin alkuun välillä kunnon informaatioähkyn, ku oma lähtötietämys oli nollatasoa, mutta onneks se ei haitannut ja hyvin nopeesti sitä alkoi sisäistää lajia ja lajiin liittyvää sanastoa. Talven leirit yhdessä Mikkelin ja Kuopion joukkueiden kanssa oli myös mukavia kokemuksia, joista sai paljon irti. Keväällä iskikin sitten korona ja se sekoitti pakkaa kunnolla. Eka pelikausi jännitti valmiiksi jo todella paljon ja pitkä tauko sekä epätietoisuus kauden toteutumisesta mietitytti.”, kuvailee Lotta Hulkko.

Kesä kuitenkin saapui nopeasti ja toi mukanaan kauan odotetut yhteiset treenit. Jaguarsin ja muiden joukkueiden onneksi kausi päästiin kuin päästiinkin pelaamaan, vaikkakin lyhyempänä. Lotta kuvailee pelien alkamista jännittäväksi, mutta odotetuksi:

”Kesällä jotenkin konkretisoitui oman pelipaikan tietynlainen vastuu ja ennen ekaa peliä jännittikin niin ettei ikinä oo ennen jännittäny. Peleissä siistiä oli se, kun näki ja koki kuinka kaikki offseasonilla tehty treeni ja harjoittelu tuli koko joukkueella yhteen ja huomas, että jotakin oppia oli omaankin päähän jääny. Kyllähän se voittaminen aina hyvältä tuntuu, mut pelkästään se pelipäivän fiilis oli jotakin niin mahtavaa!”

Kuva: Anna Tanskanen

Jyväskylä Jaguars on aloittanut off season -harjoittelun ja siirtänyt katseensa jo tulevaan kauteen. Lotta Hulkko aikoo jatkaa jenkkifutiksen parissa myös tulevalla kaudella:

” Off season on startattu ja nälkä on kasvanu syödessä! Innolla ootan, että saahaan reenit kunnolla käyntiin, pääsee haastaa itteensä, oppimaan lisää lajista ja reenaamaan koko porukalla. Toivottavasti tulis myös uusia pelaajia mukaan! Tottakai toivois, että seuraava kausi ois pidempi ja pelejä ois enemmän, mutta suunnataan katse nyt ekana off seasoniin ja otetaan kauden suhteen vastaan se mitä saadaan”, Lotta kertoo.

Jyväskylä Jaguarsin miesten ja naisten joukkueet etsivät riveihinsä uusia pelaajia koko kauden ajan. Viime kauden rookie Lotta Hulkko suosittelee jenkkifutista jokaiselle lajista kiinnostuneelle:

”Jefua suosittelen ihan kaikille! Jokaselle löytyy se oma paikka, jossa pääsee käyttämään omia vahvuuksiaan hyödyksi. Lajina jenkkifutis on mielenkiintonen ja vie mukanaan, eikä yhtään haitannut, ettei mullakaan ollu sen suurempaa tietämystä lajista etukäteen. Tuntuu myös, että osaa mietityttää jefun fyysisyys, mutta se on kyllä koko homman suola ja ei yhtään niin pelottavaa kuin moni ajattelee. Monet lajit aloitetaan jo lapsena tai teini-iässä, mut jefuun mukaan kannattaa tulla matalalla kynnyksellä myös aikuisena ja voi päästä pitkälle lyhyessäkin ajassa. Eli jos yhtään mietityttää, että pitäisköhän lähtee kokeilee, niin mukaan vaan!!”

Mikäli harrastaminen kiinnostaa, ole yhteydessä meihin:

Naisten uusien pelaajien yhteyshenkilö: Maiju Lonka

050 3382793, maijulonka@gmail.com

Miesten uusien pelaajien yhteyshenkilö: Jarno Mäkinen

050 3609886, jarno.makinenn@gmail.com

Jyväskylä Jaguarsin treeniajat:

Tiistaisin klo 20:00-22:00, Kuokkalan Graniitti. Miesten ja naisten joukkueiden yhteiset treenit.

Keskiviikkoisin klo 20:30-22:00, Hippoksen alakerran jalkapallotila. Miesten joukkueen treenit.

Torstaisin klo 20:30-22:00, Hippoksen alakerran jalkapallotila. Naisten joukkueen treenit.