- Ajankohtaista, featured, miehet

SCHOOLS OUT – JAGUARSIN AMERIKAN AVUT JULKI

Kuten moni luki perjantaina Keskisuomalaisesta, Jyväskylä Jaguars julkisti nyt kauden kynnyksellä Amerikan apujensa sopimukset. Aloitetaan valmennusosastosta. Keskisuomalaisen jenkkifutiksen ystäville tuttu Toni Bärlund palaa kesäksi Jaguarsin valmennusrinkiin ja ottaa vastuulleen puolustuksen koordinoinnin.

Viime kaudella Jaguarsilla oli valmennuksessaan puolustuksen käskyttäjän muotoinen aukko, jota täytettiin kapteeniston toimesta. Nyt tilanne selkiytynee huomattavasti, kun Averettin yliopistossa viime vuodet valmentanut Bärlund palaa Jaguarsiin ja ottaa puolustuksen komentoonsa. Bärlund toimi Averettin staffissa ensin opintojensa ohella. Mies valmistui kuitenkin jo viime keväänä ja toimi viime lukuvuoden Cougarsin staffissa palkattuna valmentajana.

Jack Brill Jaguarsin pelinrakentaja

Jyväskylään viime syksynä perhesyiden myötä muuttanut Jack Brill on pelannut High School-jenkkifutista kotimaassaan Yhdysvalloissa. Hän ei ole tullut Suomeen palkattuna vahvistuksena jenkkifutiksen takia, jonka myötä häntä ei myöskään tulkita amerikkalaiseksi tuontipelaajaksi ja hän on oikeutettu pelaamaan kakkosdivisioonassa.

Brill nähtiin pelikentillä jo korkeakoulusarjassa, jossa hän johti Jyväskylä Rhinosin hyökkäystä varsin näyttävällä heittopelillä. Tämän myötä pelituntuma on jo hioutunut yhteen usean laitahyökkääjän kanssa. Pelaamisen lisäksi Brill vastaa pitkälti Jaguars-hyökkäyksen koordinoinnista ja pelikutsuista kentällä.

Peltola ja Ahonen palaavat Jaguarsiin

Laitahyökkääjä Atte Peltola suuntasi kesken viime kesän West Virginiaan Linsly-highschooliin, jossa hän vietti koko lukuvuoden. Tätä ennen hän ehti tehdä tuhojaan Jaguarsissa, ollen joukkueen alkukesän ykköslaituri. Alkavalla kaudella Peltolan tähtäimessä lienee Jaguarsin lisäksi Vaahteraliiga, jossa esiintyminen on mahdollista Wasa Royalsin kanssa solmitun farmisopimuksen myötä. Peltola nähdään Jaguarsin kokoonpanossa jo sunnuntain kauden avauksessa.

Jaguars-puolustuksen viime kauden NATO-ohjus Sebastian “Sebu” Ahonen vietti lukuvuoden puolestansa St. Johnsbury -highschoolissa. Ahonen palaa Jaguars-paitaan, mutta ei ehdi mukaan vielä kauden avaukseen. Kauden mittaan myös hänet saatetaan nähdä Vaahteraliigakentillä.

Kausi alkaa Viitaniemessä sunnuntaina 2.6.

Jaguars-miesten kausi käynnistyy Viitaniemessä sunnuntaina 2.6. klo 12.00 ottelulla Kuopio Steelersin kakkosjoukkue Flying Fishcocksia vastaan.

Koulujen päättymisen kunniaksi ottelussa on SCHOOLS OUT-teema. Kaikki koululaiset ja opiskelijat pääsevät matsiin ilmaiseksi sisään!

Osa liput ennakkoon ja säästä

Jaguarsin pääsylipun saat tuttuun edulliseen viiden euron hintaan, kun ostat lipun ennakkoon kide.app-palvelun kautta.

Lippuluukulta kaikkien pääsylippujen hinta on 10 euroa.

Opiskelijat ja koululaiset pääsevät maksutta sisään kauden ensimmäiseen kotiotteluun.