- Ajankohtaista, featured, jaguars, miehet

SCHOOLS OUT – MIESTEN KAUSI ALKAA SU 2.6.

Jaguars-miesten kausi käynnistyy Viitaniemessä sunnuntaina 2.6. klo 12.00 ottelulla Kuopio Steelersin kakkosjoukkue Flying Fishcocksia vastaan.

Koulujen päättymisen kunniaksi ottelussa on SCHOOLS OUT-teema. Kaikki koululaiset ja opiskelijat pääsevät matsiin ilmaiseksi sisään!

Tapahtuma!

Jaguars panostaa tänä kesänä myös tapahtumapaikan näyttävyyteen. Alla havainnekuvan muodossa pientä maistiaista siitä, miltä esimerkiksi Viitaniemen portti näyttää ennen ja jälkeen faceliftin.

Schools Out-teeman mukaisesti myös lasten viihtyvyys on huomioitu tapahtumassa. Paikalla on mm. Pomppudiilin pomppulinna sekä paljon erilaisia pihapelejä. PS. Tsekkaa Pomppudiilin mainos sivun alalaidasta.

Viime vuosien kohtaamiset

Jyväskylä ja Kuopio ovat kohdanneet viime vuosina useasti. Vuonna 2019 Jaguaarit vei joukkueiden molemmat kohtaamiset nimiinsä todella tiukasti. Koronavuosina joukkueet kohtasivat yksinkertaisessa runkosarjassa kertaalleen. Kauden 2020 runkosarjan päätteeksi Jaguars voitti komeasti 66-0, mutta vuonna 2021 sateisessa Viitaniemessä taistelu oli tiukumpi. Jyväskylä käänsi kuitenkin tiukan ottelun 14-9 voitoksi.

Kaapo Peurakumpu karkaili Veljmiehiltä 2019 ja 2021. Kuva: Jari Turunen

Ennen viime kautta Veljmiehet löivät hynttyyt yhteen Kiuruvesi Milky City Farmersin kanssa ja yhdistyivät Flying Fishcocks-nimen alle. Jaguars voitti kalakukot Saarijärvellä selvästi 43-25, mutta runkosarjan päätöskierroksella Kuopiossa, savolaiset olivat parempia 20-14.

Matias Laine kantamassa palloa Fishcocksia vastaan viime kesänä. Kuva: Jari Turunen

Joukkue pelaa Vaahteraliigaseura Kuopio Steelersin alla, ja pelipäivän kokoonpanossa saattaa olla myös Vaahteraliigasta tuttuja pelimiehiä.

“Jyväskylä on rakastetuin ja vihatuin vastustaja”

– Useammasta kylästä on riivitty kasaan hurjajoukko ukkoja. Itse joukkue on energinen kokonaisuus tulevia lupauksia ja kokeneempia herrasmiehiä, joilla on pilke silmäkulmassa ja polttava halu päästä kolistelemaan kesäisen Suomen kentille. Talven aikana on leireilty useamman kerran, Fishcocksin päävalmentaja Niko Ruotsalainen kertoo tämän kauden kokoonpanosta.

Niko Ruotsalainen odottaa peliä nälkäisenä. Kuva: Jari Turunen

Tulevaa ottelua hän kommentoi seuraavasti:

– Varmasti koulujen päätösviikonloppu tekee jonkun loven rosteriin. Jyväskylä on aina ainakin minulle se rakastetuin ja vihatuin vastustaja, jonka peliä odottaa nälkäisenä sekä valmentaja että joukkue. Kauden ensimmäinen peli lähdetään tekemään niitä asioita, joissa ollaan hyviä. Savolaista kieroutta, peli-iloa ja vähän tuuria joukkoon niin eiköhän tästäkin pisteet kotia irtoa, Ruotsalainen veistelee.

Jaguars nostanut tekemisen tasoa

– Kaudella 2024 tavoite on viedä kakkosdivisioona läpi “1. divisioonan tekemisen spekseillä” jo nyt. Tavoitteena on sarjanousu 2025 kaudelle, Jaguarsin päävalmentaja Vesa Peltola kertoo.

Viime vuonna joukkue leireili yhdessä Mikkelin ja Joensuun pelaajien kanssa offseasonilla sekä pystyi harjoittelemaan koko orkesterin voimin kesällä noin kerran viikossa. Nyt rosterin kasaamisessa on onnistuttu niin, että joukkue on voinut harjoitella 11 vs 11-futista jatkuvasti yhdessä.

Joukkueharjoittelun lisäksi Jaguars on panostanut talvella pelaajien fysiikka- ja nopeusharjoitteluun. Kuvassa Juho Ylösen spurtti.


-Lajitekniikoiden ja joukkueena harjoittelun määrä, suunnitelmallisuus ja palaute eli kokonaisvaltainen laatu on ollut tavoitteen mukaista ja tavoiterimaa on nostettu viime kaudesta huomattavasti korkeammalle. Valmennustiimi on tällä kaudella tarpeeksi laaja ja varsin kokenut, Peltola kertoo.

Pelin lopputulosta tärkeämpää on se, että näkyykö pelaajiston nopeus- ja voimaharjoitteluun talven mittaan investoitu aika parantuneina otteina pelikentällä. Kaiken järjen mukaan kyllä pitäisi näkyä.

Jyväskylän kokoonpanosta voit lukea lisää aiemmasta jutustamme.
Sanomalehti Keskisuomalainen julkaisee vielä tällä viikolla muutaman vahvistuksen nimen.

Osa liput ennakkoon ja säästä

Jaguarsin pääsylipun saat tuttuun edulliseen viiden euron hintaan, kun ostat lipun ennakkoon kide.app-palvelun kautta.

Lippuluukulta kaikkien pääsylippujen hinta on 10 euroa.

Opiskelijat ja koululaiset pääsevät maksutta sisään kauden ensimmäiseen kotiotteluun.

Pomppulinna sinunkin tapahtumaasi